זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 ביצים
חצי חבילה (50 ג') שוקולד מריר
⅔ (133 ג') כוס סוכר
1 כף (8 ג') שמן קנולה
1 כפית (5 ג') תמצית וניל
1 כוס (140 ג') קמח תופח
חצי כפית (2.5 ג') סודה לשתיה
⅔ כוס (160 מ"ל) מים
אבקת סוכר
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה/ ריץ' (אם רוצים פרווה)
1 כף גדושה (10 ג') אבקת סוכר
3 כפות גדושות (45 ג') אינסטנט פודינג שוקולד
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא חובה)
שליש כוס (80 מ"ל) חלב/ חלב קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומהדקים היטב. משמנים היטב את נייר האפייה (חשוב מאוד לשמן!).
-ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מקציפים את הביצים במשך 3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת כפית תמצית וניל, שופכים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתיה, מחצית מכמות הקמח ומחצית מכמות המים ומערבבים. מוסיפים את מחצית השניה של הקמח והמים ומערבבים.
-מעבירים בזהירות את הבלילה לנייר האפייה ומשטחים בעדינות ובאופן שווה. מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור 8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע (לא יותר! אחרת הרולדה תתייבש ועלולה להישבר בקיפול).
-מוציאים את התבנית מהתנור. מפזרים על הרולדה אבקת סוכר, פורשים נייר אפיה חדש והופכים עליו את הרולדה (כשהצד עם אבקת הסוכר כלפי מטה). כשהרולדה מעט מתקררת, משחררים אותה בעדינות מנייר האפייה (מומלץ לשחרר צד ימין עד לאמצע וצד שמאל עד לאמצע כדי שהרולדה לא תקרע).
-הכנת המילוי: מקציפים את השמנת עם שאר חומרי המילוי עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת בצורה אחידה על הרולדה ומגלגלים בעדינות. חותכים בסכין את השוליים (לשיפור מראה הרולדה) ומניחים בעדינות בתבנית אינגליש קייק או בצלחת הגשה.
*להכנת ציפוי לרולדה לחצו - ציפוי שוקולד לעוגה.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
*למי שלא רוצה להכין ציפוי שוקולד - לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר על הרולדה.
*הערות:
- שיטה כדי שהרולדה לא תשבר - לאחר 2-3 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור, מגלגלים אותה לרולדה בעודה חמה יחד עם נייר האפיה ומניחים לה להתקרר בצורה הזאת. לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר פותחים את הגלגול, מורחים קרם, מסירים את נייר האפיה ואז מגלגלים שוב לרולדה.
- הרולדה טעימה יותר יום ואפילו יומיים אחרי ההכנה (אם עדיין תישאר רולדה...)
במידה שהרולדה בכל זאת נקרעה, לא נורא 😉 מכינים עוגת שכבות שיוצאת מעולה! חותכים את הרולדה לאורך ל-4 חלקים שווים (לא משנה אם החלקים מעט נקרעים). מניחים חלק אחד בתחתית תבנית אינגליש קייק, עליו מורחים 1/4 מכמות הקרם, עליו עוד חלק ושוב 1/4 מכמות הקרם וכן הלאה.. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-3 שעות לפחות.
עוגת רולדה, רולדה עם קצפת, רולדה שוקולד
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
- עוגת בננה ודבש |
- עוגת מנגו |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת גבינה אפויה |
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עוגת גבינה וביסקוויטים
- כל התגובות (116)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות
























