מצרכים להכנת עוגת שוקולד עם קצפת
- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס (150 ג’) שמן
- 3 ביצים בגודל S-M (או 2 ביצים XLׂ)
- 1 כוס (200 ג’) סוכר
- 1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
- כוס ושליש (320 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
- 2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
- 1 כף שטוחה (3 ג’) אבקת נס קפה
- 1 כפית מחוקה (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
קצפת:
- מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס
- 2 כפות מלאות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- 40 גרם שוקולד מריר מגורד
איך מכינים עוגת שוקולד עם קצפת?
- מחממים את התנור ל180 מעלות.
- שמים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד המריר והשמן. ממיסים מספר שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
- בקערה חדשה מערבבים (בעזרת מטרפה או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השמן והשוקולד ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תמצית הוניל והמים הרותחים. בסוף מוסיפים את הקמח, אבקת נס קפה וסודה לשתיה. מערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים (שימו לב- ערבוב ממושך מידי פוגע באווריריות העוגה).
- יוצקים לתבנית ואופים במשך 20-25 דקות (בתבנית אינגליש קייק) או כ-30 דקות (בתבנית גדולה).הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה במשך כדקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.
- לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים אותו בחוץ ולאחר מכן יוצקים עליה את הקצפת. מפזרים מעל שוקולד מגורד ושומרים במקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
632 תגובות
כניסה
632 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות








