מצרכים להכנת פולנטה
- 25 גרם חמאה
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות חלב (לפרווה/טבעוני- ראו הערה למטה)
- כפית מלאה מלח
- ¾ כוס (100 ג’) קמח תירס טחון דק
- חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
- פלפל שחור לפי הטעם
תוספת פטריות מעל (לא חובה):
- 4 שיני שום פרוסות
- סלסלת פטריות שמפיניון
- רבע כפית מלח
- בצל ירוק קצוץ לקישוט
איך מכינים פולנטה?
- מתחילים בהכנת הפטריות: מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות השום והפטריות. ממליחים מעט ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומזהיבות.
הכנת הפולנטה:
- מחממים בסיר את החמאה, החלב והמים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מוסיפים את קמח התירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב ממושך, במשך 5-7 דקות, עד שזה מסמיך (הערה: אם בכל זאת נוצרו לכם גושים, אפשר להעביר את התערובת במסננת דקה).
- מוסיפים גבינת פרמז’ן ומערבבים עד להטמעת הגבינה בתערובת. מוסיפים פלפל שחור, טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
- מוזגים לצלחת גדולה, שמים מעל את הפטריות ומגישים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
-למרקם יותר עדין ועשיר ואפשר להחליף חצי כוס חלב בחצי כוס שמנת מתוקה.
-שימו לב שמדובר בקמח תירס ולא בקורנפלור! לא ניתן להמיר בקורנפלור. זה ישנה לגמרי את המתכון.-חימום מחדש – הפולנטה מתמצקת ומתייצבת בקירור לכן אם אתם לא מגישים אותה מיד אלא אחרי שהיתה במקרר כדאי להוסיף לה נוזלים כשאתם מחממים אותה מחדש ולמעוך עם מועך פירה כדי להחזיר לה את המרקם.-לגרסה טבעונית אפשר להחליף את החמאה ב-3 כפות שמן זית ואת החלב ב-2 כוסות משקה צמחי לא ממותק (חלב שקדים לא ממותק של אלפרו או חלב קוקוס).
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
6 תגובות
כניסה
6 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

