מצרכים להכנת עוגת תפוזים ודבש
- תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק
- 3 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- 3/4 כוס (150 ג’) שמן
- 4 כפות (80 ג’) דבש
- 3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
- גרידת תפוז קטן (אפשר גם לימון)
- 2 כוסות (280 ג’) קמח
- 2 כפיות מלאות (11 ג’) אבקת אפיה
- חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתי
איך מכינים עוגת תפוזים ודבש?
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז/לימון.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).
- יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
הערה: אפשר לערבב את החומרים ידנית בעזרת מטרפה/כף או במיקסר. הקצפה במיקסר של הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד לתערובת תפוחה ובהירה מעניקה נפח לעוגה, והעוגה יוצאת גם גבוהה יותר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
93 תגובות
כניסה
93 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

