מצרכים להכנת מתכון להמבורגר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים דק
- 1 כף חרדל גדושה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס מי סודה מוגזים
- 1/3 כפית כמון (לא חובה- רק למי שאוהב את הניחוח והטעם)
איך מכינים מתכון להמבורגר?
- מטגנים בצל במחבת עד שהבצל נהיה שקוף-זהוב ומוציאים למסננת עד שיתקרר מעט.
- מערבבים בקערה את הבשר, הבצל ואת שאר המצרכים ולשים (לא יותר מדקה).
- יוצרים קציצות המבורגר בעובי של כס”מ וחצי , ומניחים על מחבת פסים עם מעט שמן (המחבת צריכה להיות חמה מאוד). למידת עשייה מדיום, מטגנים כ-2 דקות מכל צד.
*מומלץ להגיש עם לחמניית המבורגר עגולה, ממרח מיונז, עלי חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
הסודות שמסעדות לא רוצות שתדעו
- קבלו את הטריק שקצבים מסתירים – איזה בשר באמת צריך להמבורגר מנצח? החלק הסודי: הקצבים לא יגידו לכם, אבל החלק המושלם לבשר המבורגר הוא אונטריב – זה הנתח שנותן את הטעם המטורף והעסיסיות שתגרום לכם להתרגש! אין לכם אונטריב? הטריק החלופי שעובד פיצוץ: צלעות בקר או צוואר + 10% שומן כבש. אל תתביישו – בקשו מהקצב בביטחון! הם יודעים את הסוד הזה.
- הטעות הכי גדולה שכולם עושים (ואיך למנוע אותה) – הסוד שהורס המבורגרים: לישת יתר! אין ללוש את בשר ההמבורגר יותר מידי, אחרת הוא הופך למוצק כמו גומי. הטכניקה המושלמת: ערבבו עדין רק עד שהכל מתחבר – זה הכל!
- הטריק המקצועי ליצירת קציצות מושלמות – הסוד שיעשה לכם המבורגרים כמו במסעדות יוקרה: השתמשו ברינג עגול! פשוט דוחסים את הבשר לתוכו וקיבלתם צורה אחידה ומקצועית. אין רינג? הפתרון הגאוני: השתמשו במכסה של צנצנת גדולה – עובד בדיוק אותו דבר!
- הסוד שיהפוך לכם את החיים – מי הסודה – הטריק שהפך אלפי בתים לממלכות המבורגר: תוספת של מי סודה מוגזים לתערובת הבשר גורמת לבשר להיות אווירירי ועסיסי בצורה שתפתיע אתכם! זה הסוד שגרם לכל כך הרבה אמהות לזרוק את ההמבורגרים הקפואים לפח.
למה ההמבורגר מתפרק? 4 טריקים שיצילו לכם את היום
- הטריק הראשון שמציל משברים: הכינו קציצות קטנות יותר ויחסית עבות – זה נותן יציבות מטורפת!
- הסוד השני : שמנו את המחבת בנדיבות ותנו להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני ההיפוך. טיפ זהב: השתמשו בתרווד ולא במזלג – זה הטריק שיחסוך לכם הרבה עצבים!
- הכלי שיעשה לכם נסים: השתמשו במחבת פסים או במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. הטעות הגדולה: מחבת מנירוסטה – תשכחו מזה למתכון הזה!
- הטריק הסופי שמבטיח הצלחה: שימו את התערובת במקרר לפחות חצי שעה. זה הזמן שהבשר צריך כדי “להתארגן” ולהפוך ליציב. בזמן הזה תכינו את הלחמניות והתוספות!
שדרוגים מטורפים שיעשו מהמבורגר שלכם אגדה
- המבורגר על האש – הטעם המעושן שישגע אתכם – רוצים טעם מעושן מהמם שיגרום לשכנים לבקש מתכון? הסוד המקצועי: הכינו קציצות מעט יותר עבות (כ-2 ס”מ) ושמרו במקרר שעה שלמה לפני הצלייה. הטכניקה הזהובה: צלו על אש בינונית-גבוהה 3-4 דקות מכל צד. הטריק שעובד תמיד: וודאו שהפחמים מכוסים באפר לבן לחלוטין – זה מבטיח חום אחיד ללא שריפה!
- המבורגר בתנור – ללא שמן וטעים פי שתיים – הפתרון המושלם למתכון בריאותי: צרבו את הקציצות דקה מכל צד במחבת ואז העבירו לתנור ל-200 מעלות לעוד 5-7 דקות. הטריק שחוסך זמן: השיטה הזו מושלמת לכמויות גדולות ומפחיתה באופן דרמטי את כמות השמן!
- המבורגר עם פטריות – הטעם הסודי שישנה לכם הכל – הטריק להמבורגר גורמה: הוסיפו פטריות שמפיניון קצוצות דק שטיגנתם מראש. למה זה עובד פיצוץ: הפטריות מוסיפות טעם אדמתי עמוק ולחות נוספת שתהפוך כל ביס לחוויה!
- בצל מטוגן זהוב – הסוד לטעם שלא תשכחו – הטכניקה המקצועית לבצל מושלם: חתכו לקוביות קטנות וטגנו על אש בינונית עד לצבע זהוב קסום. הטעות שהכל עושים: לא מסננים מנוזלים! הפתרון: סננו היטב לפני ההוספה לתערובת.
- המבורגר בריא שטעים יותר מהמקורי – רוצים המבורגר בריא שהילדים יחשבו שהוא מטורף יותר? הנוסחה הסודית: החליפו חלק מהבשר בהודו טחון (יחס 70:30), הוסיפו כף שיבולת שועל טחונה והגישו בלחמנייה מקמח מלא. הטריק שעובד: הילדים לא יבחינו בהבדל אבל יקבלו הרבה יותר חלבון!
- המבורגר במחבת פסים עם סימני צלייה מקצועיים – 🔥הסוד לסימני צלייה מושלמים🔥: וודאו שהמחבת רותחת לגמרי לפני הנחת הקציצות. הכלל הזהוב: אל תזיזו את הקציצות 2-3 דקות הראשונות! למה זה קריטי: כך תקבלו סימני צלייה יפים ותמנעו התפרקות – זה הטריק שהופך המבורגר ביתי למקצועי!
עם מה להגיש? התוספות שיעשו פיצוץ
הקומבינציות שתמיד עובדות:
- לחמניית מבורגר רכה + תוספות להמבורגר (עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ, חסה) + הרטבים שאתם הכי אוהבים.
- ירקות טריים ופריכים שמוסיפים צבע וטעם.
- צ’יפס ביתי מושלם.
הטיפ הסופי: תכינו הכל מראש!
מידע תזונתי – המבורגר בשר בקר ביתי
המבורגר ביתי איכותי (ל-100 גרם קציצה מוכנה) מכיל כ-250 קלוריות, 26 גרם חלבון איכותי, 15 גרם שומן ו-0.5 גרם פחמימות בלבד. מעבר למספרים, המבורגר ביתי הוא מקור מצוין לחומרי תזונה חיוניים: עשיר בברזל שמונע אנמיה ועייפות, מכיל ויטמין B12 החיוני למערכת העצבים, ועשיר באבץ שמחזק את מערכת החיסון. הדבר המיוחד ביותר הוא שזהו חלבון מלא שמכיל את כל החומצות האמיניות החיוניות שהגוף שלנו לא יכול לייצר בעצמו.
*עוד מתכונים שכדאי להכיר
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות - המבורגר ביתי מושלם
סיבות עיקריות להתפרקות: בשר טחון פעמיים במקום פעם אחת, תערובת רכה מדיי מנוזלים, או השמן לא חם מספיק.
הפתרון: בקשו מהקצב טחינה אחת גסה, סננו את הבצל המטוגן מנוזלים, השתמשו במחבת טפלון או ברזל יצוק, שמנו נדיבות והניחו את התערובת במקרר לפחות 30 דקות לפני הטיגון. הופכו עם תרווד ולא עם מזלג.
החלק המומלץ ביותר הוא אונטריב – עשיר בטעם ועסיסי טבעי. חלופות מעולות: צלעות בקר או צוואר עם תוספת 10% שומן כבש.
למי שרוצה חסכוני יותר, בשר טחון רגיל עובד מצוין אבל חשוב לוודא שלא טחנו פעמיים. תמיד בקשו מהקצב טחינה אחת גסה לתוצאה מושלמת.
לא חובה, אבל זה סוד הקסם! מי הסודה מוסיפים אווריריות ועסיסיות לבשר.
חלופות מצוינות: שליש כפית אבקת סודה לשתייה, או אפילו 2-3 כפות בירה לבנה (טיפ מגולש שכתב בתגובות!). אם אין כלום – אפשר לוותר, פשוט הקציצות יהיו צפופות יותר.
הטריק עם הילדים: הסתירו ירקות בתוך הקציצה! הוסיפו גזר מגורד דק או קישוא מגורד שסיננתם מנוזלים.
עוד טיפים לילדים: עשו קציצות קטנות יותר (מיני המבורגר), השתמשו בלחמניות צבעוניות, הגישו עם קטשופ וירקות צבעוניים לצד. הילדים אוהבים לבנות בעצמם את ההמבורגר!
ההמבורגר הוא בעצם סטייק קצוץ! בקציצות מוסיפים ביצה, פירורי לחם ומלא תבלינים שמשנים את טעם הבשר.
בהמבורגר המטרה לשמור על טעם הבשר הטבעי עם מינימום תוספות. לכן התיבול קל יותר והתערובת פשוטה יותר. התוצאה: טעם בשר אמיתי ועסיסי!







