מצרכים להכנת כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק
כדורי בשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 שיני שום כתושות
- בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
רוטב חמוץ מתוק:
- בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- שליש כוס קטשופ
- 2 כפות דבש
- כף גדושה סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 2.5 כוסות מים
- חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים
- 2-3 כפות מיץ לימון
איך מכינים כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום הכתוש, הקטשופ, דבש, סילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד לבלילה לבנה חלקה (ללא גושים) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. מתחילים ב-2 כפות וטועמים. אם אוהבים יותר חמוץ אפשר להוסיף כף נוספת (או יותר).
- מבשלים על אש בינונית עם מכסה במשך 8 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
- בינתיים מערבבים את חומרי כדורי הבשר: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
172 תגובות
כניסה
172 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

