זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס ושליש (185 ג’) קמח תופח
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
⅔ כוס (133 ג’) סוכר
1 כפית אבקת קינמון
1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
לקישוט: 2 כפיות סוכר + חצי כפית אבקת קינמון (לערבב)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד (למעט חומרי הקישוט) עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יוצא דביק, יש להוסיף קמח. אם הבצק יבש ומתפורר, יש להוסיף מעט מים.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מקמחים היטב משטח עבודה ובעזרת מערוך מקומח מרדדים את הבצק. קורצים צורות ומסדרים על נייר אפייה. מפזרים מעל קינמון וסוכר (ראו חומרים ‘לקישוט’).
-אופים בתנור במשך כ 10-12 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).
עוגיות קינמון פרווה
עוגיות נהדרות! עשיתי כמות כפולה והורדתי את כמות הסוכר לכוס.
נחטפות כאן… תודה!
מהמם🙂
תודה על השיתוף!
יצאו טעימות מאוד! פשוט גלגלתי ומעכתי קצת, ואפיתי ב170 יצאו רכות בפנים וקריספי מבחוץ. תודה רבה
נראה מעולה🧡
תודה נעמה
הקפדתי על כמויות אבל עדיין יצא לי מאד דביק הוספתי שוב ושוב קמח. בסוף יצא טעיםםם. הייתי מורידה קצת מהסוכר במיוחד בציפוי
תודה על השיתוף💜
תודה!!!
הכנתי ויצא מעולה
כמו כל המתכונים שלך!!
אני לא גומרת להשתמש באתר ונהנת כל יום מחדש!!!
תודה רותי🙂
היי אפרת,
קודם כל חייבת להגיד לך תודה על כל המתכונים! הכל יוצא מצויין אחד אחד!!
יש לי שאלה בקשר למתכון הזה.
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה 80%?
במידה וכן, האם צריך לשנות משהו במתכון?
היי מיכל🙂
כן אפשר. תוסיפי לקמח כפית שטוחה אבקת אפיה.
אם במקרה הבצק יוצא יבש או מתפורר תוסיפי כמה כפות מים לפי הצורך.
תודה רבה 😀
היי אפרת
העוגיות יצאו לבנות זה בסדר?
היי
העוגיות אמורות לצאת מעט שחומות. יתכן ויש צורך לאפות עוד דקה-שתיים.
הי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לעשות מהבצק עוגיות שוקולד?
להוריד את הקינמון ולהחליף קצת מהקמח בקקאו?
נראה לך אפשרי? ואם כן, כמה קקאו לשים.
תודה
היי
אפשר להוסיף כף קקאו וכף שוקולית(:
תודה רבה על התגובה המהירה!
הוספתי כף שוקולית ו2 כפות קקאו ויצא מעולה!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה יצא טעים
שמחה לשמוע🙂
הי אפרת אם אין לי קמח תופח ?מה לעשות
היי,
שימי כוס ושליש קמח לבן+ כפית ושליש אבקת אפייה.
טעיייייםםםם!
תודה.
הייתי מורידה אולי קצת מהשמן…
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
יצא ממש טעים!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף😊
הי
הכנתי ויצא ממש טעים בעיניי,
לקחתי גם בקופסה לעבודה וקיבלתי מחמאות:)
תודה על המתכון!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
יצא לנו 34 עוגיות ולא 20-25 כמו שכתוב למעלה אלא 17 גדולות ו17 קטנות(בלי עין הרע) ויצא גם מאוד שומני אבל טעים מאוד
שמחה מאד שיצא מוצלח!
כמות העוגיות תלויה בגודל שיוצרים.
אם דייקת בכמויות עם כוס מדידה ועדיין יצא שומני לטעמך- תוכלי להפחית מעט מכמות השמן בפעם הבאה.
תודה על השיתוף🌺
איך אפשר להכין אותן הגי קשה או קריספי שאפשר? הילדים לא אוהבים אותן רכות. תודה!
היי,
אפשר לאפות עוד כמה דקות כדי שהעוגיות יהיו פריכות יותר.
הכנתי כמות כפולה ויצא טעים ממש! עוגיות נדירות.
ותודה על המתכונים באתר שעוזרים ממש😘
אגב, ב”ה יש אנשים בבית, ולכן כל מתכון שלך אני מכפיל מראש. [אולי כדאי לעשות לחצן של ‘הכפל מתכון’, וזה יעזור לאנשים להכין כמות כפולה בלי להתבלבל בכמויות. במיוחד במקרים שבהם כשמכפילים צריך לעשות שינויים ביחסים ובגודל התבנית וכו’.]
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אני עובדת על הוספה של רכיב המרת כמויות ממש בתקופה זו(:
תודה על השיתוף🌷
תודה!!!
יצא מושלם!
לא הספיק להתקרר בשביל להתקשות;)
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על הפרגון🌺
שלום אפרת! תודה רבה על המתכונים המושלמיםם!
א. מה אפשר לעשות בשביל שהעוגיות יצאו כמה שיותר רכות?
ה. כמה זמן הם נשמרות במקרר? אני פשוט רוצה להכין למשלוחי מנות ואין לי מקום במקפיא…
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
א. אפשר לאפות כמה דקות פחות, ואפשר גם לאפות על חום נמוך יותר ב-10 מעלות. בכל מקרה ש לוודא שהעוגיות אינן בצקיות מבפנים בסיום האפייה.
ב. העוגיות נשמרות במקרר במיטבן עד 5 ימים.
פשוט מושלם!
מתכון מדהים וקל,
הריח בבית משכר וכל כך טוב..
תודה רבה לך 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
יצא מעולה! מתכון טעים וקל. השתמשתי בביצת M אחת ויצא מצויין. הריח משגע!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
עבור בתי הצליאקית,החלפתי את הקמח לחצי כמות קמח תפו”א וחצי כמות שקדים טחונים, אפיתי עוד כמה דקות ויצא מעולה
איזה כיף שיצא מוצלח גם ללא גלוטן(: תודה על השיתוף תמר❤
יצא מצוין! תודה רבה!
שמחה שאהבת:)
ביצה גדולה הכוונה ל M או L?
היי שירה,
עדיף L…
הי
אני מכינה קרמבו, עוגיות ומעל קצפת וגנאש
רציתי לשאול
העוגיות מתאימות ללא קינמון כבסיס?
תודה!
עדיף להכין את העוגיות האלה – עוגיות שוקולד.
אז ענית מאוחר מידי, והכנתי, ויצא אחלה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אני רוצה לשלב מייפל.. מתאים? איך אפשר? תודה
אפשר להוסיף 3 כפות מייפל לתערובת ולהפחית 3 כפות מכמות הסוכר.
היי אפרת
אני רוצה להכפיל את הכמות ב-3 או ב-4 עדיין לא החלטתי
ויש לי רק ביצים L כמה ביצים לשים?
ויש לי רק קמח רגיל אז כמה אבקת אפיה לשים?
ויש לי רק כוס של 200 מ”ל זה בסדר?
היי גילי,
כדי שהעוגיות ייצאו מוצלחות לא מומלץ להכפיל יותר מכמות כפולה.
כוס 200 מ”ל לא מתאימה.
אפשר לשים כוס ושליש קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
מה זה אבקת קינמון?
הכוונה לקינמון רגיל שקונים בחנות תבלינים?
היי אביגיל,
נכון מאוד 🙂
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
הכנתי עם הילדים מכוסמין לן יצא מצוין הוספנו לחלק מהבצק קקאו והכנו ספירלות שור לבן
תודה רבה
מהמם 🙂
תודה על השיתוף!
1. הבצק יצא דביק ולא נוח לעבודה..רק כאשר שמתי קמח על משטח העבודה היה אפשר לעבוד איתו.. ככה זה צריך להיות?
2. עשיתי 10 דקות אפיה והרגשתי שזה היה יותר מידיי.. במפגש השני עשיתי בערך 7 דקות והיה יותר טוב אבל עדיין הורגש שזה יותר מידיי… תוהה איך יודעים מתי להוציא כי בשתי הפעמים חיכיתי שקצת ישחים(כפי שכתבת במתכון.. )..מסתבר שעדיין זה יותר מידיי
והשתמשתי בכוס שאת מציינת באתר.כוס שקופה עם ידית..
1. הבצק אמור לצאת נוח. כמה ביצים שמת ובאיזה גודל? ניסית להוסיף לבצק קמח?
2. באיזו תוכנית תנור אפית?
2 ביצים מדיום. הוספתי קמח הרבה ועדיין…
אפיתי חום עליון חום תחתון
אולי התנור שלך יחסית חזק. פעם הבאה נסי לאפות ב170 מעלות.
לגבי המרקם של הבצק, אם השתמשת בכוס הנכונה ויצא דביק יכול להיות שהביצים היו נוזליות מידי כי אני לא מוצאת סיבה אחרת. להבא אפשר להתחיל בביצה אחת ולהוסיף את השניה רק במידת הצורך.
באיזה גודל לקחת ביצה כשאני מתחילה? ואם אח”כ צריך להוסיף איזה גודל?
בגלל שהבצק יצא לך דביק אני מציעה שתתחילי בביצה M. אם צריך להוסיף אז גם ביצה קטנה.
עשיתי עם שתי מדיום כנראה זה היה יותר מידיי.. בכל מקרה תודה על התשובות!!
קמח רגיל
היי,
האם אוכל להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה? אם כן, מה היחס של הכמויות?
אפשר לשים כוס ושליש קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
יצא לי בצק דביק למרות שהוספתי עוד קמח
מה ניתן לעשות? אולי לשים במקרר לחצי שעה?
השתמשת במקרה בכוס חד”פ?
אפשר לנסות לשים במקרר להתייצבות.
הכנתי פעמיים בשבוע,מתכון קל פשוט וטעים מאוד!אני הוספתי גם אגוזי פקאן דבורים זה לשדרג מאוד
תודה אלון 🙂
מה העובי של העוגיות הרצוי והקוטר או סנטימטר? האם ניתן להחליף בחמאה?, יש לך מתכון לעוגיות לא עם הרבה חמאה או חלב אבל חלביות?
עובי רצוי – כחצי ס”מ.
קוטר כ-5 ס”מ.
אפשר להמיר את השמן ב65 גרם חמאה, עדיף רכה בטמפ’ החדר.
מצורף לינק עם כמה עוגיות חלביות עם חמאה- עוגיות חמאה.
הכנתי מקמח תופח עם 30% מלא וסוכר דמררה ויצאו לי 40 עוגיות טעימות!!
נראה מושלם 💜
תודה אורה
מושלם.
נראה לי שעשיתי אותן דקות מדי, אבל הטעם מושלם.
לא הוספתי את הסוכר והקינמון למעלה כי שכחתי, אבל מזל שכך… יצא גם ככה מתוק וטעים.
נראה מעולה 💜
תודה מעיין
מתכון מושלם! קל וטעים, נגמר בשניה! תודה לך(:
מהמם 😍
תודה שיר
מתכון קלי קלות, ידידותי לילדים וממש טעים! תודה!
תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
העוגיות מעולות!! עשיתי עם הילדים והבצק היה ממש נוח לעבודה , נהנו עד הגג. רק הערה- חלק מהבצק רידדנו בטעות דק יותר וחלק עבה והמרקם שונה, לטעמי יותר טעים העבה- קריספי מבחוץ ורך מבפנים. תודה♥️
תודה שחזרת לעדכן ❣️
תודה רבה על המתכון הזה ועל שלל מתכונים פשוטים וטעימים תמיד! ניסיתי אותם לפני פסח כשחיפשתי עוגיות לא מתפוררות ויצא מעולה, היום הילדים ביקשו שוב ,הריח נפלא והטעם מעולה!
נראה מעולה!
תודה אהובה 🙂
אפיתי ויצא מצויין! בםעם הבאה אכיםץן כמות כפולה. לא הוספתי סוכר וקינמון מעל וזה?היה מספיק מתוק וטעים.
קראתי במתכון אחר ללוש את הבצק כשהור בען 2 ניירות אפייה ואכן זה עבד נהדר- כך הבצק לא נדבק למערוך.
נראה מעולה 🙂
תודה אורית
מממ טעים!!!
שמחה שאהבת 🙂
פשוט וטעים בדיוק מה שחיפשתי תודה ! מומלץ לאלו שאוהבים עוגיות קריספיות
שמחה שאהבת 🙂
תודה הודיה ושבוע נפלא
שלום ותודה על מתכונים מצויינים 🙂 יש מקום להוסיף תמצית וניל? כפית מיץ תפוזים?
אפשר להוסיף חצי כפית תמצית וניל וכפית מיץ תפוזים.
הי, הן ממש טעימות
שמחה לשמוע 🙂
חייב קמח תופח?
אפשר לשים כוס ושליש קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
קמח תופח הוא קל להכנה ואין ענין לשלם עליו יותר
המתכון:
על כל כוס קמח מערבבים כפית אבקת אפיה
היי קוראים ל נועה איש תחליף לקינמון??
אפשר לוותר על הקינמון אבל העוגיות יהיו בלי טעם מיוחד.
היי, לצערי הבצק יצא לי דביק וכמה קמח שהוספתי לא עזר. אשמח לדעת מה הסיבה?
באיזה כוס השתמשת?
שבוע טוב אפרת🌹
הכנתי את העוגיות הללו והן יצאו נפלא!!
עשיתי עיגולים עם הידיים ויצא אוורירי מגניב כזה🤩
למרות שהכנתי עם קמח כוסמין!!
בקיצור… תודה לך😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
שנה טובה ותודה על כל המתכונים
שנה טובה ומתוקה 🌺
הכנתי את העוגיות האלה מלאאא פעמים ויצא ממש טעים, תודה רבה!
שמחה לשמוע!
שנה טובה 🌺
אני ינסה……. מעניין מה יצא…….🤗
תודה רבה רבה!!!💚💙💛🧡
תודה😘
קוואקר לא מתאים?
אפשר לנסות לשים כרבע כוס קוואקר, אני רק מקווה שזה לא ישנה את המרקם.
אהה עוד שאלה…
אני מעדיפה בלי סוכר אני אשמח לדעת אילו מהתחליפים יתאימו..
סוכר קוקוס
דבש
סוכרזית
תודה!
אם את אוהבת את הטעם של סוכר קוקוס אז אפשר לשים כחצי כוס או לשלב 2 כפות דבש עם סוכר קוקוס (בסביבות רבע-שליש כוס).
*אם את שמה דבש לא כדאי לשים טחינה כי זה ירטיב את הבצק.
היי, בוקר טוב.
אני הכנתי את העוגיות האלו פעם והן יצאו אווריריות וגבוהות ויפות!!!
אני רוצה להכין אותן שוב ובא לי טיפה לשדרג אותם.
מה מתאים. קוואקר? טחינה? אשמח לדעת מה מתאים וכמויות…
תודה רבה ויום טוב!!
אפשר להוסיף כף טחינה גולמית וכרבע כוס קוקוס.
הכנתי!
הבצק יצא טוב!!
עשיתי עם קמח 80% כי הכוסמין נגמר ואפילו לא ידעתי..חח..
ועשיתי עם ביצה m וחצי…
ויצא – אליפווווווווות!!
וגם מהממות בטירוף!!
יצאו לי עיגולים מעלפים!!
יצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ..
בקיצור.. מושלם!!
תודה רבה על המתכון!! יום טוב!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
וואו..!!
איזה תשובה מהירה!!-לא ציפיתי…
תודה רבה!!
בעז”ה אכין ואעדכן איך עשיתי ומה יצא…
תודה! תודה! תודה!
היי, הכנתי את זה כבר פעם אחת והבצק יצא לא נח לעבודה בכלל, ועשיתי עיגולים עם הידיים במקום קורצנים.
אני מודה שהטעם היה נפלא ביותר!!
אבל אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת מה הבעיה. (השתמשתי בכוס 240 מ”ל)
אני קונה ביצים M כמה לשים אחד או שנים?
אפשר סוכר חום כהה?
אפשר קמח 80% או כוסמין לבן?
תודה רבה רבה!! ויום טוב ומבורך!!
היי תהילה,
תטרפי 2 ביצים M בקערית ותוסיפי 3/4 מהבלילה (ביצה וחצי). אם הבצק יוצא עדיין קצת מתפורר, תוסיפי את יתרת הבלילה.
אפשר סוכר חום כהה אבל קחי בחשבון שירגישו בבצק גבשושיות סוכר לאחר האפיה כי הוא יותר גרגירי.
מבחינת טעם עדיף כוסמין לבן.
יום מקסים 🙂
עוגיות מעולות! חוסלו תוך יום. תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דורה
תודה על מתכונים מעולים!!
הכנתי את הבצק ולא הספקתי להכין עם הילדים היום.. יהיה נורא להשאיר את זה עד מחר/שלישי במקרר? במקפיא??
תודה מראש
אפשר לעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר.
להוציא החוצה כמה דקות לפני ההכנה כדי שהבצק יתרכך.
כמה זמן אפשר להכין מראש את העוגיות והן עדיין ישארו טעימות ופריכות? ואיך/איפה לאחסן?
והאם המתכון מתאים לעוגיות בצורה של אותיות? (מבחינת התפיחה)
היי אלמוג,
העוגיות נשמרות בקופסה סגורה מחוץ למקרר כ-5 ימים.
אם מכינים כאותיות כדאי לשים כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).
היי אפרת
הרגע הוצאתי מהתנור (בצק 70 אחוז כוסמין )
האם רצוי לתת להן להץקרר בכלי פתוח או עדיף כלי סגור פיירקס למשל
מה עדיף למען הפריכיות ?
כן, יש להמתין עד לקירור ורק אז לשים בכלי סגור.
היי. יש תחליף לביצים?
אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות מייפל ולשים כפית קינמון במקום חצי כפית.
אין לי קמח תופח
אז כמה אבקת אפייה להוסיף?
כוס ושליש קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
יצא ממש טעים תודה רבה על המתכון. 😀
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, באיזה שמן להשתמש?
שמן קנולה.
יצא מצוין
תודה על העדכון 🙂
כל כך קלות וטעימות! הכנתי כמות כפולה והכל חוסל מהר.
תודה רבה!
תודה אולגה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מדהים!!קלי קלות וטעים בטרוף!!
תודה אוריה 🙂
לאיזה עובי לרדד את הבצק?
תודה מראש על התשובה, אתר פשוט מופלא ומתכונים טעימים!
כחצי ס”מ.
המשך יום מקסים 🙂
ושוב העוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף!
תודה רבה אפרת😘
תודה רוית, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להמיר את הביצה במשהו אחר כדי שהמתכון יהיה טבעוני?
היי אורית,
מצורף מתכון לעוגיות מייפל וקינמון טבעוניות.
עשיתי כמות כפולה עם קמח מלא. יצאו טעימות טעימות
שבת שלום
תודה דורה.
שבת שלום 🌺
טעים מאוד!!
נטרפו ביומיים,תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר ושבת שלום!
יצאו לי בערך 60 עוגיות בצורות שונות. טעימות מאד! תודה על המתכון 🙂
נראה טוב!!
תודה נעמה 🙂
הכנתי לשבירת הצום, ויצא מדהים! בא בדיוק בזמן 🙂
תודה סיון, שמחה לשמוע 🙂
עוגיות טעימות ממש!!!
תודה אפרת וצום קל
תודה אפרת, גמר חתימה טובה 🙂
אולי טעים אבל מאוד מתפורר
לא מוצלח
היי רעות,
רשמתי שאם הבצק מתפורר יש להוסיף עוד מים. יכול להיות שגם היתה חסרה ביצה.
בכל מקרה, חבל שטעים זה לא מספיק.
היי,
העיסה יצאה נורא מפוררת
מה צריך לעשות?
תודה תהילה!
תוסיפי מים עד שהיא מתגבשת
היי, הבצק בהתחלה יצא מתפורר אז הוספתי מים ואז יצא ממש דביק אז הוספתי קמח. עדייו נשאר דביק, וכשרידדתי את הבצק הכל התפורר. יש סיבה למה?
היי מור,
יכול להיות שהבצק התפורר בגלל ההוספה של המים והקמח. היה כדאי להניח לו לנוח מעט ואז לנסות לרדד.
היי, האם יש אפשרות להכין את העוגיות ללא קמח תופח וללא אבקת אפיה, אלא עם קמח רגיל?
אפשר. הן פשוט ייצאו שטוחות יותר.
יצא מעולה!!!
עשיתי עם הילדים והם נהנו מאוד.
קל ופשוט
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי רציתי לשאול אם חובה להשתמש בקמח תופח?
היי ניקול,
אפשר לערבב כוס ושליש קמח רגיל עם כפית ורבע אבקת אפיה.
אוף… זה ממש לא יצא כמו בתמונה 🙁
היי מאיה,
קרצת את הבצק לצורות?
עם שמן סויה יהיה טעם לוואי?
אני רוצה להוסיף את העוגיות למשלוח מנות. הם יהיו טובות לאכילה גם אחרי כמה שעות?
כן, בטח.
תודה על המתכון הנהדר! הכנתי עם חצי קמח מלא וחצי לבן. 1/2 כוס סוכר.
יצא טעים מאד!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, אפשר להחליף בשמן קוקוס?
כן מירב, אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
היי,
לגבי הקמח. איך ממירים את הקמח תופח? כפית ושליש א.אפיה?
היי,
יש לערבב כוס ושליש קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
גם את העוגיות הטעימות האלה הכנתי היום עם בני הקטן. במקום קמח רגיל שמתי קמח כוסמין ובמקום סוכר שמתי סוכר קוקוס. יצא מוש….מקווה שהילדים לא יחסלו וישאירו משהו לשבת… (-:
מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שרון.
האם אפשר להשתמש בסוכר חום?
כן, אפשר. צריך לקחת בחשבון שהסוכר החום פחות מתוק (אפשר פשוט לשים קצת יותר).
היי,
הכנתי את המתכון הנפלא הזה פעמיים, אשמח לטיפ מדוע הבצק מתפורר לי בזמן הרידוד?
הוא היה יחסית דביק כגוש בצק ולא מתפורר אבל בזמן הרידוד יש קושי לקרוץ עוגיות כי מתפורר,
תודה על המתכונים הפשוטים והנפלאים!
היי אפרת,
כמה ביצים שמת?
נסי פעם הבאה לרדד בין שני ניירות אפיה.
חג שמח 🙂
היי
אבקש לעדכן את המייל שלי ולשלוח לי בבקשה מתכונים למייל
תודה
היי נאוה,
את רשומה בהצלחה.
יום נפלא 🙂
אין לי קורץ. אפשר לגלגל בידיים ולמעוך קצת? או שייש רעיון אחר?
היי מירב,
אפשר לרדד עם מערוך ולקרוץ עיגולים עם כוס קטנה הפוכה או לחתוך בסכין לריבועים ולהניח במרווחים על נייר אפיה.
שבת שלום 🙂
שאלה באופן כללי- אם המתכון זה אומר שצריך כוס פראיים או שקדים ואין לי אני עדיין יכולה להכין את העוגה? אשמח אם תוכלי לענות לי בקרוב….
אגב האתר הזה ממש עוזר לי ישפה מתכונים פצצה!!!!!
היי אביה,
זה תלוי מה זה המתכון. בדר”כ אפשר לוותר אבל לא תמיד כי לפעמים זה יכול לשנות את המרקם.
אם תרצי רשמי לי את המתכון ואני אגיש לך אם אפשר או לא.
בהצלחה ושנה טובה 🙂
תודה ענקית על התגובה המהירה!!!
זה מתכון לעוגת גזר ודבש
אז אני מניחה שאפשר לוותר על השקדים בהנחה ולא מדובר באבקת שקדים או קמח שקדים.
אוקיי מעולה!! תודה רבה חג שמח ושנה טובה!!
האם ניתן להמיר את הסוכר בשקיות סוכרלוז? וואם כן באיזה כמות?
תודה 🙂
היי,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני מניחה ש-12 שקיות קטנות יספיקו.
הי, תודה, ראיתי את התגובה אחרי שהכנתי.
שמתי 5 שקיות + שקית נוספת לציפוי. יצא במתיקות עדינה מאוד. אפשר לשים קצת יותר למי שאוהב מתוק. סה”כ עוגיות חמודות ביותר…
תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי עם בן שלי. גם פעילות כייפית וגם טעים בטירוף. לא נשאר פירור!
בעלי רוצה שאני אכין אותם כל הזמן
איזה כיף לשמוע!
תודה טלי והמשך יום נפלא
הייי הכנתי עכשיו, הורדתי קצת מהסוכר, ריחות מושלמים של הקינמון בכל הבית. קל פשוט וטעים!!!
איזה כייףף!! מי עומדת מאחוריי המתכונים המושלמים האלה? ( העוגיות קצח מככבות אצלי בבית כל הזמן!!!)
היי ליטל,
שמחה שיצא טעים!
המתכונים באתר הם שלי (ראי באודות) 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
וואי יצא מעולה! איזה כיף מתכון שעובד עם שמן. מזכיר לי במרקם ג’ינג’ר סנאפס.
אחלה מתכון
תודה רבקה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
היי, אפשר להחליף את השמן בחמאה?
ואת הקמח- בקמח מלא?
היי טליה,
אפשר להמיר את השמן ב65 גרם חמאה. עדיף רכה בטמפ’ החדר (כך העוגיות יהיו יותר פריכות).
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס ושליש קמח מלא + כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂
הכנתי את העוגיות עם הילדה שלי והן יצאו מעולות! האם מתאים לשדרג אותן עם שוקולד צ’יפס? או לעשות מהן עוגיות סנדוויץ’?
תודה על האתר המקסים 🙂
שמחה לשמוע קרן 🙂
כן, אפשר לקשט אותן בשוקולד צ’יפס (לאחר שאת יוצרת את העוגיות אפשר לנעוץ בהן שוקולד צ’יפס או להוסיף את השוקולד צ’יפס לתערובת הבצק עצמה ואז ליצור את העוגיות).
לא אמורה להיות בעיה גם להכין מהן עוגיות סנדוויץ’ ולאחר האפיה למלא בכל מילוי/ממרח שאוהבים.
בהצלחה ושבוע נפלא!
היי אפשר להכין את העוגיות מקמח רגיל???
היי,
אפשר לשים כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
הכנתי את העוגיות ויצא מעולה! קריספי טעים ויפה. הבצק בתחילה יצא לי קצת מתפורר אז הוספתי טיפה מים אח”כ הוספתי עוד בערך שתי כפות קמח ואז הוא יצא מצוין- תודה רבה!
באופן כללי הכנתי כבר כמה מתכונים של עוגיות מהאתר הזה ותמיד יוצא מוצלח מאוד- תודה רבה!!!
תודה רותי, אני שמחה לשמוע!
אפשר להוסיף שיבולת שועל לבצק?
היי חגית,
אני חושבת שאפשר אבל עדיף שזו תהיה שיבולת שועל דקה.
יש להפחית בכמות הקמח בהתאם, לדוג’ לשים כוס קמח+ שליש כוס שיבולת שועל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצא מוצלח גם עם השיבולת שועל..והאמת שמתי 1/3 כוס ובקושי הורגש..
מתכון מוצלח!
היי חגית,
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן!
הי, מאוד אוהבת את האתר! ניסיתי את העוגיות האלו בפעם השנייה והבצק יוצא ממש ממש דביק. הוספתי קמח כמובן, בכמויות אדירות ועדיין היה דביק 🙂
היי,
באיזה כוס את משתמשת?
שמת ביצה אחת או 2 ביצים?
יום מקסים 🙂
היי, עשיתי את המתכון והבצק היה ממש דביק אז הוספתי המון קמח, ואחרי הרבה הוספות של קמח הכנסתי את העוגיות והן יצאו קשות מבפנים. יכול להיות בגלל שהשתמשתי ביותר מדי קמח? האם אפשר לעשות משהו אחר כדי שהבצק לא יהיה יותר מדי דביק? אני אציין שהשתמשתי בביצה בגודל מדיום ולא לארג’
היי,
שמת בהתחלה כוס ושליש קמח ושליש כוס שמן?
באיזה כוס השתמשת?
כן, כוס ושליש קמח רגיל+ כפית א.אפייה ושליש כוס שמן. כוס רגילה כזו של שתייה, לא ספל.
מוזר שיצא כל כך דביק.
פעם הבאה כדאי לטרוף את הביצה בכלי נפרד (ושוב להשתמש בביצה קטנה) ולהוסיף את הבלילה בהדרגה בסוף עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. חשוב לשים לב שהבצק לא צריך להיות יבש או פירורי אלא די גמיש ונוח לעבודה.
האתר שלך נפלא! תודה רבה!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש הקמח רגיל ולא תופח?
תודה אסתי 🙂
אפשר להשתמש בכוס ושליש קמח רגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
מתכון ממש טעים מוצלח ומומלץ כמו כל המתכונים!!והאתר יחסית חדש לי.. עשיתי כבר כמה פעמים אבל שמתי 1/3 כוס סוכר ובמקום ביצה שמתי 1/4 כוס גדושה רסק תפוחים (ניתן להכין ע’י ריסוק כ-2 תפוחים קלופים וללא ליבה בבלנדר/מעבד מזון וחימום כ- 2 דק’ במיקרו, או לרכך קודם במיקרו ואח’כ לטחון) יוצא לי כך ממש טעים ומושך.. תודה רבה!!
נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים!
אבל הפעם אין לי ביצים… ניתן להכין גם בלי?
תודה רבה אשמח לתשובה מהירה:)
היי,
הביצה מחברת בין החומרים אז אני לא בטוחה איך זה ייצא בלי.
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים במקום 2-3 כפות דבש ולהוריד את כמות הסוכר לחצי כוס סוכר.
עוגיות מעולות ופשוטות להכנה.:)
תודה אורליה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
טעים מושלם וקל כמו כל מתכון פה. רק חיכיתי בסבלנות עד שקניתי קוראי עוגיות אבל הם לא שמרו על צורתם כשהרמתי אותם מהבצק המרודד ובסוף עשיתי סתם עיגול רגיל. רעיון איך אצליח להשתמש בקורצים?
היי הילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
למה העוגיות לא שמרו על צורתן? הבצק נדבק לקורצן? אגב הבצק היה נוח לעבודה או דביק?
בהתחלה הוא היה קצת דביק אז הוספתי קמח כמו שכתוב, עד שהוא היה סבבה, רידדתי וכשניסיתי להרים את הבצק החתוך זה התפקשש לי כזה..
אז יכול להיות שהבצק היה קצת יבש ולכן זה קרה. הבצק צריך להיות לא דביק מידי אבל גם לא יבש מידי, משהו באמצע ואז תצליחי לקרוץ צורות בקלות.
המתכון האהוב עלי!!! אני בת 12 ועל הפעם הראשונה שהכנתי אותו הוא יצא חלומי!אפשר גם לשים חצי כוס סוכר במקום שני שליש. הוספתי גם קצת שוקולד צ’יפס מעל יצא מעדן
שמחה לשמוע מיקה!
כל הכבוד לך 🙂
האם אפשר להחליף את המנת מתוקה בשמנת לבישול? אשמח לתגובה מהירה 🙂
היי דנה,
אין במתכון שמנת 🙂
האם אפשר להכין את הבצק ללא תוספת קינמון ואז שהעוגיות יהיו רגילות?
אפשר אבל העוגיות יהיה בלי טעם מיוחד.
הכנתי את העוגיות ומשהו השתבש. הבצק יצא לי דביק מאוד
היי עידו,
פשוט תוסיף עוד קמח עד שהבצק יהפוך לנוח לעבודה.
בוקר טוב! אם אני עושה עם קמח רגיל, כמה אבקת אפיה אני אמורה לשים?
תודה רבה ושבת שלום!
בוקר טוב בינת,
שימי כוס ושליש קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!
שלום!
הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגיות קינמון עד שמצאתי את המתכון שלכם ופשוט נדלקתי עליו, קל להכנה מהיר וטעעעעעעעעייים!!תודה רבה, שווה לכולם לעשות!
תודה הילה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
עדיתי את העוגיות והם בתנור כבר עשר דקות והם עדיין לבנות מה הצבע שהם צריכות לקבל
היי,
העוגיות צריכות להזהיב ממש מעט. ממליצה להוציא אותן אחרי 12 דקות.
היי
אפשר לקרוץ את הצורות מיד לאחר האפייה כשהן רכות?
היי עידו,
במקרה הזה עדיף לקרוץ לעוגיות לפני האפיה מאחר ואם תאפה את הבצק כחתיכה אחת, אני חוששת שהבצק לא יאפה באופן שווה ובאמצע זה אפילו לא יהיה פריך.
האם אפשר לשטח בתבנית ולחתוך אחרי האפייה? סתם בשביל העצלות..
היי שבות,
אני חוששת שהעוגיות לא יאפו באופן שווה ולא כולן יהיו פריכות, אז אולי שווה להתאמץ קצת במקרה הזה 😉
יצאו טעים מאוד אחרי 20 דקות כבר התחילו להישרף..כנראה שכל תנור זה אחרת אבל הריח והטעם מושלם!!! שבת שלום 🙂
היי נופר,
היה צריך לאפות אותן 10-12 דקות בלבד 🙂
בכל אופן, אני שמחה שהן יצאו טעימות.
שבת שלום!
אפשר להמיר את הסוכר או חלק ממנו בדבש/סילאן?
היי נטע,
אפשר אבל זה יכול לשנות מעט את המרקם. לדעתי עדיף לשלב דבש וסוכר.
שבוע טוב 🙂
מעולות!
קלות להכנה ועושות חשק לעוד!
אשמח לעוד מתכונים בסגנון..וגם לעוגות בחושות:)
שמחה שאהבת קרן 🙂
באתר ניתן למצוא מתכונים נוספים לעוגיות קלות להכנה ולעוגות בחושות. מצרפת קישורים:
מתכוני עוגיות
מתכוני עוגות בחושות
כמובן שהאתר מתעדכן כל הזמן ויעלו מתכונים נוספים 😉
סופשבוע נעים
וואי!!!
כמה שזה טעים!!
עשיתי את כל כמות הקמח מקמח מלא בלבד.
יצאו גם שחומים יותר, טעימים יותר ובריאים יותר!!
יישר כוח!! 🙂
מעולה! אין כמו שילוב של בריאות וטעם 😉
תודה אילנה על העדכון ושבוע נפלא
היי בנוסף אשמח לעוד מתכונים שנשמרים זמן ממושך בחוץ (לחיילים)תודה מראש.
הי בת שבע,
העוגיות נשמרות לאורך זמן בתנאי שמאחסנים אותן בקופסה אטומה.
תסתכלי בקטגורית מתכוני עוגיות – רוב העוגיות המבוססות על שמן נשמרות לאורך זמן בקופסה סגורה. כמובן שבהמשך יעלו מתכונים נוספים 😉
סופשבוע רגוע ונעים 🙂
האם העוגיות מתאימות לחייל שיוצא כל 28 יום? 🙂
הוא מאוד אוהב קינמון.
משתמשים בשמן זית או קנולה?
תודה
הי יעקב,
עדיף שמן קנולה.
היי
אני רוצה להכין את העוגיות כי אני אוהב קינמון ובגלל שאמור לצאת בצק אני לא יודע עם להשתמש ב וו גיטרה או ב וו לישה של בצק ???
היי ניב,
אין צורך להשתמש בוו בכלל. פשוט תערבב בקערה עם כף ואחרי זה מעט עם הידיים (הערבוב הוא די פשוט ומהיר).
אם הבצק דביק פשוט תוסיף עוד קצת קמח ואם הוא פירורי תוסיף מעט מים.
אם אתה רוצה ליצור עוגיות בעזרת הידיים (ולא באמצעות שימוש בקורצן) והבצק נדבק מעט לידיים, פשוט תרטיב את הידיים לפני.
בהצלחה 😉
אם אין לי קמח תופח?
הי בתיה,
שימי כוס ושליש קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.
ללא מילים מושלם טעים קל וניחטף…
חבל שאי אפשר לשלוח תמונה
תודה שרון! 🙂
זה לא יצא לי ממש בצק, כלומר לא יכולתי לרדד אותו.מה הייתי צריכה לעשות?
בכל מקרה הם עדיין יצאו מעולות. מתכון חבל”ז!!ותודה שפירטת ממש איך לעשות זה כ”כ עוזר…איפה יש עוד מתכונים שלך?
היי ספיר,
זה תלוי מדוע לא הצלחת לרדד את הבצק ומה היה המרקם שלו. אם הוא היה דביק מידי אז היה צריך להוסיף לו קמח ואם יבש ומתפורר היה צריך להוסיף לו מים. גם אם לא רידדת בסוף זה בסדר גמור כי אפשר להכין את העוגיות האלה גם ללא רידוד.
בכל מקרה, אני שמחה שהעוגיות יצאו טעימות! וכל המתכונים באתר הם שלי 😉
המתכונים שלך יוצאים מין הכלל!! פשוט טעימים ומוצלחים
תודה רבה ליהי!
האם אפשר להקפיא חלק מהבצק ואם כן איך מפשירים?
הי איה,
אפשר להקפיא את הבצק ועדיף שההפשרה תעשה במקרר.
גמר חתימה טובה 🙂
היי עוגיות מצויינות וטעימות קלות להכנה
אני הכנתי עם ביצים יצא מעולה!
והכנתי ללא ביצים וגם יצא טעים וקראנצ’
תודה על השיתוף נועה!
יום מקסים 🙂
עוגיות מצוינות!!! הכנתי עם חתכן בצורת עיגול ויחסית קטן אז האפייה לקחה 9 דקות.
הי ענבל,
שמחה לשמוע, תודה על השיתוף!
שבוע נפלא ושנה טובה 🙂
יצא מעולה!!!תודה
שמחה לשמוע ליבנת, תודה על העדכון 😉
help הוספתי מלא כפות קמח והבצק עדיין מאוד\דביק מה עושייים? עשיתי בדיוק לפי כמות החומרים..
הי תהילה,
אם את אוהבת ויש לך קוקוס תוסיפי כרבע עד שליש כוס. זה גם מוסיף טעם וגם יסמיך מעט את הבצק.
אם לא, תרטיבי את הידיים ותנסי ליצור עוגיות בעזרת הידיים ולהניח על נייר אפיה.
אשמח לקבל עדכון 🙂
שלום,
האם אפשר להוסיף צבע מאכל (נוזלי פשוט מהסופר) לבלילה?
הי עינב,
אפשר אבל מומלץ שזה יהיה צבע מאכל טבעי.
היי 🙂
תודה על התשובה.
למה עדיף טבעי?
מבחינה בריאותית.
האתר מעולה
ישנם מתכונים מעולים לחמניות ללא שמרים פשטידת תירס, פטריות ובטטה עוגת שוקלד וחלבה אבל העוגיות האלה טעימות אבל דביקות לא הצלחתי ליצור עוגיות יצרתי תחתית לעוגה היה דביק מידי
הי יוכי,
שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
לגבי העוגיות האלה, ניסית להוסיף קמח לתערובת?
היי
אין לי קורץ בצק זה בסדר שעשיתי את העוגיות בצורת עיגול מין הכוס ?
היי לינה,
זה בסדר גמור 😉
התכוונתי לביצים, כמובן
הי סיגל,
לצערי במקרה הזה אני לא מוצאת תחליף לביצים שמטרתם ל”קשור” את הבצק.
נשתדל להעלות בקרוב לאתר גם מתכוני עוגיות טבעוניות.
ערב נעים 🙂
האם יש אפשרות להחליף את הביתים במשהו אחר? יש לי בת טבעונית והייתי שמחה להכין עוגיות שגם היא תאכל.
תודה (:
תודה על התגובה, אנסה כך בפעם הבאה….
העוגיות יצאו טעימות מאוד!!
שמחה לשמוע ובהצלחה בפעם הבאה 😉
היי
היי הבצק יצא לי דביק, לא הצלחתי לעשות צורות, הוספתי עוד קצת קמח אך לא ידעתי כמה בדיוק ועדיין נשאר דביק. מה אני צריכה לעשות בפעם הבאה?
עשיתי צורות פשוטות בעזרת כף.
הי ליאת,
ואיך יצאו העוגיות?
יכול להיות שהשתמשת בביצים גדולות? במידה שהבצק יוצא דביק מידי צריך להוסיף קמח בהדרגה. כל פעם כף אחת ולערבב. השאלה כמה דביק הוא היה כי בסופו של דבר זה בסדר שהבצק יוצא מעט דביק לכן יש צורך לקמח את המערוך ואת משטח העבודה לפני הרידוד.
היי:-)
באיזה גודל אמורות לצאת העוגיות?
יש לי קורץ בצק בצורת לב אך אני חושבת שהוא גדול מידי וכך יצא לי פחות עוגיות.
הי דליה,
העוגיות בתמונה הן בגודל 3X4 ס”מ אבל אם זה הקורץ היחיד שיש לך תשתמשי בו.
עוגיות מצויינות וכל כך קלות להכנה! תודה!
תודה יוליה 🙂
עוגיות קלות להכנה וטעימות! תודה על מתכון נפלא 🙂
בשמחה רותי!
שלום. תודה רבה על המתכון.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין/שיפון/מלא במקום?
הי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, רק כדי שהעוגיות יצאו אווריריות מומלץ להשתמש רק בחצי כוס והשאר להשתמש בקמח רגיל. אם תחליטי לנסות, אשמח לעדכון 🙂
העוגיות יצאו מעולות!