מצרכים להכנת קיש פטריות ללא גלוטן
תבנית פאי בקוטר 24
תחתית הבצק:
- כוס ושליש (195 ג’) קמח רב תכליתי
- רבע כפית מלח
- 50 גרם חמאה רכה / מרגרינה בטמפ’ החדר
- 2 כפות שמן
- ביצה גדולה
- 5-7 כפות מים קרים
לתערובת המילוי:
- בצל בינוני קצוץ
- סלסלת פטריות טריות קצוצות (250 ג’)
- שן שום קצוצה
- כף גדושה שמנת חמוצה או גבינה לבנה
- 1 ביצה
- חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
- שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קיש פטריות ללא גלוטן?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקמח (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). מוסיפים בהדרגה את המים עד לתערובת בצקית (התערובת יכולה להיות מעט פירורית אבל לא יבשה).
- מעבירים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ומכניסים לתנור החם במשך 20 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק).
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- בינתיים, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות קצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות שהתקררה, ביצה, גבינות, מלח ופלפל שחור).
- מוציאים את התחתית מהתנור, יוצקים את תערובת המילוי ומשטחים. מחזירים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
28 תגובות
כניסה
28 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

