מצרכים להכנת קרקרים עם פרג
- כוס וחצי קמח כוסמין (אפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח שיפון)
- 4 כפות גדושות פרג טחון טרי
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 10 כפות מים קרים
איך מכינים קרקרים עם פרג?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה, בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד. את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה (יכול להיות שתצטרכו פחות מים ויכול להיות שתצטרכו יותר, זה תלוי בגודל הכוס ובסוג הקמח שאתם משתמשים בו).
- פורסים נייר אפיה ומרדדים עליו את הבצק למלבן דק בעובי של כ-3 מ”מ (אם במקרה הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה).
- בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 4X4 ס”מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתקשים מעט.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר צינון מוחלט).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מעדיפים קרקרים מתוקים? אפשר לוותר על המלח והפלפל השחור ולהוסיף לתערובת 2 כפות סוכר (הקרקרים ייצאו במתיקות מעודנת).
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
8 תגובות
כניסה
8 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

