מצרכים להכנת עוגת מוס שוקולד
*לעוגה גבוהה מומלץ להשתמש ברינג בגודל בינוני, לעוגה נמוכה ברינג גדול
שכבת הבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים מפוררים (עדיף מסוג פתי בר בטעם שוקולד) *לרגישים לגלוטן: להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם.
- 100 גרם מחמאה/ חמאה
שכבת המוס:
- 2 מיכלי קצפת צמחית/ שמנת מתוקה (500 מ”ל)
- 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם)
שכבת הציפוי (גנאש שוקולד):
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל)
איך מכינים עוגת מוס שוקולד?
שכבת הבסיס:
- ממיסים את המחמאה/חמאה במיקרוגל ומוסיפים את פירורי הביסקוויטים. מערבבים ומשטיחים בצורה אחידה בתחתית התבנית.
שכבת המוס:
- ממיסים בקערה את השוקולד המריר עם 4-5 כפות שמנת מתוקה או קצפת צמחית, מערבבים עד לקבלת שכבה אחידה ומצננים.
- מקציפים במיקסר את הקצפות חצי הקצפה (במשך כדקה) ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס (כשהוא בטמפרטורה החדר) לתוך הקצפת וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- מסדרים שכבה של מוס על שכבת הביסקוויטים.
- מכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
שכבת הציפוי (גנאש שוקולד):
- מחממים את הקצפת/שמנת על הגז (אם מדובר בקצפת צמחית, אסור שהקצפת תרתח) ומוסיפים את השוקולד המריר. מערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר ושופכים על העוגה.
- מומלץ להשאיר את העוגה במקפיא ללילה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
627 תגובות
כניסה
627 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

