מצרכים להכנת קינואה עם בטטה
קינואה
- כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
- כפית מלח
- 6 כוסות מים
- בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס”מ)
לתיבול הבטטה:
- 3 כפות שמן זית, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כוס חמוציות (רצוי ללא תוספת סוכר)
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
רוטב טחינה:
- רבע כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון
- רבע כוס מים קרים
- חצי כפית סילאן
- שליש כפית מלח
איך מכינים קינואה עם בטטה?
הכנת הקינואה:
- -מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הכנת הבטטה:
- מניחים את קוביות הבטטה בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
הכנת המנה:
- מניחים בקערת את הקינואה המבושלת ומוסיפים את קוביות הבטטה האפויות. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, חמוציות ואגוזי מלך.
- מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הקינואה בכמות הרצויה לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
35 תגובות
כניסה
35 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

