מצרכים להכנת תבשיל קינואה
- 1 כוס קינואה
- כפית מלאה מלח
- 5 כוסות מים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
- 1 קישוא גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
- כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)
- שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- שני שליש כוס כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- *חצי כפית כמון (לא חובה)
איך מכינים תבשיל קינואה?
- בישול הקינואה: מחממים סיר עם 5 כוסות מים וכפית מלאה מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים כוס קינואה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהקינואה מכפילה נפחה ונעשית רכה לאכילה (יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול).
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מעבירים את הקינואה למסננת.
- מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והקישוא, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים את הקינואה, החמוציות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן להוסיף חצי כפית כמון מי שאוהב.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
84 תגובות
כניסה
84 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

