מצרכים להכנת עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס
- תבנית מלבנית בגודל 21X31 או 2 תבניות אינגליש קייק
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (150 ג’) סוכר
- 3/4 כוס (150 ג’) שמן
- כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
- כוס ורבע (300 מ”ל) מיץ תפוזים או מים
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- 2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
- כוס (90 ג’) קוקוס טחון
- 2/3 כוס (80 ג’) אגוזי מלך טחונים
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
לציפוי (לא חובה):
- 2 כפות (16 ג’) שמן, 2 כפות (20 מ”ל) מים, 100 גרם שוקולד מריר
איך מכינים עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 21X31 או 2 תבניות אינגליש קייק.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים.
- מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות. מוסיפים קוקוס, אגוזים טחונים ושוקולד מגורד ומערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי על מנת שלא לפגוע באווריריות העוגה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (אם זו תבנית אינגליש קייק) או 40-45 דקות (אם זו תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- הכנת הציפוי: מניחים בקערה 2 כפות שמן, 2 כפות מים וקוביות שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל במשך כמה שניות עד להמסה. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
290 תגובות
כניסה
290 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

