מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
3 אוג 2015
חנוכה הוא אחד החגים הכיפיים והמשפחתיים ביותר, החג של החורף וחג שבהחלט יש בו מאכלים מפנקים, טעימים שגם כיף להכין יחד וגם כיף לשלב בטקסי החג השונים, כאלו שיש כמעט בכל משפחה בישראל באופן כזה או אחר.
לכבוד שמונת ימי החג החורפי והמואר הזה, ריכזתי לכם כאן שפע של מתכונים לחנוכה שתוכלו להכין במהירות ובקלות, לבד או עם הילדים, להדלקת נרות משפחתית בבית או למסיבת החנוכה בגן או בכיתה, עם גרסאות שמנוניות מסורתיות וגם מתכוני חנוכה בריאים וחדישים יותר. מגוון מתכונים לחנוכה, כאשר בין כולם שזורים מרכיבים מסורתיים לחג ומאפיינים שלגמרי מעבירים מסר של חנוכה!
קרא עוד
ראו גם
מחכה למתכון לסופגניות רגילות,
משוגעים בבית על המתכונים שלך..
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים😊
מקווה להעלות בקרוב, בינתיים תוכלי להכין את המתכון לספינג’ כמו סופגניות ולמלא בפנים ריבה וכו’.
יש לך מתכון לסופגניות רגילות ולדונאטס?
היי,
יש מתכון לעוואמה שניתן להזריק להן ריבה וכו’
ואין כרגע מתכון לדונאטס(:
יש לך מתכון לדונאטס?
בסיר או במכשיר מולטיקייק
היי רבקי,
סורי, אין לי מתכון כזה(:
לא יודעת אם יעזור אבל יש מתכון לספינג’😊
רק מסבה את תשומת ליבך – ניסיתי לפתוח את הסופגניות ללא גלוטן (בעמוד הזה) אבל זה רק פותח לי את התמונה בגדול. זה בכוונה, או שזה רק אצלי?
ותודה רבה על האתר המקסים שלך! משתמשת בו המון!
היי שילת, תודה שהסבת את תשומת ליבי 🙂
זה נבדק והקישור עובד, תנסי שוב בבקשה ❤️
תודה רבה!
בוקר טוב אפרת! שנה שעברה שאלתי לגבי מתכון לסופגניות אפויות אבל לא היה לך אז. מנסה שוב! מה הסיכוי שיש לך עכשיו?? 🙂 יום מקסים 🙂
היי אודליה,
אני בדיוק בניסויים במטבח 🙂
סופגניות אפויות יוצאות במרקם של לחמניות רגילות. אני מנסה למצוא דרך לשפר את זה.
אם אצליח כמובן שאפרסם:)
יש! שמחה לשמוע 🙂 סומכת עלייך שבסוף תגיעי לתוצאה מושלמת 🙂 יום מקסים יקירה! מחכה …!
תודה רבה לך אודליה❤️
לגמרי!
אפרת, את פשוט אלופה:)
איך עליך חיים שלי♥
תמיד המתכונים שלך מצילים אותי!!
תודה על הפרגון❤ שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
2 מתכונים לסופגניות כוסמין אפויות מוצלחים ביותר:
מתכון ראשון :
מצרכים לבצק:
475.0 קילו קמח כוסמין /קמח מלא % 70 .
קובי יה שמרים טריים של חברת “שמרית”, 25 גר’.
4 כפות סוכר .
2/1 כפית מלח.
4/3 כוס שמן קנולה .
1 כוס מים חמימים.
לקישוט :אבקת סוכר חום )אני טוחנת 50 ג’ סוכר חום במטחנה(.
מילוי ריבה 100 %אחוז רכיבים טבעיים .
אופן ההכנה:
1 .לשים במיקסר במהירות נמוכה: מים, שמן, מלח סוכר וחצי מכמות הקמח. לאחר
מספר דקות מוסיפים בהדרגה את יתר הקמח וקובית השמרים.
ממשיכים ללוש במיקסר במהירות נמוכה – בינונית עד לקבל בצק שמנוני.
2 .מתפיחים שעה .
3 .מניחים את הבצק על תבנית אפייה ומרדדים את ה בצק עד ל עובי 2 ס”מ.
4 .חורצים עיגולים בקוטר של 9 ס”מ – בגודל של כוס מג קפה.
5 .חורצים בתוך כל עיגול, עיגול קטן בקוטר של 4 ס”מ.
6 .בתבנית אחת מניחים את הדונאט ובתב נית השנייה מיני סופגניות.
7 .מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות עד השחמה קלה, כ- 20 דק’ .
8 .מוציאים ומפזרים אבקת סוכר .מחדירים ריבה באמצעות מזרק.
טיפים:
1 .ממליצה לעשות כמות כפולה ולהקפיא בתנור חצי מהכמות ליום למחרת.
2 .לפני פיזור אבקת הסוכר, יש להכניס לתוך אבקת הסוכר כפית קורנפלור ולערבב טוב.
הקורנפלור עוזר לאבקת הסוכר להישאר לבן ולא להיהפך לטיפות/להינמס.
3 .ניתן להשתמש בסוכר ענבים במקום אבקת סוכר, אז חוסכים את טחינת הסוכר החום.
מתכון שני (זה המקור לראשון):
סופגניות כוסמין אפויות
מצרכים לבצק: 1/2 קילו קמח כוסמין/ קמח מלא %70 5.1 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר 2/1 כפית מלח כוס חד”פ שמן קנולה (אני שמה שמן קוקוס ויוצא נפלא) 2 כוסות מים חמימים
לקישוט: אבקת סוכר ריבה %100 אחוז רכיבים טבעיים
כל סופגניה = 2 פרוסות לחם.
אופן ההכנה: לשים בצק במיקסר במהירות נמוכה- בינונית. מוסיפים מים לפי הצורך. מתפיחים לפחות חצי שעה. יוצרים 20 כדורים קטנים ומניחים על תבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד השחמה קלה. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר. מחדירים ריבה באמצעות מזרק.
שניהם מעולים וכבר כמה שנים שאני מכינה בנוסף נשלח בפרטי לאפרת.
שהמתכונים שלך תמיד מוצלחים ותמיד נהנים וככה הילדים שלי התרגלו לאכול אוכל בריא ומזין באמת והכל בעבודה קלה יחסית.
שרית יקרה תודה על השיתוף במתכונים! בטוחה שגולשים רבים ייהנו מהמתכונים הללו❤
אפרת האלופה
אתמול היה לי עליה לתורה + קידוש של הבן שלי.. מלא קינוחים ועוגות. הכל שלך!
מעט עבודה ומלא מחמאות…
תודה על אתר מדהים עם תכנים מעולים
איזה כיף לקרוא אילנה!
המון המון תודה יקירה😍
שבוע נפלא
אין עלייך בעולם אפרת❤
המתכונים שלך הם מספר אחת אצלי❣
תודה מיכל 💖
על קילו קמח רגיל שמים 3 אבקת אפיה ויש לכם קמח תופח מאליו
אין אפשר להכין קמח תפוחי בבית
תודה רה על המתכונים וחנוכה שמח🤗
היי בת שבע,
אני לא יודעת בדיוק איך מכינים אבל זה לא משהו כל כך פשוט. צריך לייבש את תפוחי האדמה בצורה מסוימת ואח”כ לטחון אותם.
חנוכה שמח 🙂
23/12/19
שלום
האם אפשר להכין את הבצק לסופגניות אשל בצהרים ולטגן בערב?אם כן לשמור במקרר.
עדיף לטגן סמוך להכנת הבצק אבל אם אין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר בקערה עטופה בניילון נצמד.
היי אפרת, קודם כל חנוכה שמח!! רציתי לשאול אותך, האם יש לך מתכון לסופגניות אפויות?? נתקלתי במתכונים שונים אבל כבר אמרתי לך שאני סומכת רק עלייך!! אין לי ספק שהמתכון שלך יהיה יותר קל להכנה וכמובן יותר טעים!! תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי יקרה,
סורי אבל אין לי מתכון מוצלח לסופגניות אפויות (עדיין 🙂 )
חנוכה שמח 💖
אוקיי, יצא שממילא אני מקוררת ואין לי כוח להכין כלום חחח. אנסה שוב שנה הבאה 🙂 חנוכה שמח ושבת שלום 🙂
תרגישי טוב 💖
חנוכה שמח ושבת שלום!
היי אפרת
בטעות קצצתי יותר מדיי במעבד מזון
האם עדיין אפשר להכין? או עדיף לזרוק?
מצורפת תמונה
תודה רבה
זה ללביבות? חבל לזרוק, תסחטי מנוזלים ותשתמשי בזה.
יצא מושלם תודה 🙂
תודה לינוי.
חנוכה שמח ושבת שלום 🌷
שאלה, אפשר להוסיף ללביבות הגבינה המתוקות פיצפוצי שוקולד?
אני חושבת שכן (יש להניח שהם יימסו מהחום).
אפרת היקרה!!
את פשוט מדהימה!!
כל ההתנהלות בבית השתנתה בזכות האתר שלך, כי כשיש אוכל טעים ומושקע בבית אז הכל נראה אחרת!!
תמשיכי לפרוח ולהצליח ושתמיד תראי ברכה במעשי ידייך!!
תודה
תודה רבה יקרה ❤️
חג חנוכה שמח!
אפרת תודה רבה כל המתכונים הנהדרים.
הכנתי את לביבות כרובית גזר והילדים חיסלו .
כמו כל מתכון שאני מכינה וגורפת מחמאות מכוךם!
חנוכה שמח
כיף לשמוע!
תודה וחנוכה שמח 💛
תודה על תשובתך,
זה לא מתאים כתוספת.
אגב, כל בצק של סופגניות או שמרים אפשר להתפיח במקרר?
מה ההבדל?
תודה רבה ויום של אור ושמחה!
בוקר טוב דבי,
חשבתי שאת מחפשת משהו להגיש כקינוח ואת התכוונת בטח ללביבות/קציצות כתוספת?
מבחינת הלביבות כל לביבות שתכיני באותו יום, תוכלי לשמור אותן בחוץ עטופות בנייר כסף ואז לחמם אותן על הפלטה (קציצות ירק אפויות, לביבות תפו”א וקישואים, לביבות בטטה בלי הגבינה, לביבות כרובית וגזר, לביבות דלעת וקישואים).
וכן, כל בצק שמכיל שמרים אפשר להתפיח במקרר (יש לכסות את הקערה בניילון נצמד).
חנוכה שמח!!
ערב טוב,
מה הכי מומלץ לסעודת ליל שבת, נשאר טעים על הפלטה?
תודה רבה וחנוכה שמח!
היי דבי,
אם את מכינה שישי בבוקר אז אין בעיה להכין את הספינג’, הצ’ורוס, טבעות תפוחים מטוגנות (גם סופגניות האשל אבל הן חלביות).
יש להניח להם להתקרר לאחר הטיגון ואז לעטוף בנייר כסף ולשמור בחוץ. לפני ההגשה לחמם מעט על הפלטה ולהגיש.
חנוכה שמח! 🙂
תודה על מתכונים מהירים וטעימים
אפשר להוסיף מתכון לפסטה עם טונה במים שתהיה טעימה ואכילה
תודה
כן משה, אוסיף בהמשך.
אפשר לביבות בצל
אפשר לביבות תפוחי אדמה בלי בצל ובמקום פירורי לחם קמח
היי רעיה,
אפשר לוותר על הבצל. קמח שימי 2-3 כפות.
שבוע טוב אפרת יקרה
אפשר להוסיף לקובץ המתכונים לחנוכה גם את מתכון המאפינס ריבה (כמו סופגניה).
צודקת 🙂
הוספתי. תודה ושבוע טוב!
שלום אפרת יקרה!!!
נהנית לבשל דרך האתר שלך המתכונים ממש משובחים כל הכבוד!!!
רציתי לשאול לגבי הספר החדש האם ניתן לרכוש ישר בחנות בת”א בלי לבצע הזמנה באתר?
תודה
היי דבורה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לרכוש ישירות בחנות אך שם אין את ההנחה (דרך האתר -45 ש”ח, בחנות- 60 ש”ח).
מה שאפשר לעשות זה לבצע הזמנה מהאתר כשאת בחנות ורק לאסוף משם את הספר.
יום מקסים 🙂
לביבות תפוחי אדמה יצאו לי מעולה!
תודה רבה!
תודה טוהר, שמחה לשמוע 🙂
לגבי לביבות גבינה:
האם אפשר להמיר סוכר באבקת סוכרזית, אם כן כמה לשים?
האם אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן?
היי עפרה,
אפשר להמיר את הסוכר באבקת סוכרזית. לגבי המינון, אני ממליצה לערבב סוכרזית עם הגבינה הלבנה ולטעום. לאחר שאת מגיעה למתיקות הרצויה תוסיפי ביצה, קמח ואת יתר החומרים.
אפשר לאפות ולחמם את התנור מראש ל180 מעלות. לשמן היטב נייר אפיה ולהניח תלוליות בעזרת כף ואז לאפות כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד כעבור 10-15 דקות. קחי בחשבון שהלביבות ייצאו קצת פחות עסיסיות וזהובות מאשר בטיגון.
חג שמח 🙂
מאחלת לך חג חנוכה שמח מלא באור ושימחה.
תודה על כל מה שאת מעשירה אותנו מידי שבוע בשבוע, ועל כך שאפו.
תודה ציפי היקרה!
חג חנוכה שמח 🙂
איזה יופי שכל פעם את מביאה לנו ישר את המתכונים המתאימים לתקופה!
יש לך אולי מתכון של סופגניות שניתן גם לאפות? ברור שזה לא אותו הדבר, אבל גם בקלוריות זה הבדל גדול..
ואלי תוסיפי מתכונים חלביים – לביבות גבינה, אולי? גם זה שייך לחנוכה…
תודה רבה!
היי נחמה,
האמת שאין לי מתכון לסופגניות אפויות מוצלחות.
אוסיף בהמשך מתכון גם ללביבות גבינה, זה רעיון טוב 🙂
יום נפלא!
איזה כיף