מצרכים להכנת קיש גבינות אישי
תבנית מאפינס מסיליקון
תחתית הבצק:
- כוס ושליש (186 ג’) קמח לבן
- שליש כפית מלח
- רבע כוס + כף (70 מ”ל) שמן
- חלמון ביצה (הצהוב)
- 3-5 כפות מים קרים (*לפי הצורך)
מילוי גבינות:
- 3 כפות (לא מלאות) גבינה לבנה
- חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
- חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
- רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)
- 1 ביצה
- שן שום כתושה
- כף קמח רגיל
- רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- *לקישוט – פרוסות זיתים (לא חובה)
איך מכינים קיש גבינות אישי?
הכנת התחתית:
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה: קמח, מלח, שמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.
- משמנים תבנית מאפינס מסיליקון. לוקחים כדור קטן מהבצק, מניחים בכל שקע ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (עד גובה 1-1.5 ס”מ). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
מילוי הקיש:
- בזמן האפיה, מערבבים בקערה את כל חומרי מילוי הגבינות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ובתוך כל שקע יוצקים כמות של כף מתערובת הגבינות (ניתן לשים מעל 2 פרוסות זיתים). מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומניחים לקישים להתקרר לטמפ’ החדר (הם מתייצבים לאחר קירור).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*ניתן להכין כקיש אחד בתבנית עגולה בקוטר 20. זמן אפית התחתית- 18-20 דקות. זמן אפית המילוי – 30-35 דקות.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
78 תגובות
כניסה
78 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

