www.10dakot.co.il

עוגת גלידה

עוגת גלידה שכבות מביסקוויטים (ללא אפיה) בטעמים וניל, שוקולד, ריבת חלב וגנאש

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
עוגת גלידה
זמן הכנה

10 דקות

כשר מסוג

/

מצרכים להכנת עוגת גלידה

  • תבנית אינגליש קייק
  • 250 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” (*אפשר להכין מסוג אחד של ביסקוויטים אך מומלץ לשלב בטעם שוקולד ובטעם רגיל)
  • מיכל וחצי שמנת מתוקה (סה”כ 375 מ”ל)
  • 2 כפות (20 ג’) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף גדושה (15 ג’) אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כף גדושה (15 ג’) אינסטנט פודינג ריבת חלב
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
  • ָ*חלב לטבילת הביסקוויטים

לשכבת הגנאש:

  • חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר

איך מכינים עוגת גלידה?

  1. העוגה מורכבת מ-4 שכבות ביסקוויטים + 3 שכבות קרם + שכבת גנאש שוקולד
  2. מקציפים מיכל וחצי שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים שליש כוס חלב וכף אחת מלאה של אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף חצי דקה נוספת, עד שמתקבלת קצפת רכה (עדיין לא יציבה).
  3. מחלקים את הקצפת באופן שווה ל-3 קערות קטנות. לקערה אחת מוסיפים כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, לקערה שנייה מוסיפים כף אינסטנט פודינג שוקולד ולקערה שלישית מוסיפים כף אינסטנט פודינג ריבת חלב. מקציפים כל אחת מהקערות בנפרד עד לקצפות יציבות.

    הרכבת העוגה:

  4. טובלים ביסקוויטים (בטעם שוקולד) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים שכבה אחת בתבנית.
  5. יוצקים מעל את שכבת קרם ריבת חלב ומשטחים בצורה אחידה (השכבות יוצאות דקות וזה בסדר ;-) )
  6. טובלים ביסקוויטים (בטעם רגיל) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה נוספת.
  7. יוצקים מעל את שכבת קרם הוניל ומשטחים בצורה אחידה.
  8. שוב טובלים ביסקוויטים (בטעם שוקולד) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה נוספת.
  9. יוצקים מעל את שכבת קרם השוקולד ומשטחים בצורה אחידה.
  10. טובלים ביסקוויטים (בטעם רגיל) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה אחרונה.
  11. הכנת ציפוי השוקולד: מחממים חצי מיכל שמנת במיקרוגל, מוציאים ומניחים בפנים את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה עד שהשוקולד יימס מעט ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מקררים מעט (1-2 דקות בטמפ’ החדר) ויוצקים על העוגה.
  12. עוטפים את העוגה בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
*אפשרויות לקרמים בטעמים נוספים: אם רוצים קרמים בטעמים נוספים ניתן להוסיף לקצפת הוניל כף מלאה של ממרח לוטוס/ ממרח חלבה/ ממרח נוגט/ ממרח חמאת בוטנים וכו’. *לקבלת עוגת גלידה פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית (במקום שמנת מתוקה) וחלב קוקוס/ סויה (במקום חלב).
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
201 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

201 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות