מצרכים להכנת קוקילידה
לעוגיות:
- 400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק (חשוב לפורר לפירורים קטנים כדי שזה לא יתפרק בחיתוך, לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
- מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 100 גרם שוקולד מריר
לקרם הגלידה:
- מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
- חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- חצי כוס חלב ממותק מרוכז/ חלב קוקוס (*ניתן להשתמש גם בחלב רגיל או חלב סויה) (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
איך מכינים קוקילידה?
- מניחים בקערה חצי כוס שמנת עם 50 גרם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. מוסיפים לקערה 200 גרם פירורי ביסקוויטים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- חוזרים על הפעולה עם מחצית מהחומרים בקערה נפרדת (50 גרם שוקולד, חצי כוס שמנת ו200 גרם ביסקוויטים מפוררים דק).
- פורשים שתי יריעות ניילון נצמד על משטח עבודה ויוצקים מעל כל תערובת. מגלגלים את התערובת כאשר הניילון הנצמד עוטף את התערובת. יוצרים עם הידיים צורה של גליל בקוטר של כ- 4 ס”מ (אפשר קוטר גדול יותר אך מספר העוגיות יהיה קטן יותר). מכניסים את שני הגלילים למקפיא לחצי שעה לפחות.

- בינתיים מכינים את קרם הגלידה: מקציפים בקערה שמנת כדקה (מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
- מוצאים את הגליל מהמקפיא ומסירים ממנו בעדינות את הניילון הנצמד. בעזרת סכין חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ.
- מעל כל עוגיה יוצקים משכבת הקרם (בעזרת כף או שקית זילוף) ומעל מניחים עוגיה נוספת (כמו סנדוויץ’).

- שומרים בקופסה סגורה במקפיא לפחות שעתיים לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
312 תגובות
כניסה
312 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

