מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אצבעות שום

אצבעות שוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 22, 2014
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

אצבעות שום מהירות ללא שמרים

 אצבעות שום

מצרכים (12-15 יחידות):

1 כוס קמח תופח

1 ביצה

1 כף גבינה לבנה

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 כפית סוכר

1/3 כפית מלח

לציפוי: כף שמן זית, 1-2 כפות עלי תימין , 3 שיני שום כתושות.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את כל המרכיבים בקערה (מלבד מרכיבי הציפוי) ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בעזרת ידיים רטובות חותכים חתיכות מהבצק ומגלגלים כל חתיכה לאצבע באורך של 8-10 ס"מ ובעובי של כ1 ס"מ (אם הבצק דביק מומלץ להרטיב מידי פעם את הידיים). מניחים על נייר אפיה במרווחים.

-מערבבים בקערית את כל מרכיבי הציפוי ומברישים בנדיבות את האצבעות.

-אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה. מוצאים ומגישים.

 

אצבעות שום, לחם שום מהיר, לחם שום מתכון קל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

67 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת לא יוצא לי בצק דביק והחומרים לא מתאחדים לי יש לך אולי רעיון מה אפשר להוסיף תודה.

    1. היי אביגיל,
      באיזה כוס השתמשת?
      תוסיפי עוד גבינה לבנה.

  2. האם אפשר להכין ביום חמישי, להקפיא ולהפשיר ביום ראשון בבוקר( בחג) זה יהיה עדיין טעים? אותה שאלה גם לגביי הלזניה שלך שאני רוצה להכין ולגבי הפוקצות..
    תודה מראש

    1. כן אפשר.
      לגבי הלזניה, לדעתי פחות מומלץ להקפיא. עדיף להכין מחר ולשמור במקרר.
      לגבי הפוקצות – אפשר להקפיא.

  3. היי אפרת,
    יצא אלוהי 🙂
    לא היה לי פרמזן אז שמתי בולגרית
    הכפלתי כמויות, למעט סוכר ומלח
    החלפתי את הטימין באורגנו

    תודה רבה על מתכון מוצלח!

  4. איזה מדהים יצא!!
    לא היה לי פרמזן, אבל היה לי מוצרלה מגורדת, אז הוספתי במקום הפרמזן. ולמעלה שמתי גם קצת אורגנו, ביחד עם הטימין והשמן זית. איזה כייף שזה כזה קל וממש טעים! תודה רבה!

  5. לא מתאים לך לתת מתכונים עם קמח רגיל.תני לנו בבקשה מתכונים עם קמחים יותר בריאים,או שאפשר את המתכונים האלה גם עם קמחים אחרים?

    1. היי דנית,
      כמעט כל מתכון שיש בו קמח רגיל אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.

  6. שלום ותודה על המתכונים הנהדרים (:
    לכמות כפולה-להכפיל את כל המצרכים? זה יצא טוב?

    תודה!

    1. היי מעין,
      יכול להיות שזה ייצא קצת במרקם דחוס אבל בגדול אמור לצאת אכיל ואפילו טעים. אני מקווה 🙂
      אם את מחליטה להכין אז אולי תצטרכי לשים 1-2 כפות גבינה לבנה נוספות כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים (תוסיפי בסוף לפי הצורך).
      בהצלחה!

    1. היי גילה,
      אפשר לפזר תבלין מיובש של אחד מאלה: אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה , כוסברה.
      אפשר לשים עלי רוזמרין טריים אם יש לך.
      חג שמח 🙂

  7. שלום, 2 שאלות לי: 1. האם ניתן להמיר את שיני השום באבקה מחשש שישרפו באפייה?
    2. האם אפשר להכין עלה אחד לצפות אותו ואז לחתוך לרצועות?
    תודה, יופי של אתר וחג שמח

    1. כן, אפשר לשים אבקת שום (בסביבות כפית).
      אפשר לרדד עלה בעובי של כס"מ, לצפות ולחתוך לרצועות.
      חג פורים שמח!

  8. הי אפרת…מה שלומך? הכנתי את הלחמניות ויצא נפלא, הפעם הייתי חכמה, כבר מראש הכפלתי כמויות…תודה ויום נפלא! דרך אגב במקום שיני שום השתמשתי בשום כתוש מוכן.

    1. מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן ויום מקסים!

  9. שלום, הבת הקטנה שלי מאוד אוהבת לחם שום ואני מזמינה לה מפיצריות לפחות פעמיים בשבוע. מיד שראיתי את המתכון החלטתי לנסות להתגובה שלה הייתה מדהימה! אמרה שיותר טעים אפילו מהפיצריה.
    תודה רבה על מתכון מעולה כמו שאר המתכונים באתר.

    1. היי יפעת,
      אפשר לשים במקום גבינה צהובה מגורדת או בולגרית/פטה מפוררת.

  10. שלום רב
    באצבעות שום אין הפרדה במתכון בין הבצק לבין מרכיבי הציפוי,
    תודה וחג שבועות שמח

    1. הי אלינור,
      לא הבנתי את כוונתך. חומרי הציפוי רשומים אחרונים לאחר המילה "לציפוי".
      חג שמח!

    2. תודה על תגובתך המהירה
      לפי התמונה נראה שבציפוי יש גבינה מלמעלה,
      תודה אלינור

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר