מצרכים להכנת קינואה עם פטריות
- כוס (200 ג’) קינואה שטופה היטב ומסוננת
- כפית מלח
- 6 כוסות מים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 6 שיני שום קצוצות
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות (סה”כ 500 גרם. ניתן לשלב עם פטריות פורטבלו)
- חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- 3 כפות רוטב סויה
איך מכינים קינואה עם פטריות?
הכנת הקינואה:
- מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
:תערובת פטריות
- בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (אש בינונית-גבוהה).
- מוסיפים את הקינואה למחבת ומערבבים עם תערובת הפטריות. מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומערבבים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
64 תגובות
כניסה
64 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

