מצרכים להכנת עוגת דבש עם קרם
- תבנית עגולה בקוטר 22.5
לעוגה:
- 3 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- חצי כוס (100 ג’) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
- 4 כפות (80 ג’) דבש
- כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
להרטבת העוגה:
- כף וחצי (30 ג’) דבש + 4 כפות (40 מ”ל) מים רותחים
לקרם הוניל והדבש:
- מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס (60 מ”ל) חלב / חלב סויה/ חלב קוקוס (או 5 כפות מים קרים)
- כפית גדושה דבש
איך מכינים עוגת דבש עם קרם?
- מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה 24.
- הכנת העוגה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים והדבש ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך כ-25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל - מערבבים כף וחצי דבש עם 4 כפות מים רותחים ומרטיבים את העוגה בעודה חמה (בעזרת כף שופכים על החלק העליון של העוגה באופן שווה).
- הכנת הקרם: מקציפים שמנת במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט וניל, חלב וכפית דבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, מורחים את הקרם מעל העוגה באופן אחיד. עוטפים את העוגה היטב (אחרת היא עלולה להתקשות ולהתייבש) ושומרים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה (מי שרוצה- ניתן להזליף דבש מעל הקצפת).

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
251 תגובות
כניסה
251 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות


