מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אנטיפסטי בתנור

אנטיפסטי בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

באנטיפסטי בדרך כלל מתבלים כל ירק בנפרד, ברוטב או תיבול מעט שונה. במתכון הזה תמצאו 2 סוגי רטבים המתאימים לכל סוגי הירקות ומדגישים את טעמם.

אנטיפסטי

מצרכים:

ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) : תפוח אדמה, חציל, בצל (מומלץ סגול), בטטה, קישוא, גמבה, פלפל צהוב, פטריות טריות, שיני שום, ברוקולי, כרובית.

עלי תימין.

הכנת התיבול (2 סוגי רטבים לבחירתכם, הראשון מודגש יותר בטעם והשני עדין יותר):

(1) 1/4 כוס שמן זית, 1/3 כוס רוטב סויה, 1/3 כוס חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס גס.

(2) 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס גס.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (לפי בחירתכם).

-חותכים את הירקות לפלחים עבים (חיתוך לרוחב) או לפרוסות עגולות עבות. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם הרוטב.

(למי שמשתמש בחציל דרושה הכנה מוקדמת- יש לפרוס את החציל לפרוסות עגולות בעובי של כ 1.5 ס"מ ולפזר מעל מלח גס. לאחר כחצי שעה, כשהחציל משחרר נוזלים, יש לשטוף את פרוסות החצילים במים קרים ולייבש היטב)

-מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל הירקות עלי תימין ומכסים בנייר אלומיניום. צולים במרכז התנור ב180 מעלות במשך שעה. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ומשאירים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהירקות מעט משחימים.

אנטיפסטי מתכון, אנטיפסטי ירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

245 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מיכל,
      כמות הרוטב מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.

    1. עדיף טרי כי זה בשביל הניחוח (מה שבתבלין היבש אין).
      בכל מקרה אם אין לך תימין טרי אפשר להכין גם בלי.

  1. הי אפרת, אני מעוניינת לכלול חציל בירקות אבל אין לי זמן להכנה המוקדמת שלו. את חושבת שאפשר לוותר על ההכנה מוקדמת או שעדיף לוותר על החציל?
    תודה 🙂

    1. היי מיכל,
      ההמלחה המוקדמת נועדה כי להפטר מהטעם המר של החציל. חשוב לי לציין שלא בכל חציל יש טעם מר ויש שמוותרים על ההמלחה המוקדמת.

    1. היי יעל,
      הכוונה להכין את חזה העוף יחד עם הירקות? אם כן יש להוסיף כ-20 דקות לפני סוף האפיה ולאפות 10 דקות מכל צד, ללא כיסוי (200 מעלות).

    2. אפשר לתבל ברוטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות במשך 10 דקות מכל צד.

  2. הי אפרת.
    מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
    תודה.

    1. היי ריבי,
      את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

    2. או בשתי תבניות פיירקס , זו לצד זו, לחילופין יכולה בתבנית העמוקה של התנור. מה מומלץ? כל הצעה יכולה להתקבל (-:

    3. את הירקות תתבלי ברוטב העדין.
      עוף את יכולה להכין 10-12 חתיכות ולתבל בכף שמן, 3 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
      אפיה בחום עליון וחום תחתון.
      אם את אופה בתבניות שאת מניחה אחת ליד השניה אז את אופה ב180 מעלות. את האנטיפסטי את מכסה לשעה ואז מסירה את הכיסוי ומשאירה למשך 20-25 דקות בלי כיסוי (עדיין על 180 מעלות).
      את העוף את לא מכסה ואופה ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. אם הוא במקרה משחים מהר או מתייבש את יכולה לכסות את התבנית.
      בהצלחה ושנה טובה 🌺

    4. הי אפרת. הרבה תודות על תשובתך המפורטת. תוספת הסילאן לתיבול ה״רגיל״ שלי הוסיפה טעם וצבע, גם לירקות וגם לעוף.
      עדכונים מהשטח: הכנתי כמות אדירה של ירקות שלא נכנסו לתבנית אחת, לכן הוספתי לתבנית שוקי העוף גם את תפוחי האדמה וקצת מפלחי הבצל ושיני שום. כדי לקבל צבע שחום וקצת צריבה, התחלתי אפיה ב-200 מעלות בלי כיסוי, אחרי כחצי שעה הפכתי את השוקיים וערבבתי את הירקות לעוד 25-30 דקות. שוב ערבבתי את הירקות. ואז כיסיתי הכל בנייר כסף והנמכתי את החום ל-180 מעלות. אחרי שעה נוספת, כדי להמתין לאורחים שיגיעו, הנמכתי ל-150 מעלות כחצי שעה נוספת.כולם התלקקו, מבת ה-97 ועד לבת ה-4…
      ושוב תודה על כך שנתת לי את הביטחון להעז לנסות וגם לשנות קצת (-:

  3. הי תמי. המתכון מעולה מלבד העובדה שיותר מידי שמן שליש כוס. השמן מצטבר בתחתית התבנית ונותן לסך הירקות מרקם שמנוני לא נעים. לדעתי אפשר להסתפק במחצית הכמות

  4. היי ☺
    האם אפשר להכין במקביל 2 תבניות יחד בתנור?
    אם כן, האם בתוכנית רגילה, או טורבו? (אני יודעת שעוגות ועוגיות עושים בטורבו אם מכניסים 2 תבניות יחד.. אבל לא יודעת אם זה הדין לגבי ירקות 😉 )
    תודה!

    1. היי אפרת,
      אפשר. שימי על טורבו ותחליפי בין התבניות אחרי כחצי שעה.
      חג שמח 🙂

    1. היי חן,
      אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס. יתר הכמויות אינן משתנות.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נועה,
      אפשר להוסיף ברוקולי ושעועית ירוקה קפואים רק שכדאי להוסיף אותם 25-30 דקות לפני סוף האפיה.

  5. היי אפרת
    אפשר להכניס לתנור למשך שעה ואז לקראת הגשה לעשות את החלק השני כלומר לאפות ללא כיסוי במשך עשרים דקות?
    בנוסף אשמח שתצרפי אותי לרשימת התפוצה.
    מחכה לתשובות כדי להכניס לתנור.😊

  6. שלום ויישר כח על האתר הנפלא.
    אין לי חומץ בלסמי, האם ניתן לעשות את התיבול ללא חומץ?
    ניתן להוסיף רוזמרין?

    תודה

    1. אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
      וכן, אפשר להוסיף כמה עלי רוזמרין.

  7. שלום אפרת, ראשית אני חייבת להצטרף לכל המשבחים- המתכונים באתר שלך באמת מעולים ולא פחות חשוב- קלים ופשוטים! וזה הקסם שלהם. אז המון תודה לך על מתכונים ברורים, קלים ומעולים!

    לגבי המתכון הנ"ל, זו פעם ראשונה שאני מכינה אנטיפסטי. חתכתי את הירקות לקוביות ולא לרצועות ארוכות. לעניות דעתי, זה לא קריטי, אבל האם זה אמור להשפיע על משהו באפייה לרעה? למשל ייקח לזה יותר זמן, או משהו כזה?

    הירקות שחתכתי, מה שהיה בבית- תפו"א, גזר, קישוא וגמבה. חתכתי היום, ומתכוונת מחר להכניס לתנור לכבוד שבת.
    כמו כן, אין לי רוטב בלסמי, אז אני מתכננת ללכת על המתכון השני. האם היית ממליצה להוסיף משהו לתיבול? זה אמור להיות גם לשני ילדים קטנים בני 2,4.

    המון תודה לך, ויישר כח 🙂

    שמרית

    1. היי שמרית,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      יכול להיות שזמן האפיה יתקצר כתוצאה מכך. כדאי לנעוץ מזלג בירקות ואם זה ננעץ בקלות אז זה מוכן.
      המתכון השני מצוין גם לילדים, כמו שהוא.
      שבת שלום

  8. עשיתי עם הרוטב השני. יצא מצויין כמו כל המתכונים שלך שתמיד יוצאים יותר טעים מכל ממסעדה שמכבדת את עצמה.
    חג שמייח

    1. היי אדווה,
      את יכולה לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
      אפשר להוסיף גזר.

    1. בגדול אפשר להקפיא הכל חוץ מתפו"א אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות אולי יראו קצת סמרטוטיים לאחר הפשרה, זאת אומרת שלא יהיה לכם את המראה הרענן והטרי.
      שנה טובה 🙂

  9. הייי רציתי לדעת אם אני יכולה להשרות את הירקות למס שעות במקררא ביחד עם הרוטב?
    תודה מראש על התשובה
    והאתר מדהיייים❤

    1. אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה מתוקה לתיבול השני (עם הסילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור).

    1. היי רוני,
      אפשר להגיש כתוספת לארוחה חלבית או בשרית.
      אפשר גם להכין טחינה לצד זה ולאכול עם צנימים/לחם.

  10. הכנתי את זה שבוע שעבר וזה היה להיט. תודההה
    אני רוצה להכין את זה עכשיו אבל מכמות יותר גדולה ( 3 גמבות. בצל. 2 בטטות. 2 קישוא. 4 תפוחא עגבניות..)
    האם כדאי להכניס הכל לתבנית אחת? או לחלק את זה לפעמיים?

    1. היי פנינה,
      תלוי כמה הירקות עולים זה על זה כשאת שמה אותם בתבנית אחת. אם נראה לך שזה יותר מידי צפוף אז כדאי לחלק ל-2 תבניות.
      יום מקסים 🙂

  11. כתבתי כבר את השאלה ומשם מה לא מוצאת אותה. שואלת שוב.
    אם חתכתי את הירקות לרצועות לא עבות. רפשר להמשיך אותו דבר ? אותו זמן אפיה? תודה

    1. תמשיכי אותו דבר, הכל בסדר 🙂
      יכול להיות שאפילו זמן האפיה יתקצר משעה ל45 דקות ואח"כ יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 15-20 דקות כמו שרשום.

    2. אוי לא. עכשיו אני רואה שנגצר לי השמן זית. נשאר טיפה.
      עם שמן קנולה יילך?

  12. הי
    חתכתי בטטה גמבה וקישוא לרצועות ( לא שמתי לב שכתוב לחתיכות גדולות ) ואת התפוחא חתכתי לעיגולים לא עבים
    איך להמשיך מכאן?
    אותו דבר? או שיש כעת צורך לשנות ?

  13. שלום,
    דבר ראשון – אני חייבת להגיד שהאתר משמש אותי באופן קבוע.
    כל מתכון הוא מדויק, קל וטעים טעים. תודה רבה לך!
    שאלתי: האם אפשר להכין את האנטיפסטי, ולחמם יום אחרי על הפלטה? או שזה לא מתאים כאן?
    (אני רוצה להכין את זה לשבועות)

    1. להבהיר את השאלה:
      אני אצטרך להכין את זה לא ממש בערב החג אלא יום לפני.
      כלומר – זה ייצא כמעט יומיים לפני האכילה.
      והשאלה היא האם חימום בפלטה מקלקל את "פריכות" הירקות..

    2. היי צופיה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר.
      אפשר להכין את האנטיפסטי יום לפני אך זה ייצא פחות פריך מאשר שמכינים באותו היום.
      את האנטיפסטי אפשר להגיש גם בטמפ' החדר או כשהוא מעט חמים כך שאין בעיה לחמם קצת בפלטה לפני ההגשה. זה לא ייצא פריך אבל עדיין יהיה טעים.
      יום נפלא 🙂

  14. בוקר אור אפרת,

    חושבת להכין לשבת הבאה עם הרוטב השני. (השבת הכנתי אבל לא לפי מרשם מסודר).

    לא ברור לי כמה ירקות לכמות הרוטב הזה. מאד חשוב לי לדעת בגלל השמן.

    יש לי סילאן טהור, לא רוטב, האם מפחיתים?

    לא הבנתי איך כל ירק תיבול אחר.

    תודה רבה לך!

    1. היי דבי,
      הכוונה לסילאן רגיל. תיקנתי במתכון.
      הכמות מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.
      את יכולה להפחית מכמות השמן.
      מה שרשמתי בפתיחה זה שבדר"כ כשמכינים אנטיפסטי אמיתי מתבלים כל ירק בתיבול שונה שמתאים לו. זה לא רלוונטי במתכון הזה כי פה שמתי שני סוגי רטבים שמתאימים לכל הירקות.

  15. היי.. תודה על המתכון המעולה! אני הכי גרועה בלנחש כמויות של מלח ופלפל.. תוכלי לומר לי בערך כמה לשים בכל מתכון? תודה רבה רבה!

    1. היי מיכל,
      בתיבול הראשון מספיק לשים עד רבע כפית מלח (כי הרוטב סויה מלוח).
      בתיבול השני כחצי כפית מלח.
      בשני המקרים יש לשים קמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
      שבת שלום 🙂

    1. היי מושית,
      אפשר לקלף את הסלק ולחתוך אותו לפלחים בעובי עד ס"מ וחצי (יותר עבה מזה ייקח לו זמן לאפות).

  16. היי אפרת. שוב תודה על האתר המדהים! אני ממש משתמשת במתכונים ונהנית..
    בקשר לאנטיפסטי אפשר לדעתך בלי שמן ? ואשמח גם להצטרף למייל.
    תודה ושבת שלום!!

    1. היי אביה,
      לא ממליצה לוותר לגמרי על השמן אבל כן אפשר להפחית את הכמות ולשים לפחות 3 כפות.
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבת שלום 🙂

  17. היי!
    את הרוטב לא לשפוך על הירקות כשהם בתוך התבנית?
    עדיף לטבול בקערה נפרדת ולהעבירם לתבנית?

    על החומץ אפשר לוותר?

    1. היי חן,
      אפשר לוותר על החומץ.
      אין בעיה לשים את כל הירקות בתבנית ולשפוך עליהם את הרוטב ולערבב היטב (זה חוסך קערה לשטוף 🙂 ).
      חג שמח!

  18. שאלות,פעם ראשונה מכינה.
    רוצה להכניס גם פטריות ועגבניות שרי.את כל הירקות מכניסים ביחד? אותו זמן לכולם? כי נראה לי בטטה לוקחת יותר זמן מאחרים

  19. היי,
    אני מנסה את זה עכשיו עם לקט ירקות קפואים.זה בתנור, נראה מצויין ומריח נהדר. השתמשתי בדבש במקום סילאן, מקווה שזה בסדר.

    1. כן שרון, אפשר לשים סוכר רגיל או סילאן (נראה לי עדיף סילאן).
      בהצלחה 😉

  20. שלום לך, קראתי את המתכון והוא מצא חן בעיני מבחינת הירקות , התיבול וקלות ההכנה. אכין אותו מחר. האם כדאי להשתמש בתנור בתוכנית הטורבו, או שעדיפה תוכנית האפייה הקלאסית (מלמעלה ומלמטה)?.

    אשמח להצטרף לקבוצת התפוצה שלך ולקבל ממך מתכונים שהם "קלים להכנה, פשוטים ומהירים" תודה.

    1. היי יונה,
      אני חושבת שעדיף לאפות בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבת שלום 🙂

  21. אפרת היקרה שוב תודה על האתר המדהים! אני רוצה להכין תבנית נוספת היום על מנת שיהיה לי לקחת לעבודה במהלך השבוע. האם את חושבת שסלק ושומר מתאימים למתכון זה? שאלה נוספת: האם יש לך אפליקציה של האתר לסמארטפון?
    תודה ושבוע טוב! 🙂

    1. היי אור,
      אני חושבת שכן, רק את הסלק אני ממליצה לתבל בנפרד כדי שלא יעביר צבע לכל הירקות.
      נכון לעכשיו אין לי אפליקציה בכלל. אולי בהמשך.. 🙂
      שבוע נפלא 🙂

  22. יואו איזה אתר מדהים! אני לא מאמינה שגיליתי אותו רק היום כשחיפשתי מתכון לאנטיפסטי! הכנתי את האנטיפסטי בגירסת הבלסמי והוספתי סילאן ויצא מ ד ה י ם! יש לי רק הערה אחת: בפעם הבאה כדאי להכין שתי תבניות כי התבנית שהכנתי חוסלה על ידי בעלי תוך עשר דקות מרגע הנחתה על השיש!מושלם כמה שנשהו כל כך בריא יכול להיות כל כך טעים!

    1. היי אור,
      אני שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

  23. הי
    נשמע מצוין. רוצה לנסות אבל אפשר ללא הסויה והסוכר אלא חומץ בלסמי ותבלינים אחרים?

    1. היי יעל,
      את יכולה לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן לאיזון הטעם.

  24. היי יקירה,יש לי ברוקולי וכרובית קפואים,איך אני משלבת אותם במתכון?יש להפשיר או לאדות לפני?(מעדיפה על בישול במים)
    בתודה מאוד,הילה.

    1. היי הילה,
      מספיק רק להפשיר מעט ולהכין רגיל לפי המתכון.
      בהצלחה 😉

  25. הי. אתר מעולה, ברור וידידותי…
    שאלה: האם צריך לקלף את הקליפה הדקה הזאת של הפלפלים לאחר ההכנה?

    ועוד דבר, אפשר להירשם לקבלת מתכונים במייל?

    תודה ויום נפלא

    1. תודה מורן 🙂
      אין צורך לקלף את הפלפלים לאחר הצליה בתנור.
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      יום נפלא!

    1. היי אורית,
      אפשר להגיש את האנטיפסטי כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה.
      אפשר לפזר על האנטיפסטי גבינה בולגרית ולהגיש עם פוקצ'ה או לחם קלוי.
      אפשר להוסיף את האנטיפסטי לפסטה מבושלת או אטריות מבושלות.

    1. בדר"כ כרוב פחות מתאים לאנטיפסטי אבל אין לזה חוקים 🙂
      אפשר לשים כרוב חצוי וחתוך לרצועות.

    1. היי טלי,
      לא כל כך הבנתי את השאלה.
      אם התכוונת לכך שהאופציות הן טוסטר אובן או מיקרוגל אז מבחינת הטעם עדיף להכין בטוסטר אובן.

  26. תודה. מבין שפע המתכונים לאנטי פסטי בחרתי במתכון שלך – בראשון. יצא מעולה. היום אני חוזרת על המתכון.

  27. היי לכולם,
    גם את האניפסטי עם הרוטב השני הכנתי השבוע ויצא מדהים ומאוד מאוד טעים, יפה וצבעוני
    כולם אהבו כולל ילדתי המאוד בררנית
    תודה רבה
    עופרה

    1. היי מלי,
      חומץ רגיל פחות מתאים כאן מבחינת הטעמים. אפשר פשוט לוותר על החומץ הבלסמי.

    2. הי אפרת.
      מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
      תודה.

    3. היי ריבי,
      את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

  28. כבר פעם שלישית שאני מכינה, עם הרוטב הראשון, ויוצא פגז!!! מתכון פשוט וקל ומדויק, ויוצא ממש טעים!!
    אל תהססו – זה מתכון מצוין!

  29. סליחה על הבורות, צולים בתנור הכוונה למצב גריל, אפייה, טורבו.. חוץ מזה צריך לערבב את הירקות תוך כדי?

    תודה רבה

    1. היי טלי,
      מצב אפיה רגיל (בתוכנית הרגילה של עליון ותחתון).
      אין צורך לערבב את הירקות תוך כדי אפיה.
      יום נפלא 🙂

  30. האם אפשר לקבל קצת מושג על כמויות? כמה מכל ירק כדאי בשביל כמות הרוטב שכתובה, ולכמה מנות זה?

    תודה רבה

    1. היי אפרת,
      מדובר בערך בירק אחד מכל סוג. לגבי מנות, זה תלוי בכמות הירקות שאת שמה. בדר"כ מכינים את זה כתוספת או לצד ארוחה ואז זה מספיק ליותר אנשים. כמנה בפני עצמה אני מניחה שזה מספיק לכ-4 מנות.

    1. היי ג'סיקה,
      במקרה הזה פחות מומלץ להשתמש בדבש.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. הי שי,
      אפשר להכין רוטב כזה: שליש כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, 2-3 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית חרדל דיז'ון, מלח ופלפל שחור. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפני שמתבלים את הירקות.

  31. השעה 21:00 והם בתנור. האורחים שלי הם מחר לצהריים. להכניס למקרר או לשמור בקופסא בחוץ??

    1. הי מואן,
      לשמור בתוך קופסה סגורה במקרר.
      אפשר להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר או להוציא ולחמם מעט בתנור.

  32. גיליתי את האתר לא מזמן וניהנת ממנו מאוד.
    תמיד אני מחפשת מתכונים זריזים וטעימים – וזה המקום הנכון.
    עשיתי את האנטיפסטי ברוטב עדין ויצא מצוין.
    תודה רבה

  33. הכנתי עם הרוטב השני ויצא נהדר!!!
    ועוד שאלה- כמות הרוטב שנתת מספיקה לאיזו כמות של ירקות?
    המון תודה.
    דנה

  34. שלום,
    האם הירקות חייבים להיות פזורים , או גם אחד מעל השני ?( מפאת חוסר מקום בתבנית…)
    תודה!

    1. הי דנה,
      עדיף לפזר אותם אבל גם אם הם עולים אחד על השני זה בסדר 🙂

    1. תודה אירית. הוספתי אותך לרשימת התפוצה לקבלת מתכונים למייל.
      שבת שלום 🙂

  35. מעולה, מעולה. מגישה כבר יומיים ברציפות ברוטב עדין והילדים והמבוגרים מחסלים. תודה רבה 🙂

    1. הי פאינה,
      אין צורך לבשל לפני לפני את הכרובית והברוקולי. ניתן להכניס ישר לתנור.

  36. תודה על המתכון זה בתנור עדיין.
    עשיתי את הרוטב השני. האם שמוציאים מהתנור אפשר לזלף שמן זית על הירקות?

  37. חושבת לנסות את הרוטב השני, העדין יותר. אפשר להחליף בו את הסילאן בחומץ בלסמי (ואולי להפחית בכמות שלו?) תודה, יעל

    1. היי יעל,
      פחות מומלץ להחליף בחומץ בלסמי אבל את כן יכולה להפחית את כמות הסילאן לכף אחת, למרות שגם אם תשימי שתי כפות, הטעם של הסילאן לאחר האפיה עדין ולא כל כך מורגש.
      יום נפלא 🙂

    1. היי נורית,
      ברוכה הבאה לאתר 🙂
      חומץ תפוחים לא מתאים במקרה הזה. אם אין ברשותך חומץ בלסמי אני ממליצה שתכיני את הרוטב השני.

  38. הולכת להכין היום עם הרוטב השני, בנמצא תפו"א, בטטה, בצל, קישוא, חציל, ברוקולי, פלפל ועגבניות. כדאי לשים שום או שהוא יישרף בתנור?
    אדווח איך יצא! תודה בינתיים!

    1. הי זוהר,
      כדאי להוסיף כמה שיני שום, זה מוסיף המון וזה לא אמור להשרף. בכל מקרה תמיד אפשר להוציא את השום לאחר שעה בתנור (לאחר שמסירים את נייר האלומיניום).
      בהצלחה ומחכה לעדכון 😉

  39. הכנתי עם הרוטב הראשון. יצא אלוהי!
    סופסוף מאכל צמחוני שיכול להיות מספק בשם עצמו! תודה!

  40. שלום רב.
    הרגע הוצאתי הרגע מהתנור את הירקות לפי הרוטב הראשון. לפי טעימה ראשונה עושה רושם שהטעם של הרוטב יצא מרוכז מזה, אולי מלוח מדי…אולי כדאי להפחית מהסויה בפעם הבאה שאכין?
    ובכלל, מה ההבדל בטעמים בין שני הרטבים?
    תודה

    1. היי אורית, אם זה מלוח לך אז באמת בפעם הבאה תפחיתי מכמות הסויה והמלח או שתכיני את הרוטב השני.
      לגבי ההבדל בטעמים, הרוטב הראשון הוא יותר מודגש ועשיר בטעמים (מתקתק, מלוח, חמצמץ ומעושן) לעומת הרוטב השני שיותר עדין בטעמים (מן מתיקות ומליחות ממש מעודנת).

    2. אוקי, תודה רבה על ההסבר. שוב טעמתי וזה בהחלט טעים מאד אבל באמת עם טעמים יותר מודגשים. אנסה את השני בפעם הבאה…תודה

    3. הי, שמחה לספר לך שהיום הכנתי לאורחים את המתכון לפי הרוטב מהגירסה השנייה והוספתי לו טיפה חומץ בלסמי, ויצא א ל י פ ו ת !!!!
      תודה רבה

    4. הי אורית, שמחה מאוד לשמוע (לקרוא) ותודה שחזרת לעדכן 😉

  41. יש לי שתי שאלות:
    אמורים להגיש את האנטיפסטי זה חם או קר?
    האם את הרוטב שנשאר בקערה שופכים בתוך התבנית בתנור בשביל שהירוקת יתבשלו בתוכו?

    תודה

    1. היי, אנטיפסטי מגישים חם או בטמפרטורת החדר (אבל לא קר מהמקרר).
      וכן, אם נשאר רוטב בקערה לאחר שתיבלת את הירקות אז תשפכי אותו לתבנית יחד עם הירקות.
      בהצלחה 🙂

    1. זן הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר והרינו הולכת לנסות את האנטיפסטי שלך..
      כל הכבוד להשקעה שלך
      דליה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר