www.10dakot.co.il

פסטה מוקרמת בתנור

פסטה אפויה ברוטב שמנת פטריות ובטטה מוקרמת בגבינות אם נשארה לכם במקרר פסטה מבושלת (ללא רוטב) מאתמול, הנה לכם רעיון כיצד להכין ממנה ארוחה טעימה ומטריפה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
פסטה מוקרמת
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

38 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת פסטה מוקרמת בתנור

  • תבנית מלבנית פיירקס או אלומניום חד פעמית בגודל 20X29
  • 1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם) (*מתכון זה הוכן מפסטה צבעונית “פרפרלה טריקולור”)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1/2 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה/לבישול (125 מ”ל)
  • 50-100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 50-100 גרם גבינה צהובה
  • מלח, פלפל

איך מכינים פסטה מוקרמת בתנור?

  1. מטגנים במחבת בצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפטריות וקוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש.
  2. מניחים את הפסטה בתבנית ומעליה את התערובת שבישלנו במחבת (הפטריות והבטטה). מפלפלים וממליחים ומערבבים היטב. מפזרים מעל גבינה בולגרית וצהובה ושופכים את השמנת בצורה אחידה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהגבינות למעלה מזהיבות.
    הפעל טיימר (30 דק’)
    +
    טיימר פועל
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
18 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

18 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות