מצרכים להכנת פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת
- 500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
- 800 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה
- 2 מיכלי שמנת לבישול 15% (סה”כ 500 מ”ל)
- בצל בינוני קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות גבינת פרמז’ן
- שני שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
- *גבינת פרמז’ן לפיזור מעל
איך מכינים פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת?
הכנת הפסטה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.
הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:
- מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- אם משתמשים בברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- אם משתמשים בברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר שהברוקולי התבשל, מוסיפים למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו4 כפות גבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז’ן ומגישים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
74 תגובות
כניסה
74 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

