www.10dakot.co.il

רולדת שוקולד

רולדת שוקולד טעימה וקלה להכנה ללא צורך בהפרדת ביצים. תוך 10 דקות ויש לכם רולדה מוכנה!

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
רולדת שוקולד
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

8-10 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת רולדת שוקולד

  • 4 ביצים
  • חצי חבילה (50 ג’) שוקולד מריר
  • ⅔ (133 ג’) כוס סוכר
  • 1 כף (8 ג’) שמן קנולה
  • 1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
  • 1 כוס (140 ג’) קמח תופח
  • חצי כפית (2.5 ג’) סודה לשתיה
  • ⅔ כוס (160 מ”ל) מים
  • אבקת סוכר

למלית:

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה/ ריץ’ (אם רוצים פרווה)
  • 1 כף גדושה (10 ג’) אבקת סוכר
  • 3 כפות גדושות (45 ג’) אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא חובה)
  • שליש כוס (80 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס

איך מכינים רולדת שוקולד?

  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומהדקים היטב. משמנים היטב את נייר האפייה (חשוב מאוד לשמן!).
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מקציפים את הביצים במשך 3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת כפית תמצית וניל, שופכים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתיה, מחצית מכמות הקמח ומחצית מכמות המים ומערבבים. מוסיפים את מחצית השניה של הקמח והמים ומערבבים.
  4. מעבירים בזהירות את הבלילה לנייר האפייה ומשטחים בעדינות ובאופן שווה. מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור 8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע (לא יותר! אחרת הרולדה תתייבש ועלולה להישבר בקיפול).
  5. מוציאים את התבנית מהתנור. מפזרים על הרולדה אבקת סוכר, פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה (כשהצד עם אבקת הסוכר כלפי מטה). כשהרולדה מעט מתקררת, משחררים אותה בעדינות מנייר האפייה (מומלץ לשחרר צד ימין עד לאמצע וצד שמאל עד לאמצע כדי שהרולדה לא תקרע).
  6. הכנת המילוי: מקציפים את השמנת עם שאר חומרי המילוי עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת בצורה אחידה על הרולדה ומגלגלים בעדינות. חותכים בסכין את השוליים (לשיפור מראה הרולדה) ומניחים בעדינות בתבנית אינגליש קייק או בצלחת הגשה.*להכנת ציפוי לרולדה לחצו – ציפוי שוקולד לעוגה.
  7. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
  8. *למי שלא רוצה להכין ציפוי שוקולד – לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר על הרולדה. *הערות:
  9. שיטה כדי שהרולדה לא תשבר – לאחר 2-3 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור, מגלגלים אותה לרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת. לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב לרולדה.
  10. הרולדה טעימה יותר יום ואפילו יומיים אחרי ההכנה (אם עדיין תישאר רולדה…)
  11. במידה שהרולדה בכל זאת נקרעה, לא נורא ;-) מכינים עוגת שכבות שיוצאת מעולה! חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים). מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה.. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
 
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
עוגת רולדה רולדה עם קצפת רולדה שוקולד
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
262 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

262 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות