מצרכים להכנת פיצה מבצק כרובית
- 3 כוסות דחוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
- שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- כף גבינה לבנה
- 1 ביצה
תיבול לבצק כרובית:
- חצי כפית מלח, חצי כפית תבלין אורגנו, קמצוץ פלפל שחור
רוטב פיצה:
- 3 כפות עגבניות מרוסקות (משימורים), כף שטוחה רסק עגבניות, שן שום כתושה, חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח.
- מוצרלה/גבנ”צ מגורדת
איך מכינים פיצה מבצק כרובית?
כדי לייבש את פירורי הכרובית יש לעשות אחת משתי הפעולות הבאות:
- (1) להכניס את פירורי הכרובית למיקרוגל ולהפעיל למשך 3 דקות. להוציא ולערבב. להחזיר ל-2 דקות נוספות.
- (2) לחמם מחבת רחבה על אש גבוהה (בלי לשמן), להוסיף את פירורי הכרובית ולערבב במשך כ-5 דקות (יש לשים לב שזה לא נשרף).
- לאחר מכן יש להניח לפירורי הכרובית להתקרר.
- מוסיפים לפירורי הכרובית שן שום כתושה, שמן זית, גבינה לבנה, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- פורשים נייר אפיה על תבנית התנור, מעבירים אליה את תערובת הכרובית ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ-30 ס”מ, עובי 3-4 מ”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים. שימו לב שלא לרדד דק מידי).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- בינתיים מערבבים את חומרי רוטב הפיצה בקערית. כשהבצק מוכן, מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מורחים עליו את רוטב הפיצה ומפזרים מוצרלה/גבנ”צ.
- מחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
69 תגובות
כניסה
69 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

