זמן הכנה
10 דקות
בישול/אפייה
51 דקות
מס׳ מנות
20 קציצות הודו
מצרכים להכנת קציצות הודו ברוטב צהוב
- 500 גרם הודו טחון
- 1 בצל בינוני טחון או קצוץ דק-דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- חצי כוס פירורי לחם
- שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
תיבול:
- כפית מלאה כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קציצות הודו ברוטב צהוב?
- הכנת תערובת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
- הכנת רוטב צהוב: מטגנים בסיר רחב את רצועות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה.
- מוזגים 3 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם).
- בינתיים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בקוטר של 3-4 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ10 דקות (אין לערבב את הקציצות במשך ה-10 דקות הראשונות של הבישול אחרת הן יתפרקו).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר 10 דקות, הופכים את הקציצות צד ומבשלים כ-35 דקות נוספות (מידי פעם מערבבים את הקציצות ומרטיבים אותן ברוטב).
הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
286 תגובות
כניסה
286 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

