מצרכים להכנת עוגת שוקולד וקוקוס
- תבנית אינגליש קייק
- חומרים לעוגת השוקולד:
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (100 ג’) סוכר
- 1/3 כוס (66 ג’) שמן
- 50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה)
- 1/2 כפית (2.5 ג’) תמצית וניל
- 1/2 כוס (120 מ”ל) מים חמים
- 1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
- 1 כף גדושה (15 ג’) אבקת שוקולית
- חומרים לשכבת הקוקוס:
- 3/4 כוס (67 ג’) קוקוס
- 1/3 כוס (80 מ”ל) מים חמים
- כף (8 ג’) אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) + כף (8 ג’) שמן קנולה + 2 כפות (20 מ”ל) מים רותחים
- קוקוס לפיזור
איך מכינים עוגת שוקולד וקוקוס?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל את השמן עם קוביות השוקולד המריר, מערבבים לבלילה חלקה ומצננים מעט.
- מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הביצים, הסוכר, בלילת השוקולד, תמצית וניל והמים החמים. מוסיפים קמח תופח ואבקת שוקולית ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.
- מערבבים בקערית נפרדת את חומרי שכבת הקוקוס (קוקוס, מים חמים ואבקת סוכר).
- יוצקים לתבנית אינגליש קייק מחצית מבלילת השוקולד. מעליה יוצקים את תערובת הקוקוס ומכסים במחצית בלילת השוקולד שנותרה.
- אופים בתנור במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי (קוביות שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים) ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מוכנה ובעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
359 תגובות
כניסה
359 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

