מצרכים להכנת עוגת טורט
- תבנית בקוטר 23-24
- 4 ביצים גדולות (L או XL)
- ¾ כוס (150 ג’) סוכר
- ⅔ כוס (160 מ”ל) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
- חצי כוס (120 מ”ל) מים
- כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
- חצי כוס (70 ג’) קורנפלור
- סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר
- קצפת – ראו איך מכינים קצפת.
איך מכינים עוגת טורט?
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23-24.
- מקציפים את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך דקה.
- מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים שמן, מיץ ומים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
- לאחר שהעוגה התקררה ניתן להרטיב את החלק העליון ב-5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת. אם רוצים לעשות מילוי קצפת באמצע אז יש לחתוך את העוגה לרוחב, להרטיב את החלק התחתון ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח את הקצפת. להניח מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח או לזלף קצפת.
- מכסים את העוגה ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
306 תגובות
כניסה
306 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

