מצרכים להכנת שבלולי קינמון
- חצי חבילת בצק שמרים מרודד קנוי (450-500 גרם) מופשר לילה במקרר
חומרים למילוי:
- 40 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
- שליש כוס סוכר (65 גרם)
- כף גדושה אבקת קינמון (13 גרם)
- *ביצה טרופה
סירופ למריחה (לאחר האפיה):
- רבע כוס אבקת סוכר (30 ג’) + כפית תמצית וניל (5 ג’) + 2 כפות חלב/מים (20 מ”ל)
איך מכינים שבלולי קינמון?
- פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ) ומורחים עליו בצורה אחידה חמאה/מרגרינה מומסת.
- מערבבים בקערית שליש כוס סוכר וכף גדושה אבקת קינמון ומפזרים על הבצק בצורה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות בעובי של כס”מ וחצי ומסדרים במרווחים על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי (הערה: אם זה בצק שמרים שהכנתם בעצמכם ושעבר התפחה ראשונה, מספיק להתפיח כחצי שעה-שעה).
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מורחים כל שבלול בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 16-18 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (16 דק’)+טיימר פועל - בזמן השבלולים בתנור מכינים את הסירופ: מערבבים בקערית רבע כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו2 כפות מים/חלב.
- מוציאים את השבלולים מהתנור ובעודם חמים מורחים עליהם את הסירופ.
אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים שלמה (900 גרם) ולהכפיל את הכמויות של שאר החומרים. אפשר להשתמש במחצית השניה של הבצק להכנת רוגעלך שוקולד .
*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?


-
כל התגובות (66)
-
חוות דעת וטיפים (0)
-
שאלות (0)
רגע לפני שאתם שואלים, שימו לב שלפעמים השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכםתענוווווווווווווווג!!!!
לא מפסיקה לאכול...
הדבר הזה ממכררררררררררר
כל השבלולים נגמרו באותו יום שהכנתי אותם!!!!!!!
אמא שלי אהבה את הבצק יותר מכל בצק אחר!!!
היי אפרת
האם יש אפשרות להכין את הסינמונים לשלב המילוי ועיצוב הצורה, ואז להקפיא אותם?
היי, האם אפשר להשתמש בבצק פריך? אם כן, משהו משתנה מהמרכיבים?
הי אפרת,אם אני מכינה את הבצק שמרים שיש באתר שם יש במתכון 500 גרם קמח, האם זה תואם לכמות המילוי שבמתכון הזה? תודה