www.10dakot.co.il

עוגת גבינה אפויה

מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים (בעוגת הגבינה עצמה), ללא מיקסר, בלי הרבה ביצים שמכינים בקערה אחת! העוגה מתייצבת לאחר קירור ולכן מומלץ להכין אותה יום קודם ולשמור במקרר עד להגשה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

57 דקות

כשר מסוג

מצרכים

תבנית עגולה 24

לתחתית:

  • כוס ושליש (187 ג’) קמח רגיל
  • כף גדושה (9 ג’) אבקת סוכר
  • חלמון ביצה (הצהוב)
  • שליש כוס (66 ג’) שמן

עוגת גבינה:

  • 2 ביצים (רצוי גדולות)
  • חצי כוס (100 ג’) סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • מיכל (200 ג’) שמנת חמוצה
  • 2 כפות (24 ג’) קמח רגיל
  • כף מלאה (11 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

  • מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
  • 2 כפות (25 ג’) מלאות סוכר
  • חצי כפית (2.5 ג’) תמצית וניל

אופן ההכנה

הכנת התחתית

  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, אבקת סוכר, שמן וחלמון) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק)
    הפעל טיימר (12 דק’)
    +
    טיימר פועל

הכנת עוגת גבינה אפויה:

  1. מנגבים את הקערה משאריות הפירורים ומערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים קמח ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 30 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 180 מעלות).
    הפעל טיימר (30 דק’)
    +
    טיימר פועל
  3. מנמיכים ל160 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.

הכנת ציפוי שמנת חמוצה:

  1. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה במשך כחצי דקה (שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל).
  2. מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור ויוצקים את ציפוי השמנת (התנור נשאר דולק על 160 מעלות). מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  3. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

הערות:

  1. העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.
  2. העוגה יוצאת די נמוכה (גובה של כ-4 ס”מ). אם רוצים עוגה גבוהה כדאי להכין את אותה כמות בתבנית עגולה 22 או להכין את הכמויות הבאות בתבנית 24:

לתחתית:

 כוס ושליש קמח רגיל + כף גדושה אבקת סוכר + חלמון ביצה + שליש כוס שמן

עוגת גבינה:

3 ביצים (רצוי גדולות), 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל), 3 כפות קמח רגיל, 2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל), 3 כפות מלאות סוכר, חצי כפית תמצית וניל.

*זמן האפיה מתארך ל 40-45 דקות ב-180 מעלות + 15 דקות ב160 מעלות.

מתכון עוגת גבינה פשוטה

מתכון לעוגת גבינה אפויה

ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות

טיפים והערות

  • הסוד להצלחה: העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה. האמינו לי, היא תהיה הרבה יותר טעימה אחרי לילה במקרר!
  • טיפ לעוגה גבוהה יותר: העוגה יוצאת די נמוכה (גובה של כ-4 ס”מ). אם רוצים עוגה גבוהה, כדאי להכין את אותה כמות בתבנית עגולה 22 או להכין את הכמויות המוגדלות המפורטות בהמשך.
  • סדקים בעוגה? זה יכול להיות קשור לאפיה בחום גבוהה מידי. האפיה צריכה להיות בתוכנית הרגילה – קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
  • שדרוג טעמים: אפשר להוסיף גרידת לימון לבלילה לטעם רענן, או לשדרג את הציפוי עם שוקולד לבן מגורד או פירות טריים.
  • טיפ למרקם קרמי: מי שאוהב את המרקם יותר פאדג’י ונמס אפשר להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולהגיש אותה בטמפרטורת החדר.
  • אל חשש מהרטט: בסוף האפייה העוגה עדיין תהיה רוטטת במרכז, זה בסדר גמור! היא תתייצב במהלך הקירור במקרר.
  • התאמה לתבנית קפיצית: אם משתמשים בתבנית קפיצית, מומלץ לרפד אותה בנייר אפייה למניעת נזילות מהחריצים.

העוגה המושלמת לשבועות!

עוגת גבינה אפויה היא פשוט חובה בחג השבועות! כשכולם מחפשים מתכונים קלים לעוגות לשבועות, זה המתכון המושלם – הוא קל להכנה, אפשר להכין אותו מראש (אפילו יומיים לפני!) והעוגה מתקבלת קרמית, עשירה וטעימה בדיוק במידה. הגישו לצד פירות טריים או רוטב פירות יער, ותראו איך היא נעלמת מהשולחן במהירות!

אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים והיא מעולם לא אכזבה:) מה שאני הכי אוהבת בה הוא הפשטות – אין צורך במיקסר יקר, אין צורך בהפרדת ביצים והקצפת חלבונים, ובכל זאת מקבלים עוגת גבינה אפויה מושלמת שקוצרת מחמאות בכל פעם מחדש.

מושלמת לאירוח, לארוחות משפחתיות, ובמיוחד לחג השבועות!

אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות על הכנת עוגת גבינה אפויה

האם אפשר להכין את העוגה בגרסה גבוהה יותר?

בהחלט! אם אתם רוצים עוגה גבוהה יותר, הכינו בתבנית 22 ס”מ או הכפילו את הכמויות לפי המידות הבאות: 3 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה, 3 כפות קמח ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
לציפוי: מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל), 2 כפות מלאות סוכר, חצי כפית תמצית וניל

אם אתם מכינים בתבנית 24 עם הכמויות המוגדלות, זמן האפייה יתארך ל-40-45 דקות ב-180 מעלות + 15 דקות ב-160 מעלות. התוצאה תהיה עוגה מרשימה וגבוהה שבטוח תקצור מחמאות!

כן, אם אין לכם אינסטנט פודינג, אפשר להשתמש בכף מלאה קורנפלור יחד עם כפית תמצית וניל איכותית. המרקם יהיה דומה, אם כי הטעם יהיה קצת פחות עשיר.

הפודינג מסייע לייצב את מרקם העוגה ונותן לה טעם וניל עשיר, אבל הקורנפלור עושה עבודה טובה כמעט באותה מידה. אם אתם משתמשים בקורנפלור, אל תשכחו להוסיף את תמצית הוניל לחיזוק הטעם!

העוגה נשמרת במיטבה כ-4-5 ימים במקרר. למעשה, היא במיטבה ביום השני והשלישי לאחר האפייה, כשהטעמים התמזגו והמרקם התייצב לגמרי.

אפשר בהחלט! פשוט דלגו על שלב הכנת התחתית והתחילו ישירות עם בלילת הגבינה. העוגה תצא נהדרת גם ככה, רק מעט יותר נמוכה ועם מרקם אחיד.

אם אתם בוחרים באופציה זו, זכרו לשמן היטב את התבנית או לרפד אותה בנייר אפייה כדי שהעוגה לא תידבק. זו אופציה מעולה אם אתם מחפשים עוגה קלת קלוריות יותר או מתכון ללא גלוטן.

בוודאי! אפשר להוסיף שכבת ריבת פירות, פירות טריים או רוטב פירות יער מעל העוגה אחרי שהתקררה. זה מוסיף צבע, טעם וגם מראה חגיגי!

אם אתם רוצים להוסיף פירות לתוך הבלילה עצמה, מומלץ להשתמש בכוס אחת של פירות קטועים (כמו אוכמניות או פטל) שקודם קימחתם קלות כדי למנוע שקיעה שלהם לתחתית העוגה.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
1,367 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

‫1.4K תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות