מצרכים להכנת עוף עם בורגול בתנור
- 6-8 שוקיים
- כוס וחצי בורגול (רגיל או גס)
- בצל בינוני מטוגן
- 4 שיני שום כתושות
- חצי כוס חמוציות
- 2.5 כוסות מים פושרים
תיבול לבורגול:
- כף שמן, כפית גדושה סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לעוף:
- כף גדושה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים עוף עם בורגול בתנור?
- מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז. מסננים היטב (אין להשרות את הבורגול במים).
- מערבבים בתבנית מלבנית את הבורגול עם הבצל המטוגן, השום הכתוש והחמוציות. מתבלים בכף שמן, סילאן, מלח, קינמון ופלפל שחור. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים.
- מתבלים בנפרד את השוקיים עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים בתוך תערובת הבורגול.
- מכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים במשך כשעה ורבע.
הפעל טיימר (75 דק’)+טיימר פועל
- מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ’ ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
196 תגובות
כניסה
196 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

