מצרכים להכנת עוגת לימון ושקדים
- תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- שליש (80 מ”ל) כוס שמן
- 3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
- רבע כוס (60 מ”ל) מים
- כפית קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
- ¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
- חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק
- כפית (5 ג’) אבקת אפיה
- סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ לימון + כף סוכר
- *לקישוט: 2 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)
איך מכינים עוגת לימון ושקדים?
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל - מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף סוכר וכף מיץ לימון ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
104 תגובות
כניסה
104 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

