מצרכים להכנת שבלולי גבינה ושום
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- כפית (5 גרם) אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- 200 מ”ל יוגורט
- *במקום להכין את הבצק ניתן להשתמש בבצק פיצה מצונן.
למילוי
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגורדת
- חצי כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מפוררת
- חצי כפית פטרוזיליה מיובשת (אפשר להמיר בבזיליקום או אורגנו מיובש)
לציפוי
ביצה טרופה ושומשוםאיך מכינים שבלולי גבינה ושום?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח ויוגורט עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן בגודל 20X30 ס”מ.
- מערבבים בקערית 3 כפות שמן זית ושום כתוש ומורחים על הבצק באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה, גבינת פרמזן ופטרוזיליה מיובשת.
- מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי כ-2 ס”מ.
- מניחים בתבנית על נייר אפיה. מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
209 תגובות
כניסה
209 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

