מצרכים להכנת פיצת שוקולד וחלבה
- 3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן
- כף (11 ג’) שמרים יבשים
- 2 כפות שטוחות סוכר
- כפית שטוחה מלח
- כוס + 4 כפות (280 מ”ל) מים חמימים
- 5 כפות שמן
למריחה מעל:
- 6 כפות גדושות ממרח שוקולד חלבי/פרווה
- 6 כפות מלאות טחינה גולמית
לפיזור מעל
- שערות חלבה
איך מכינים פיצת שוקולד וחלבה?
- מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
- משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים להתפחה של 10 דקות. בינתיים מדליקים את התנור לחום 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-34 ס”מ. מעבירים לתבנית פיצה מחורצת 34 ס”מ או לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- כשהתנור חם מאוד, מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12 דקות.
הפעל טיימר (12 דק’)+טיימר פועל
- ממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל) בממרח שוקולד ושקית זילוף נוספת בטחינה גולמית וגוזרים את הקצה.
- מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומזלפים מעל פסים של ממרח שוקולד לאורך ופסים של טחינה לרוחב. מחזירים לתנור לאפיה של 6 דקות.
הפעל טיימר (6 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל שערות חלבה.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
18 תגובות
כניסה
18 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

