זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
מס’ מנות: כ-5 מנות
חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת. לחצו כאן להכנת פסטה.
מצרכים לרוטב:
בצל בינוני-גדול קצוץ דק
5 עגבניות רכות חתוכות לקוביות קטנות
2-3 שיני שום כתושות
3 כפות גדושות רסק עגבניות
עלי בזיליקום חתוכים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה סוכר, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור
*גבינת פרמז’ן מפוררת (מומלץ לפזר מעל)
אופן הכנת הרוטב:
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים ומבשלים כ- 3 דקות.
-מוסיפים את הרסק, עלי הבזיליקום, המים הרותחים ומתבלים. מכסים ומשאירים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות. טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה.
-כשהפסטה מוכנה, מערבבים עם הרוטב.
*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן.
הכנת הרוטב:
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- פסטה במיקרוגל |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
עשיתי עם 3 כוסות ויצא יותר מדי דליל.
האם פעם הבאה לשים פחות?
הרוטב יצא דליל?
שמת 3 כפות גדושות רסק עגבניות?
אם כן אז להבא שימי פחות מים.
כן שמתי 3 כפות גדושות.
תודה אנסה בפעם הבאה עם פחות מים.
תודה שוב
הי אפרת, האם צריך לקלף את העגבניות? ואם כן, איך כדאי? תודה
היי
אם את לא אוהבת להרגיש את הקליפות הדקות של העגבניה בפסטה- אפשר לקלף.
יש לחלוט את העגבניות במים רותחים כחצי דקה ואז לקלף עם סכין.
5 עגבניות זה לא הרבה מידי?
ואת העגבניות חתכתי בסליסר זה בסדר?
כמות העגבניות מתאימה.
אפשר לחתוך בסלייסר(:
ואי מתכון פצצות לגבות בכלום זמן ובמצרך וחצי . תוך איזה 10 דקות והפסטה הישנה במקרר הופכת ליהלום ולא תגידו איזה שפית אני. אני ברמה של להכין ביצת עין. רק מה שחבל זה שאין אפשרות להמיר למנה אחת. אז לכל אלה שמסתבכים למנה אחת חמישית בצל, עגבנייה אחת קצת יותר מחצי שום וכל מה שכתוב 2-3 שימו חצי ממנו.
תכל’ס המתכון הכי שווה שמצאתי באתר הזה, כמעט אכלתי את הצלחת.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
בס”ד
שלום ותודה רבה על מתכונים מצוינים ומוצלחים! אשמח לדעת אם ניתן לוותר על רסק עגבניות? מה ניתן לשים במקום?
סילאן הולך?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הרסק מוסיף צבע, טעם וסמיכות לרוטב, לכן סילאן לא מתאים.
אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות/מרוסקות משימורים או כף קטשופ, אבל הרוטב יצא יותר דליל.
הי אפרת
אפשר להוסיף שמנת בישול?
היי,
אפשר. מצרפת לך מתכון לפסטה ברוטב רוזה שמבוסס על שמנת ועגבניות.
פשוט מתכון מושלם! לא הוספתי מים כי יש מספיק נוזלים מהעגבניות הטריות. פשוט מתכון מוצלח ופשוט.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
וואו!! טעם מעולה ממש!!
שמתי אורגנו במקום בזיליקום ופיזרתי גבינ”צ רגילה.
הוספתי קציצות טונה-ארוחה מהממת לתשעת הימים!
תודה רבה!! 🙂
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
הרוטב יצא ממש נוזלי. ככה זה אמור להיות?
היי,
הרוטב לא אמור לצאת מאד נוזלי כפי שתוכלי לראות בתמונות ההכנה.
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? לא וויתרת על העגבניות?
היי אפרת,
אפשר לוותר על הגבינה? והבזיליקום?
ובלי קשר רציתי לשאול אם כשאני מצטרפת לרשימת תפוצה אפשר לצאת ממנה?
תודה רבה מהממתת אחתת😍 אין על האתר הזה😋😋
היי,
אפשר לוותר על הגבינה והבזיליקום.
אפשר לצאת מרשימת התפוצה לניוזלטר (לוחצים על “הסר מרשימת התפוצה” או “unsubscribe” שבתחתית המייל של הניוזלטר שנשלח).
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
היי
אני מכינה כעת את הרוטב
הכנסתי את העגבניות שהם כרסק ולא כקוביות, עבר חצי שעה וזה ממש נוזלי, מה אפשר לעשות?
תודה רבה
היי ברכה,
האם השתמשת ברסק בלבד ללא עגבניות? זו כנראה הסיבה שיצא לך דליל יותר.
כדי להסמיך את הרוטב את יכולה להוסיף כף רסק עגבניות וגם כפית סילאן ולבשל עוד כמה דקות תוך ערבוב.
הפסטה יצא הדבר הכי טעים וכל המשפחה שלנו אהבה אותו!
שמחה שנהניתם מהמתכון, תודה על השיתוף❤
היי אפרת אפשר להחילף את העגבניות בעגבניות חתוכות דק משימורים ? אם כן האם 2 קופסאות (כל אחת 400) והאם לשנות את כמות המים ?
תודה יקירה
היי ליטל,
כן, אפשר לשים 2 קופסות שימורים ולהקטין את כמות המים ל-2 כוסות.
בהצלחה!
תודה אפרת כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה את הרוטב?
אפשר לשמור אפילו חודשיים במקפיא, רק חשוב לוודא לפני השימוש בו שאכן הכל בסדר איתו(:
היי, הרוטב מאוד נוזלי (עברו 20 דקות), יש משהו שניתן לעשות?
היי סיון,
עד כמה נוזלי?
אפשר להוסיף כף רסק עגבניות ולבשל עוד כמה דקות על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
כמה עלי בזיליקום צריך לשים?
היי,
זה תלוי אם רוצים טעם חזק יותר או פחות של בזיליקום. אפשר להתחיל ב5-7 עלים.
שלום אפרת
תודה רבה על המתכונים המדהימים
רציתי לשאול – אם אני מכין את זה ביום שישי, איך את ממליצה לחמם את הפסטה על פלטה ביום שבת?
תודה רבה
היי שלמה,
בעיקרון פחות מומלץ לחמם פסטה על הפלטה היות והיא מתייבשת בחימום כזה.
אם אין דרך אחרת- אפשר לחמם את הפסטה בתבנית חד פעמית מכוסה בנייר כסף כחצי שעה-50 דקות על הפלטה.
אם אני מכינה כמות של 250 גרם ורוצה לוותר על העגבניות מה הכמות של הרסק עגבניות שאני ישים?
ואם אני מוותרת על העגבניות זמן הבישול מתקצר?
היי מירי,
לא מומלץ לוותר לחלוטין על העגבניות כי אז יהיה טעם דומיננטי ומרוכז של רסק עגבניות, אבל אם אין לך אפשרות אחרת אפשר לשים סה”כ 5 כפות רסק. זמן הבישול לא משתנה.
אפשר במקום עגבניות רסק עגבניות?
היי,
אפשר להחליף את העגבניות בכוס- כוס ורבע עגבניות מרוסקות בשימורים.
לא מומלץ לוותר לחלוטין על העגבניות כי אז יהיה טעם דומיננטי ומרוכז של רסק עגבניות, אבל אם אין ברירה- אפשר לשים סה”כ 5 כפות רסק, ומומלץ לשלב עם רוטב פיצה/פסטה אם יש לך.
בהצלחה:)
יצא ממש טעים.
תודה רבה על המתכון
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף וערב מקסים😊
יצא מושלםם תודה ענקית 😋😋
שמחה שאהבת:) תודה על השיתוף🌺
כמה קופסאות שימורים כבתמונה, לשים במקום העגבניות?
רכיבים
היי אוריאל,
חושבת ש2 קופסאות יספיקו…
שבוע טוב:)
תודה רבה ושבוע טוב 😀
בוקר טוב אפרת, האם אפשר להקפיא את הרוטב, לא ייפגם הטעם לאחר ההפשרה? תודה על המתכונים המצוינים, מדויקים וטעימים….
היי יקירה בוקר טוב 🙂
אפשר להקפיא את הרוטב, הטעם לא אמור להפגם.
יום נפלא❤️
אפשר להחליף את הבזיליקום בכוסברה?
אפשר לוותר 🙂
לצערי יצא מיימי מידי ועגבניות לא הפכו לחלק מהרוטב 😔
היי דקלה,
השתמשת בעגבניות רכות? הוספת 3 כפות גדושות רסק עגבניות? כי זה מה שמאחד ומסמיך. אולי היה כדאי אפילו להוסיף עוד קצת רסק.
בוקר טוב, האם צריך/כדאי לטחון את הרוטב?
תודה
לא חייב, לטעמך 🙂
עוד הצלחה גדולה!
רוב תודה אפרת.
כבר הכנתי פעמיים את הפסטה הזאת למשפחה המורחבת ורק מבקשים עוד פעם:)
היי תומר,
איזה כיף לקרוא! ♥
המון בתאבון לך ולמשפחתך 🙂
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אפשר להלחיף את הבזילקום טרי בבזילקום יבש? ואם כן איך
אפשר לשים כחצי כפית בזיליקום מיובש.
היי אפרת,
מנסה שוב… תוכלי לכתוב מתכון לחצי כמות, 250 גרם?
תודה רבה
היי מאי,
מתכון ל250 גרם:
בצל קטן קצוץ דק
2 עגבניות גדולות רכות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
עלי בזיליקום חתוכים
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: חצי כפית שטוחה סוכר, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור
תודה. קצוץ דק הכוונה לקוביות ממש קטנות? והאם את חושבת שכדאי לגרד את הבצל בפומפיה?
כן, לקוביות קטנטנות.
אין צורך לגרד את הבצל בפומפיה אלא אם כן את לא אוהבת להרגיש את חתיכות הבצל.
היי אפרת
תוכלי לכתוב כמויות לחצי כמות – 250 גרם פסטה?
תודה
האם ניתן להשתמש בבצל סגול במקום בצל לבן ?
כן.
תודה
חברה שלי רצתה להכין פסטה, הקראתי לה מהאתר כמה מתכונים והיא בחרה במתכון הזה, מתכון שממש לא גירה אותי, אך היא ממש היללה אותו, השתכנעתי להכין גם ויצא ממש פצצה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
בוקר אור!
אפשר כאן לשלב דג?
אני לא רוצה פסטה חלבית עם דג.
אלו דגים באים בחשבון?
חייבים חתיכות עגבנייה?
הרבה תודה!
כן אפשר לשלב קוביות דג סלמון או דג לבן אחר (לדוג’ סול, אמנון, דניס, לברק, מוסר).
במקום עגבניות טריות חתוכות אפשר לשים בסביבות כוס ורבע עגבניות מרוסקות משימורים.
שלום אפרת.
הרבה זמן חיפשתי מתכון ולא מצאתי. זה אמנם ללא מתכון, אלא יותר כמו ניסיון שיחזור שצלח אבל לטובת גולשי האתר, אם ירצו לנסות, אולי תכיני ותכתבי מתכון, זה קליל וטעים.
לחמם במחבת 3 כפות שמן, להוסיף כוס פירורי לחם מוזהבים, חצי כפית מלח ושליש כוס שומשום.
לערבב תוך די טיגון על אש גדולה עד לקליה .
לערבב עם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.
תודה יקירה 🌷
אפרת היקרה
מכירה מתכון של טיגון פירורי לחם מת עם מלח ואז להוסיף לפסטה מוכנה?
סוג של זיכרון ילדות.
יודעת להגיד לי איך להכין את זה?
תודה רבה מאד
סורי, לא מכירה.
היי אפרת
אם אמנע משימוש בסוכר פה עדיין יצא טעים?
תודה .
כן. הסוכר נועד לאזן את החמיצות של העגבניות.
הי אפרת,
הכנתי אתמול בלילה ונשארה כמות יפה של רוטב לעוד מנה. האם אפשר לשמור במקרר עד ליום רביעי בערב, או שעדיף להקפיא או בקיצור להכין חדש ליום רביעי…
תודה,
גילת
אפשר לשמור במקרר עד יום רביעי.
רציתי להכין מנה קטנה אז הורדתי את הכמויות בקצת יותר מחצי, לא הוספתי בזיליקום או גבינה (טעם אישי) ויצא מאוד טעים!
תודה על המתכון (:
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת המקסימה!הכנתי לצהריים לי ולבעלי ויצא ממש טעים!הוא לא הפסיק לבקש תוספת😉תודה רבה ושבת שלום!
שמחה שנהניתם!
תודה שרון 🌺
היי,
הרוטב יצא מאוד טעים,תודה על המתכון.
יש לי איתו כמה בעיות בכל זאת וזה דבר שקורה לי גם בשקשוקה-העגבניות פשוט לא נהפכות לעיסה.
בחרתי לרוטב פסטה עגבניות רכות, חתכתי הכי דק שאפשר, בישלתי על אש נמוכה ולקח לי שעה ומשו לבשל אותם כדי שהרטוב יגיע למצב נורמלי וגם אחרי זה נשאר לי גרעיני עגבניה שהרסו קצת את הכיף.
אין לי מושג מה אני עושה לא נכון ואיך המתכון שלך יוצא נורא טוב בתמונות
באיזה סוג מחבת אתה משתמש?
סיר רגיל
מנירוסטה במקרה?
כן…לא יודע כמה זה קשור
סתם הערה:אם תשדרגי את האתר שאוכל לקבל התראה במייל כשאת מגיבה לי זה יהיה מעולה כי כרגע לא ניתן לדעת מתי את עונה אלא אם כן נכנסים לפה במיוחד.
זה יכול להיות קשור. יש לך סיר עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון או ברזל יצוק? אני ממליצה שתנסה פעם הבאה להכין בו.
האפשרות של שליחת התראות למייל תהיה באתר החדש (הוא כרגע בבנייה).
היי אפרת,
מדוע הרוטב יוצא לי מר?
חברות אמרו שאולי זה מהשום או הבזיליקום…?
אולי השום לא היה טוב?
הבזיליקום לא אמור לגרום למרירות.
היי אפרת,
הרוטב יצא לי ממש ממש מימי ועשיתי בדיוק כמו שרשמת..
יש לך מושג אולי למה?
היי מירה,
הרסק אמור להסמיך את הרוטב. שמת 3 כפות גדושות רסק עגבניות? יכול להיות שביחס לכמות המים היה צריך להוסיף עוד קצת רסק.
היי,
האם אני יכולה לעשות את הפסטה עם הרוטב ביום חמישי ולגרד מעליה את הגבינה צהובה ולהכניס לתנור רק בשישי בערב?
כן, אפשר.
הי אפרת
תודה על המתכון…
אני רוצה להכניס עגבניות שרי במקום עגבניות רגילות. ייצא אותו דבר? אם כן כמה עגבניות שרי?
תודה על עוד מתכון פשוט וכיפי 🙂
כן, אפשר. זה ייצא טעים.
זה תלוי בגודל שלהן. בדר”כ 5 עגבניות שרי קטנות שוות במשקל לעגבניה בינונית אחת. שימי בסביבות 20-25 עגבניות שרי.
אם אלה עגבניות שרי יחסית גדולות מספיק לשים כ- 15.
היי
מתכונים נהדרים
האם במתכון זה אפשר להכין רק מהעגבניות שרשום (5 עגבניות) ולא להשתמש ברסק עגבניות
האם זה יצא עדיין טוב?
היי רינת,
הרסק מוסיף טעם ומסמיך את הרוטב. אני חוששת שבלי הרסק, הרוטב ייצא דליל.
אפשר אולי להפחית את כמות הרסק.
אפרת המקסימה! אפשר במקום עלי בזיליקום לשים תבלין פטרוזיליה יבש וכמה?
היי שרון,
אפשר לשים כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.
הרוטב אמור לצאת שעדיין רואים את הקוביות של העגבניות?
לא, העגבניות אמורות להתרכך ולהפוך לעיסה. יכול להיות שהשתמשת בעגבניות קשות או שיש לבשל יותר זמן.
יצא מצויין תודה רבה!
תודה רונית, כיף לשמוע 🙂
מדוע יש להוסיף כל כך הרבה מים
גם ככה זה מאד טעים?
לא חייבים להוסיף מים.
שלום אפרת, מה שלומך?
הבילוי שלנו בחופש זה לשבת מול המתכונים ולחפש מה להכין…:)
יש לי קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום, זה יתאים?
תודה רבה!
אסתר
שמחה שמצאתם עיסוק 😉
כן, זה יכול להתאים במקום העגבניות הטריות והבזיליקום.
יום מקסים!
היי אפרת,
תודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר לבשל את הרוטב עם עגבניות מרוסקת מקופסת שימורים במקום עגבניות טריות? אם כן, קופסה של 800 גרם תספיק? תודה,שירי
היי אפרת,
תודה על מתכונים פשוט נהדרים. נהנים כול פעם מחדש. האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום בעגבניות טריות?אם כן, קופסה של 800 גרם תספיק?
תודה,
שירי
כן, אפשר.
800 גרם יספיקו.
יום מקסים 🙂
תודה! רק עכשיו ראיתי את המענה. שלחתי בטעות פעמיים 🙂
שלום אפרת,
איך מומלץ להגיש?יש לערבב את הפסטה ברוטב או שמגישים נפרד?
היי,
אפשר להגיש בנפרד ואפשר להוסיף את הפסטה המבושלת לתוך הסיר עם הרוטב ולערבב (באפשרות האחרונה הרוטב יותר נספג בפסטה).
יום נפלא 🙂
היי אפרת, לצערי יצא לי רוטב מוזר ):
עשיתי לפי ההוראות, אבל הרוטב לא הסמיך אחרי 30 דק’. הסרתי את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם, ועדיין יצא טעם עגבניות תפל. זה בגלל העגבניות הטריות? אולי צריך היה להשתמש בעגבניות מרוסקות?
היי ענת,
השתמשת במקרה בעגבניות קשות? העגבניות התרככו לאחר חצי שעה?
הטעם של הרוטב תפל אחרי שתיבלת?
דרך אגב, יש לך מוט בלנדר ידני או דרך לטחון את הרוטב?
נראה לי שבאמת העגבניות היו קשות. נשארו לי גושי עגבניות. יש לי מוט בלנדר, אך הרוטב כבר שולב עם הפסטה. יש לך רעיון מה לעשות עם הפסטה עכשיו?
אוי חבל 😐 כעקרון טחינת הרוטב הייתה מאוד עוזרת אבל אם כבר ערבבת אם הפסטה אז זה לא אפשרי.
אם הבעיה שאין לזה כל כך טעם אז אפשר להכין מזה פשטידת פסטה או פסטה מוקרמת בגבינה.
אפשרות נוספת היא להכין חצי כמות של רוטב עגבניות נוסף והפעם מעגבניות מרוסקות משימורים, לתבל קצת יותר חזק מבדרך כלל ולהוסיף לפסטה על הרוטב הקיים.
מתכון קל וטעים מאוד ! הכי טוב שמצאתי… תודה רבה.
תודה רוזי, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה. הכנתי עם זעתר במקום בזיליקום וגבינה צהובה במקום פרמזן (כי איני מוצאת עם כשרות מהדרין) ויצא ממש טעים.יישר כח 🙂
תודה אביגיל, שמחה שיצא טעים 🙂
הייי הכנתי יצא נהדרר:) אבל לא יצא ממש עם צבע אדום.. כאילו היה חסר רוטב.. מה צריך לעשות כדי שיהיה יותר צבע?
היי ספיר,
הרסק הוא זה שצובע באדום. פעם הבאה אפשר להוסיף יותר רסק וקצת יותר מים.
היי אפרת . בעלי אוהב חריף מה אני יכולה להוסיף ? אולי פלפל חריף בזמן טיגון הבצל לטגן פלפל חריף?
היי ספיר,
אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק בזמן הטיגון.
אפשר גם להוסיף תבלינים כמו פפריקה חריפה או תבלין צ’ילי חריף.
יום מקסים 🙂
האם ניתן להשתמש בבצל סגול במקום בצל לבן
כן.
יצא טעים. תודה.
היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מצילים וטעימים!
האם אפשר במקום העגבניות לשים קופסת רוטב עגבניות של ברילה ?
היי טל,
אני מניחה שאפשר. יכול להיות שתצטרכי להוסיף פחות מים, לפי הסמיכות שאת אוהבת (בין 1-2 כוסות).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
תודה רבה! בטוחה שזה עוד מתכון מנצח!
האם אפשר להכין עם פטרוזיליה או רוזמרין במקום בזיליקום?(זה מה שיש לי בבית…)
היי מירי,
תכיני בלי. זה עדיין ייצא טעים (פטרוזיליה ורוזמרין פחות מתאימים).
היי , האם אפשר להשתמש בבזילקום יבש ואם כן כמה לשים ובאיזה שלב של הבישול ?
היי שוש,
אפשר להוסיף כפית גדושה בזיליקום יבש בזמן שמתבלים (לאחר שמוסיפים את הרסק והמים הרותחים).
בס”ד
חייבת לציין שזה מתכון מעולה שאני מכינה שוב ושוב….
וכשיש שניצלים הילדים מבקשים “שניצלים של אפרת”{הכוונה לשניצלונים עם הסומסום} :}
אתר מעולה.
ואו איזה כיף לשמוע!
תודה שירה והמשך יום מקסים 🙂
בס”ד
הכנתי עם בזיליקום יבש,טיפה יותר סוכר….
וגבינה צהובה חתוכה חתיכות קטנות, ערבבתי עם הרוטב וזה נמס.
ממש טעים.
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
שלום,
האם תוכלי להסביר איך מכינים את אותו מתכון כשרוצים לעשות “פסטה בסיר אחד”, ז”א בלי להכין את הפסטה והרוטב בנפרד.
תודה!
יסכה
היי יסכה,
כדי להכין פסטה בסיר אחד מכינים את הרוטב כמו שמצוין במתכון ולאחר שמוסיפים את המים הרותחים ומתבלים, מוסיפים חצי חבילה של פסטה יבשה ומערבבים שהרוטב יכסה את הפסטה (אם לא מכסה יש להוסיף עוד מים רותחים). מנמיכים לאש בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 15-20 דקות, עד שהפסטה מתרככת.
בהצלחה 😉