מצרכים להכנת פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית
- 250 גרם פסטה מסוג פנה (או כל פסטה קצרה אחרת)
- 20-25 עגבניות שרי חצויות
- 2 שיני שום קצוצות
- 12 עלי בזיליקום חתוכים גס (רק העלים, ללא הגבעול)
- 100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת גס
תיבול:
- 2 כפות חומץ בלסמי, כפית סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל:
- כחצי כפית תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)
איך מכינים פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית?
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא יישרף). מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 4-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא מידי (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
- מוסיפים את הפסטה המבושלת, עלי בזיליקום, גבינה בולגרית ומתבלים בחומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח (עם המלחייה) ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל אורגנו מיובש ומגישים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
55 תגובות
כניסה
55 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







