מצרכים להכנת קציצות חומוס
- חצי בצל בינוני
- 1 קישוא בינוני קלוף
- 1 גזר בינוני קלוף
- חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים)
- חצי כוס (70 ג’) קמח חומוס
- 1 כף טחינה גולמית
תיבול:
- חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קציצות חומוס?
- מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר.
- חותכים גס את הבצל, הקישוא והגזר ומניחים במעבד מזון. מוסיפים גרגירי חומוס, טוחנים לתערובת אחידה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים קמח חומוס, טחינה גולמית ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ ועובי 1 ס”מ לפחות. מניחים על נייר האפייה המשומן. מברישים את הקציצות בשמן.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
טיפ מעשי לניצול מרכיבים:
בזמן שמכינים קציצות חומוס, כדאי להכין כמות גדולה יותר של תערובת הגרגירים ולהקדיש חלק ממנה לחומוס ביתי קרמי. כך תקבלו שתי מנות שונות מאותם חומרי גלם! המתכון המהיר לחומוס משימורים שלנו מוכן ב-10 דקות בלבד, והוא מצוין גם כממרח לקציצות עצמן. נסו להגיש את הקציצות על מצע של חומוס לחוויה קולינרית מושלמת.
קציצות חומוס קציצות צמחוניות קציצות טבעוניות לביבות ללא גלוטן
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
92 תגובות
כניסה
92 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

