מצרכים להכנת עוגת ריבה ופירורים
- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 22X31 או תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5
- 3 ביצים L או XL
- ¾ כוס (150 ג’) סוכר
- שקית (10 ג’) סוכר וניל
- ¾ כוס (180 מ”ל) שמן
- כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
- 2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
- 6 כפות מלאות ריבה + 3 כפות מים
- לקראמבל: כוס (140 ג’) קמח רגיל, חצי כוס אגוזים טחונים, 3 כפות מלאות סוכר, רבע כוס (60 מ”ל) שמן
איך מכינים עוגת ריבה ופירורים?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (מומלץ להוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב, עד לתערובת פירורית).
- מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה (יש להימנע מערבוב יתר כדי שהעוגה לא תצא דחוסה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת. מערבבים 6 כפות מלאות ריבה עם 3 כפות מים ומוסיפים מעל הבלילה באופן אחיד. מעל מפזרים את פירורי הקראמבל באופן אחיד.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (אם אופים בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר ל35-40 דקות).
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
181 תגובות
כניסה
181 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

