www.10dakot.co.il

עוגת קרמבו לפסח

מתכון עוגת קרמבו כשרה לפסח קלה להכנה וקוצרת מחמאות - עוגת שכבות עם תחתית מעוגה על בסיס קמח מצה, שכבת קצפת וציפוי גנאש שוקולד.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
עוגת קרמבו לפסח פרווה
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

15 דקות

מצרכים להכנת עוגת קרמבו לפסח

תבנית עגולה 24

לתחתית:

  • 2 ביצים גדולות XL (או 3 ביצים קטנות)
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 6 כפות מים (כרבע כוס, 60 מ”ל)
  • 3 כפות מלאות אבקת קקאו
  • 6 כפות גדושות קמח מצה (כחצי כוס, 60 גרם)
  • כפית וחצי אבקת אפיה

שכבת הקרם:

  • מיכל וחצי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (375 מ”ל)
  • 4 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
  • שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה/קוקוס או לשים רבע כוס מים קרים)

שכבת הגנאש:

  • חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ”ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר

איך מכינים עוגת קרמבו לפסח?

התחתית:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה אבקת קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את השמן והמים ובסוף את קערת הקמחים (קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. משמנים תבנית עגולה 24 ויוצקים לתוכה את התערובת (הערה: התערובת נמוכה אבל היא תתפח לכשליש מהתבנית לאחר האפיה).
  6. אופים במשך 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.
    הפעל טיימר (15 דק’)
    +
    טיימר פועל

שכבת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים על העוגה שכבה אחידה.
  2. מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הגנאש העליונה.

שכבת הגנאש:

  1. ממיסים במיקרוגל את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.
  2. *שומרים את העוגה במקרר, רצוי לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
  3. *מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה (כך היא תהיה יציבה יותר בחיתוך).
עוגת קרמבו לפסחלחצו כאן לכל המתכונים הכשרים לפסח!
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

טיפים להכנת עוגת קרמבו כשרה לפסח מושלמת ב10 דקות

הכנת התחתית לעוגת קרמבו לפסח

קמח מצה: אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל או קמח מצה לעוגות.  כדי להכין עוגת קרמבו לפסח ללא גלוטן, ניתן להחליף בקמח שקדים באותה כמות.הקצפת הביצים: הקפידו להקציף את הביצים והסוכר למשך 3 דקות מלאות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה – זה המפתח לתחתית רכה ואוורירית.טמפרטורת החומרים: השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר להקצפה מיטבית, במיוחד בעוגת שכבות לפסח כמו זו.אפיה מדויקת: אל תאפו את התחתית יתר על המידה כדי שלא תתייבש – קיסם שיוצא עם מעט פירורים לחים מעיד על אפייה מושלמת.קירור מלא: הקפידו לצנן את התחתית לחלוטין לפני הוספת שכבת הקרם לעוגת קצפת לפסח המושלמת.

שכבת הקרם לעוגת קרמבו לפסח פרווה

קצפת יציבה: הקפידו שהקצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה לקבלת קצפת יציבה, חשוב במיוחד לעוגת קרמבו פרווה כשרה לפסח.גרסה פרווה מוצלחת: למי שמחפש מתכון לעוגת קרמבו לפסח פרווה, השתמשו בקצפת צמחית כשרה לפסח וחלב קוקוס קר במקום החלב הרגיל.יציבות הקצפת: הפודינג וניל מסייע ליציבות הקצפת ולכן חשוב לא לוותר עליו בעוגת קרמבו כשר לפסח המושלמת.הקפאה הכרחית: ההקפאה של לפחות שעה לפני הוספת הגנאש היא קריטית לשמירה על הפרדת השכבות בעוגת קרמבו פסח המושלמת.

שכבת הגנאש לעוגת קרמבו כשרה לפסח

המסה נכונה: המיסו את השוקולד והשמנת בזהירות – במיקרוגל במרווחים של 30 שניות תוך בחישה בין לבין או בבן-מארי, חשוב במיוחד למתכון עוגת קרמבו לפסח המושלם.טמפרטורת הגנאש: הגנאש צריך להיות בטמפרטורת החדר (לא חם מדי) לפני שיוצקים על הקצפת הקפואה כדי ליצור עוגת שכבות כשרה לפסח מרשימה.כיסוי מושלם: השתמשו בגב כף או בסכין שטוחה ליצירת שכבת גנאש חלקה ואחידה בעוגת קרמבו לפסח 10 דקות.שוקולד איכותי: השתמשו בשוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו) לטעם עשיר יותר. בגרסת עוגת שוקולד כשרה לפסח, הדבר חשוב במיוחד.

אחסון והגשה של עוגת קרמבו לפסח

אחסון מושלם: שמרו את עוגת קרמבו כשרה לפסח במקפיא ושלפו למקרר כשעה לפני ההגשה לחיתוך קל ונקי.חיתוך העוגה: חממו סכין במים חמים, נגבו ואז חתכו את העוגה לקבלת חתכים נקיים, חשוב במיוחד בהגשת עוגת שכבות לפסח מרשימה.הכנה מראש: ניתן להכין את עוגת קרמבו לפסח מתכון כשבוע לפני החג ולשמור במקפיא, פתרון מושלם עבור קינוחים לפסח שמכינים מראש.יציבות בהגשה: עוגת קרמבו קלה לפסח תישאר יציבה בטמפרטורת החדר למשך כשעה לאחר הוצאתה מהמקרר.

וריאציות של עוגת קרמבו לפסח

  • גרסה ללא גלוטן: ניתן להכין עוגת קרמבו לפסח עם קמח שקדים על-ידי החלפת קמח המצה בקמח שקדים או אגוזים טחונים (באותה כמות).
  • גרסאות טעם: ניתן להוסיף לקצפת תמצית קפה, תמצית תפוז או להשתמש באינסטנט פודינג בטעם שוקולד לעוגת קרמבו לפסח עם פודינג וניל המסורתית.
  • עוגת קרמבו למהדרין: השתמשו בקצפת צמחית ורכיבים כשרים לפסח למהדרין להכנת עוגת קרמבו פרווה כשרה לפסח מושלמת.
  • קרמבו אישי: ניתן להכין את מתכון לעוגת קרמבו כשרה לפסח בכוסיות אישיות לקינוח מרשים בהגשה אישית.
  • גרסה טבעונית: ניתן להכין עוגת קרמבו טבעונית לפסח ולהכין את התחתית כמו במתכון הזה- בראוניז שוקולד וקצפת. לקרם- להשתמש בקצפת צמחית וחלב צמחי.
  • גרסה ללא אפייה: למי שמחפש עוגת קרמבו לפסח ללא אפיה, ניתן להכין תחתית מ300 גרם עוגיות יין מפוררות לחתיכות קטנות, 100 גרם שוקולד מריר, שני שליש כוס קצפת צמחית.להמיס את השוקולד עם הקצפת הצמחית ולערבב עם פירורי עוגיות (אם התערובת יוצאת במקרה יבשה אז יש להוסיף עוד קצת קצפת צמחית).

 

מתכונים נוספים כשרים לפסח ששווה לנסות

אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות ותשובות נפוצות - עוגת קרמבו כשרה לפסח

ניתן להכין את עוגת קרמבו כשרה לפסח כשבוע לפני ההגשה. לשמור אותה במקפיא ולכסות היטב למניעת ריחות. להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.

לא חובה, אך מומלץ מאוד. עוגת קרמבו פרווה לפסח תהיה יציבה יותר כשהיא מגיעה מהמקפיא, במיוחד לפני החיתוך. לאחר הוצאתה למקרר היא תישאר יציבה גם בטמפרטורת החדר למשך כשעה.

מתכון לעוגת קרמבו כשרה לפסח מתאים להכנה מראש. למעשה, העוגה אפילו טעימה יותר כשהיא מכינים אותה יום לפני ההגשה, כי השכבות מתייצבות היטב.

ניתן להחליף את קמח המצה בקמח שקדים או אגוזים טחונים באותה כמות. מומלץ להוסיף 2 כפות קורנפלור או קמח תפו”א לתחתית יותר יציבה.

אם מוותרים על הפודינג – חשוב להקציף לקצפת יציבה כי הפודינג מייצב את הקרם. בשביל הטעם- יש להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.

בהחלט! למי שמעדיף עוגת קרמבו חלבית לפסח, במיוחד אם מכינים לילדים, השתמשו ב-150 גרם שוקולד חלב (במקום 100 גרם מריר) עם אותה כמות שמנת. הגנאש יהיה מתוק יותר ומעט רך יותר.

כן, לעוגת קרמבו לפסח קמח תופח אפשר להשתמש ב-6 כפות קמח תופח כשר לפסח במקום קמח מצה ואבקת אפייה ביחד

השתמשו בקצפת צמחית איכותית (לבדוק שכשרה לפסח). במקום חלב, השתמשו ב-1/4 כוס חלב קוקוס קר או מים קרים. לגנאש, השתמשו בקצפת צמחית ושוקולד מריר איכותי כשר לפסח פרווה.

בהחלט! חלקו את הבלילה ל-10-12 כוסיות זכוכית עמידות לחום או קעריות סופלה. הפחיתו את זמן האפייה ל-10-12 דקות. המשיכו עם יתר השלבים כרגיל.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
587 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

587 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות