מצרכים להכנת תבשיל אורז, עוף ואפונה
- 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- תיבול לחזה עוף: שליש כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור, כף וחצי קורנפלור (או קמח לבן)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- כוס וחצי אפונה משקית קפואה
- 2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
- 3 כוסות מים רותחים
תיבול:
- חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים תבשיל אורז, עוף ואפונה?
- מתבלים את קוביות חזה העוף עם שליש כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור וכף וחצי קורנפלור.
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוסיפים אורז לבן ואפונה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
111 תגובות
כניסה
111 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

