מצרכים להכנת כרובית בטחינה
- כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)
- 2-3 כפות שמן זית
- כפית סילאן
- שליש כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לטחינה:
- 6 כפות מלאות טחינה גולמית
- שן שום כתושה
- 4 כפות מיץ לימון
- שליש כוס מים קרים (ניתן להוסיף יותר במידת הצורך)
- מלח (כשליש כפית שטוחה)
- לקישוט (לא חובה) – כף עלי פטרוזיליה
איך מכינים כרובית בטחינה?
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה (ללא מכסה) במשך 7 דקות. מעבירים למסננת.
- מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את פרחי הכרובית.
- מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הפרחים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית ביחד עם שאר המרכיבים ויוצקים על הכרובית לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עלי פטרוזיליה (לא חובה).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
62 תגובות
כניסה
62 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














