מצרכים להכנת קינואה וירקות אפויים
- קינואהכוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננתכפית מלח6 כוסות מיםירקות2 בצלים קטנים חתוכים גס2 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים2 קישואים בינוניים חתוכים לחצאי עיגוליםבטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס”מ)7-9 פרחי ברוקולי קטניםתיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קינואה וירקות אפויים?
הכנת הקינואה:
- מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
הכנת הירקות:
- מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מחזירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את הירקות האפויים. מערבבים ומשפרים תיבול לפי הטעם (מלח ופלפל שחור).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
42 תגובות
כניסה
42 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

