מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים (בעוגת הגבינה עצמה), ללא מיקסר, בלי הרבה ביצים שמכינים בקערה אחת! העוגה מתייצבת לאחר קירור ולכן מומלץ להכין אותה יום קודם ולשמור במקרר עד להגשה.

תבנית עגולה 24
כוס ושליש קמח רגיל + כף גדושה אבקת סוכר + חלמון ביצה + שליש כוס שמן
3 ביצים (רצוי גדולות), 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל), 3 כפות קמח רגיל, 2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל
מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל), 3 כפות מלאות סוכר, חצי כפית תמצית וניל.
*זמן האפיה מתארך ל 40-45 דקות ב-180 מעלות + 15 דקות ב160 מעלות.



המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
עוגת גבינה אפויה היא פשוט חובה בחג השבועות! כשכולם מחפשים מתכונים קלים לעוגות לשבועות, זה המתכון המושלם – הוא קל להכנה, אפשר להכין אותו מראש (אפילו יומיים לפני!) והעוגה מתקבלת קרמית, עשירה וטעימה בדיוק במידה. הגישו לצד פירות טריים או רוטב פירות יער, ותראו איך היא נעלמת מהשולחן במהירות!
אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים והיא מעולם לא אכזבה:) מה שאני הכי אוהבת בה הוא הפשטות – אין צורך במיקסר יקר, אין צורך בהפרדת ביצים והקצפת חלבונים, ובכל זאת מקבלים עוגת גבינה אפויה מושלמת שקוצרת מחמאות בכל פעם מחדש.
מושלמת לאירוח, לארוחות משפחתיות, ובמיוחד לחג השבועות!
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
בהחלט! אם אתם רוצים עוגה גבוהה יותר, הכינו בתבנית 22 ס”מ או הכפילו את הכמויות לפי המידות הבאות: 3 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה, 3 כפות קמח ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
לציפוי: מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל), 2 כפות מלאות סוכר, חצי כפית תמצית וניל
אם אתם מכינים בתבנית 24 עם הכמויות המוגדלות, זמן האפייה יתארך ל-40-45 דקות ב-180 מעלות + 15 דקות ב-160 מעלות. התוצאה תהיה עוגה מרשימה וגבוהה שבטוח תקצור מחמאות!
כן, אם אין לכם אינסטנט פודינג, אפשר להשתמש בכף מלאה קורנפלור יחד עם כפית תמצית וניל איכותית. המרקם יהיה דומה, אם כי הטעם יהיה קצת פחות עשיר.
הפודינג מסייע לייצב את מרקם העוגה ונותן לה טעם וניל עשיר, אבל הקורנפלור עושה עבודה טובה כמעט באותה מידה. אם אתם משתמשים בקורנפלור, אל תשכחו להוסיף את תמצית הוניל לחיזוק הטעם!
העוגה נשמרת במיטבה כ-4-5 ימים במקרר. למעשה, היא במיטבה ביום השני והשלישי לאחר האפייה, כשהטעמים התמזגו והמרקם התייצב לגמרי.
אפשר בהחלט! פשוט דלגו על שלב הכנת התחתית והתחילו ישירות עם בלילת הגבינה. העוגה תצא נהדרת גם ככה, רק מעט יותר נמוכה ועם מרקם אחיד.
אם אתם בוחרים באופציה זו, זכרו לשמן היטב את התבנית או לרפד אותה בנייר אפייה כדי שהעוגה לא תידבק. זו אופציה מעולה אם אתם מחפשים עוגה קלת קלוריות יותר או מתכון ללא גלוטן.
בוודאי! אפשר להוסיף שכבת ריבת פירות, פירות טריים או רוטב פירות יער מעל העוגה אחרי שהתקררה. זה מוסיף צבע, טעם וגם מראה חגיגי!
אם אתם רוצים להוסיף פירות לתוך הבלילה עצמה, מומלץ להשתמש בכוס אחת של פירות קטועים (כמו אוכמניות או פטל) שקודם קימחתם קלות כדי למנוע שקיעה שלהם לתחתית העוגה.