מצרכים להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית
- תבנית אינגליש קייק
- בננה גדולה בשלה מעוכה עם מזלג (אם זו בננה קטנה- יש למעוך בננה וחצי)
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- 2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
- כפית (5 ג’) תמצית וניל
- 2/3 כוס (135 ג’) סוכר
- 3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
- כפית (5 ג’) אבקת אפיה
- שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
- 2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
- 3 כפות (24 ג’) גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
- רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר+ חצי כף שמן קוקוס מוצק או 10 גרם מרגרינה + 2 כפות (20 מ”ל) מים חמים
איך מכינים עוגת שוקולד בננה טבעונית?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הבננה המעוכה עם השמן, המיץ ותמצית הוניל. מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה, סודה לשתיה, קקאו וקוקוס ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות לאיחוד החומרים.
- מוסיפים שוקולד צ’יפס (מומלץ להשאיר מעט לפיזור מעל העוגה) ויוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
- אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מכינים ציפוי שוקולד לעוגה: ממיסים במיקרוגל (כמה שניות) שוקולד מריר, שמן קוקוס ומים חמים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
- ניתן לפזר מעל העוגה פרוסות בננה לפני ההגשה.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה היטב עד 8 שעות. לאחר מכן יש לשמור במקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
175 תגובות
כניסה
175 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

