מצרכים להכנת קרקרים מקמח כוסמין
- חצי כוס (70 ג’) קמח כוסמין
- חצי כוס (50 ג’) קוואקר דק
- שליש כוס (45 ג’) שומשום
- כף (8 ג’) קצח (לא חובה)
- רבע כוס גרעיני חמניה
- כפית שטוחה (5 ג’) מלח
- רבע כפית שטוחה פלפל שחור
- 3 כפות (24 ג’) שמן זית
- 1 כוס (240 מ”ל) מים (רגילים מהברז)
איך מכינים קרקרים מקמח כוסמין?
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.
- פורשים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך (*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).
- מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
120 תגובות
כניסה
120 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

