מצרכים להכנת מתכון לעוגת סולת
תבנית מרובעת בינונית בגודל 22*31 או 2 תבניות אינגליש קייק
- 4 ביצים
- כוס (200 ג’) סוכר
- 3/4 כוס (150 ג’) שמן
- כף (10 מ”ל) תמצית שקדים
- 2 כוסות (360 ג’) סולת
- חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
- שקית וחצי (15 ג’) אבקת אפיה (3 כפיות)
- חצי כוס (45 ג’) קוקוס
סירופ לעוגת סולת
- 2 כוסות (480 מ”ל) מים
- 3/4 כוס (150 ג’) סוכר
- כף (10 מ”ל) מיץ לימון טרי
איך מכינים מתכון לעוגת סולת?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ותמצית שקדים ומערבבים.
- מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) – סולת, קמח, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
- מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ (מים, סוכר ומיץ לימון) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). יש לערבב כדי שהסוכר יימס. מבשלים על אש בינונית 7-8 דקות ומסירים מהאש.הפעל טיימר (7 דק’)+טיימר פועל
- כשהעוגה מוכנה, מקררים אותה מעט מחוץ לתנור עד שהיא פושרת ושופכים עליה את הסירופ באופן אחיד ושווה.
- חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני 🙂
מתכון לעוגת סולת, עוגת סולת בחושה, עוגת סולת קלה להכנה, עוגת סולת וקוקוס
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
103 תגובות
כניסה
103 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות








