מצרכים להכנת שטרודל תפוחים מבצק פילו
- 3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)
- 2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות
- כפית אבקת קינמון
- 2 כפות מלאות סוכר חום
- חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
- חצי כוס אגוזים קצוצים גס
- שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)
- *אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים שטרודל תפוחים מבצק פילו?
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
- מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.
- מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).
- מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.
- באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).
- מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
שטרודל תפוחים מבצק פילו בצק פילו עם תפוחים פילו תפוחים
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
86 תגובות
כניסה
86 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות









