אפיה בטוסטר אובן
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
25 אפר 2017
אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר אובן במקום בתנור.
לגבי טמפרטורה מתאימה ומשך זמן אפיה, זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר. זה תלוי בין היתר בגודל הטוסטר ובעוצמת גופי החימום שלו ובהתחלה זה עניין של ניסוי וטעיה עד שמצליחים.
אם אתם אופים בטוסטר אובן בפעם הראשונה מומלץ להפעיל על חום עליון ותחתון, לכוון לטמפרטורה המצוינת במתכון ולעקוב אחרי האפיה כל הזמן.
אם במקרה העוגה או המאפה משחימים מהר בחלק העליון יש להנמיך את המעלות ב 10-20 מעלות ולהמשיך לאפות. אם העוגה/מאפה מתחילים להשרף בחלק העליון, יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות.
כשמכינים עוף או ירקות בטוסטר אובן אני ממליצה לכסות בנייר אלומיניום ולקראת הסוף, כשהירקות או העוף כבר רכים, להסיר את הנייר והשאיר 15-20 דקות עד לקבלת צבע יפה.
היי אפרת 🙂
שאלה שלא קשורה לטוסטר אובן
אפשר לעשות טוסט ולא משנה איזה בתנור?
אם כן באיזה מצב בתנור להשאיר הכוונה גריל 2 קוים ?
ובאיזה מעלות?
היי חיים,
כן אפשר. עדיף על מצב טורבו 200 מעלות וכמובן לעקוב אחרי זה.
כולל טוסט סנדויץ?
כן אבל קח בחשבון שזה לא ימעך אותו כמו בטוסטר רגיל.
בוקר טוב
אפשר לאפות ירקות ובמקום כסף או אלומניום לשים נייר אפיה?
כן.
אם אתה רוצה שזה ייסגר כמו שצריך אפשר לשים נייר אפיה ומעל להדק נייר אלומיניום (זה מה שאני עושה).
היי י אפרת אם אני מכין בורקסים בטוסטר אובן כמה מעלות אני צריך לשים וכמה זמן
?
190 מעלות כ-25 דקות.
תודה רבה ❤️❤️
תודה, אם יש לי טוסטר עם מאוורר פנימי, האם יש לקצר את הזמן שמופיע במתכון?
היי,
זמן האפייה לא אמור להתקצר.
שלום אפרת, האם יש לך מתכונים באינסטנט פוט?
היי תמי,
אין מתכונים ייעודיים לכך, אבל הסיר הזה מצוין לבישול של מאכלים עם זמן בישול ארוך כמו תבשילי עוף ובשר, קטניות ועוד.
ידוע. אבל אני זקוקה למתכונים, אחרת לא מצליחה.
לא כתבת איזה סוג מתכונים את מחפשת, אבל מצרפת לך כמה מתכונים טובים:
בשר עם ירקות שורש,
תבשיל בשר עם פטריות,
עוף ביין לבן,
קדירת בשר,
תבשיל עדשים ועוף,
שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
בהצלחה🙂
שלום אפרת,
אני בע”ה רוצה להכין תבשיל בשר בטוסטר-אובן.
1. האם זה אפשרי? ומה הטמפרטורה והתוכנית המומלצת ומשך זמן?
2. אשמח לקישור למתכון בשר טוב לפסח.
תודה רבה!
היי אנאל,
אפשר להכין בטוסטר אובן על חום 150 מעלות למשך כ-5 שעות. (חום נמוך ובישול איטי כדי לשמור על רכות הבשר)
מומלץ לפני כן לחמם סיר עם כף שמן ולטגן את הבשר כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה של החלק החיצוני (צריך להשמע קול של תסיסה), לאחר מכן למזוג מים רותחים עד לכיסוי הבשר ולבשל על אש גבוהה עם מכסה במשך כ-5 דקות.
מצרפת מתכון לאסאדו ביתי בתנור שתוכלי להיעזר בו.
וואו!
תודה על המענה המהיר 🙂
זה מתאים גם לבשר שריר הזרוע?
חושבת שכן:) ועדיף לאפות מכוסה.
שלום אפרת 1 הספרי מתכוניים שלך מעולים קיבלתי אותם אחרי יומים תודה
וגם הכנתי בטוטס אובן את העוגת לימון בחושה שלך יצע מעולה טעים ונעים🍋👍🌸
תודה רבה
תמר שטיין🌹
איזה כיף לקרוא 🙂
תודה תמר!
שמחה שאת נהנת🙏❤️
היי,
האם אפשר להכין ג’חנון בטוסטר אובן?
אם כן באיזה אופציה להשתמש? ואם רשום 16 שעות בתנור על 100 מעלות אז על כמה לשים?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
כדאי לאפות בחום עליון ותחתון ב100 מעלות. יש לבדוק את הג’חנון אחרי 8 שעות.
הי אפרת, קניתי טוסטר אובן חדש. מתי כדאי להשתמש בפונקצייה של טורבו, והאם זה צריך לקצר את משך האפייה?
שאלה נוספת ברשותך- אני רוצה להכין את הלחם מקמח מלא שלך, באיזו תכנית לאפות בטוסטר? (חום עליון ותחתון?) תודה רבה, מיכל
היי מיכל,
תתחדשי 🙂
בפונקציה של טורבו כדאי להשתמש רק אם רוצים להשחים משהו.
אני ממליצה להשתמש בתוכנית הרגילה של חום עליון ותחתון.
שלום אפשר מתכון לשוקיים בטוסטר אובן
כל מתכון של שוקיים אפשר להכין בטוסטר אובן.
יש את המתכון הזה- שוקיים בתנור.
מעולה תודה
איזה כיף חשבתי שאני לא יכולה לאפות כי אין לי תנור
שלום אפשר מתכון לעוגה שתיכנס בטוסטר אובן
כל עוגה שמתאימה לתבנית אינגליש קייק אמורה להכנס בטוסטר אובן.
איני לא מכירה טוסט אובן כי התנור לא עובד, אם אפשרות להכין עוגות ופשיטדות? מצפה תשובה. תודה
כן אפשר.
היי, אני גרה לבד ואין לי תנור, רק טוסטר אובן.
ממש מתחשק לי לאחרונה להכין חמין, אבל אין לי פלטה ואני לא רוצה לקנות בשביל פעם אחת של חשק.
האם אפשרי להכין חמין בטוסטר אובן?
אני רוצה להכין כמות ממש קטנה רק בשבילי, עדיין יש צורך לחמם כל הלילה?
יש לי אפשרות לשהייה בלי הגבלה של זמן אבל אני עדיין מפחדת להשאיר אותו דלוק וללכת לישון ושהכל יישרף.
אשמח לעצות/מתכון לכמות קטנה ולדעת האם זה בכלל אפשרי.
נ.ב. הכנתי בעבר עוגות בטוסטר אובן הזה ויצא ממש טוב.
היי שיר,
גם אם את מכינה כמות קטנה יותר עדיין צריך לבשל את זה בישול ממושך כדי להגיע לטעם מרוכז של חמין.
לגבי שימוש בטוסטר אובן, אני יודעת שבסוגים מסוימים יש פונקציה נוספת המאפשרת הפעלה רצופה ללא הפסקה והיא נועדה לבישול ממושך במיוחד.
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להנחות אותך כמה מעלות כדאי לשים. כמובן שחשוב להשתמש בסיר שמתאים לחימום בתנור.
אולי כדאי להכין את החמין דווקא ביום שישי כשאת ערה ויכולה להשגיח. לאחר שהוא מוכן אפשר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת. הוא טעים מאוד גם לאחר חימום.
שבוע טוב
ראשית תודה על הכל!
כשהתחתנתי לפני שש שנים ועד היום אנחנו נמצאים בדירה קטנה שמקום לתנור אין.
היה לי טוסטר אובן ממממש קטן שאמא שלי אמרה לי שאקח כדי לחמם מאכלים בעלי אמר תנסי להכין עוגה וניסיתי ויצא מעולה ניסיתי עוגיות מכל סוג וגם זה הצליח!
מאוד חששתי לפני יש לציין חיפשתי תגובות בכל הרשת ולא מצאתי.
כיום יש לי טוסטר אובן גדול 45 ליטר של חברת sol והוא ממש כמו תנור יש לו דלת כפולה העוגות יוצאות נפלא! הפיצות פיצות והכל עובד!
אז לכל השואלים אין מה לחשוש וכמו שאמרת פשוט צריך לנסות אני למשל גיליתי שאת האפיה של העוגות חלות פיצות ושמרים אני שמה 10 דקות למטה ועשרים למעלה וזה מספיק על חום של 170 175 מעלות
מומלץ בהשקעה של 50 שח לקנות שעון מודד חום בתנור וככה לודא את החום האמיתי כי קרה לי שאחרי שבעלי תיקן בעיה בטוסטר העוגה לא יצאה טוב ובעזרת השעון גילינו שהחום של הטוסטר אובן כבר לא מה שהיה עדיין אני מכינה בו דברים עד לחום של 175 מעלות וזה מספיק
תודה מורן 🌷