זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: כ-25 כדורים
סוג: פרווה
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (ניתן להשתמש במקום בגרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות קודם)
1/2 כוס פירורי לחם
כוס עלי פטרוזיליה
כוס עלי כוסברה
1 בצל
4 שיני שום
תיבול: כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית שטוחה כמון
כפית אבקת סודה לשתיה
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
-שמים את כל החומרים, מלבד סודה לשתיה, במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
-מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
-מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מתיזים על הכדורים תרסיס שמן פאם.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.
*מומלץ להגיש עם טחינה.
הערות:
-במתכון זה רצוי לאפות ולא לטגן (לפלאפל יש נטייה להתפרק בשמן טיגון).
-אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים מושרים, מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.
המלצה להגשה:
פלאפל אפוי הוא חלק בלתי נפרד מארוחה מזרח-תיכונית מושלמת, ואין ליווי טוב יותר מאשר חומוס ביתי טרי וקרמי. הטעמים העשירים של הפלאפל משתלבים נהדר עם המרקם המשיי של החומוס, והשילוב הזה הוא סיבה טובה להכין שניהם יחד. נסו את החומוס המהיר מקופסת שימורים שלנו – מוכן ב-10 דקות בדיוק וחוסך זמן יקר. הגישו עם פיתות חמות וסלט ירקות קצוץ לארוחה מושלמת.