מצרכים להכנת עוגת שומשום
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שקית (10 ג’) סוכר וניל
- שליש כוס (80 מ”ל) שמן
- שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
- 2 כפות טחינה גולמית
- ¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
- רבע כוס (25 ג’) קמח שקדים
- כף שומשום
- כפית (5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי:
- 2 כפות שומשום
איך מכינים עוגת שומשום?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או מיקסר ידני) ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מיץ, טחינה גולמית ומערבבים.
- בקערית נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, כף שומשום ואבקת אפיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומפזרים שומשום בתחתית ובדפנות. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מניחים לעוגה להתקרר ולפני ההגשה הופכים אותה בזהירות על מגש.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
14 תגובות
כניסה
14 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














