מצרכים להכנת שבלולי קינמון
- חצי חבילת בצק שמרים מרודד קנוי (450-500 גרם) מופשר לילה במקרר
חומרים למילוי:
- 40 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
- שליש כוס סוכר (65 גרם)
- כף גדושה אבקת קינמון (13 גרם)
- *ביצה טרופה
סירופ למריחה (לאחר האפיה):
- רבע כוס אבקת סוכר (30 ג’) + כפית תמצית וניל (5 ג’) + 2 כפות חלב/מים (20 מ”ל)
איך מכינים שבלולי קינמון?
- פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ) ומורחים עליו בצורה אחידה חמאה/מרגרינה מומסת.
- מערבבים בקערית שליש כוס סוכר וכף גדושה אבקת קינמון ומפזרים על הבצק בצורה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות בעובי של כס”מ וחצי ומסדרים במרווחים על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי (הערה: אם זה בצק שמרים שהכנתם בעצמכם ושעבר התפחה ראשונה, מספיק להתפיח כחצי שעה-שעה).
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מורחים כל שבלול בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 16-18 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (16 דק’)+טיימר פועל
- בזמן השבלולים בתנור מכינים את הסירופ: מערבבים בקערית רבע כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו2 כפות מים/חלב.
- מוציאים את השבלולים מהתנור ובעודם חמים מורחים עליהם את הסירופ.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
154 תגובות
כניסה
154 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

