זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1/2 כוס קמח רגיל ( אפשר לשלב 1/4 כוס קמח לבן ו- 1/4 כוס קמח מלא)
1/2 כוס שיבולת שועל
3 כפות גדושות סוכר חום
1 כף אבקת קקאו
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה/ מרגרינה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף) עד לקבלת עיסה בצקית מעט דביקה.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים לעיגולים ומכניסים לתנור.
-אופים כ-20 דקות, מוצאים החוצה ומצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בחוץ).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות.
ראו גם
אפרת יקרה, בדרך כלל אני לא מגיבה, אבל הייתי חייבת לכתוב לך שאת אלופה!! עוגיות קלות להכנה וטעימות מאוד!! ניסיתי כל מיני מתכונים שיצאו לי לא טוב ואצליך המתכונים תמיד מושלמים!! תודההה
איזה כיף לשמוע!
תודה❤️
שבוע טוב. ביום שישי הכנתי את העוגיות האלו ויצא ממש טעים!!!
הבן שלי בן 6 ביקש: “אני רוצה שתכיני את זה מעכשיו כל שבת…”
אז עכשיו מוצ”ש ואני מכינה שוב. כמובן שאכפיל כמויות.
תודה אפרת.
שבוע טוב יקרה,
איזה כיף לשמוע!
תודה לך🙂
שלום אפרת המתכון נראה נהדר!
האם אפשר במקום חמאה לשים קרם קוקוס (מתוך פחית, לאחר הקפאה החלק המוצק )
או שזה לא מתאים?
תודה!
היי תמר,
אפשר(:
תודה על המתכונים הנהדרים!!! האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס
היי
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
מאוד מועיל לעניות דעתי לגלול כל פעם לפני הכנת מתכון כלשהוא לתגובות וללמוד מטעויות נפוצות וכו’ צום ט’ באב קל ומועיל לכל בית ישראל ושנזכה בעזרת ה’ לבניין בית ה’ אמן!
תודה על השיתוף, צום קל ומועיל😊
יצא לי חבל על הזמן והכפלתי כמויות רק ששמתי קצת פחות שמן, כי ראיתי שהבלילה מספיק דביקה, תודה רבהה שלמותתת!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
צהריים טובים❤️
תודה על האתר, על השיתופית ועל המתכונים המוסלמים
לגבי המתכון הספציפי הזה
1. כמה זמן נשמרות העוגיות בטמפרטורת החדר
2. האם ניתן להקפיא אותם?
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר🩷
1. מומלץ לשמור כ-3 ימים במקום קריר.
2. אפשר להקפיא.
הריח נהדר אבל יצא מאוד יבש ודחוס… גם הטעם תפל
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
בנוסף, קחי בחשבון שסוג העוגיות הזה אמור להיות יבש יחסית ופריך.
הי אפרת אוהבת מאד את האתר והמתכונים! אני בדרך כלל מכפילה כל מתכון ב3 או 4 כי אנחנו אנשים עם תאבון בריא😉 האם אפשר להכין עוגה כזאת כחיתוכיות או משהו שיעבוד בפחות תבניות ועבודה גם לכמויות גדולות? תודה!
היי תהילה 🙂
מבינה לגמרי את הרצון לחסוך בזמן ועבודה אבל לדעתי זה יפגע בפריכות של העוגיות אם תכיני את זה כחיתוכיות.
היי, תודה רבה על כל המתכונים!
רציתי לשאול אם יצא טוב עם שמן במקום חמאה. תודה! רוני
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן.
היי אפרת. האתר מלא מתכונים, עוברת עליהם אבל תמיד מחליטה לעשות לפי המתכון שלך. בטוחה בהצלחתו, התאכזבתי ברוב הפעמים מהאחרים….
חושבת להוסיף מעט סודה לשתייה, לשטח רק מעט ולהשאיר את העוגייה יותר \”בשרית\”. פריכה בחוץ ורכה בפנים. אשמח לתגובתך, תודה
אפשרי בהחלט 🙂
היי אפרת,
תודה רבה לך לאתר הנפלא הזה עם מתכונים נהדרים מהירים וקלים להכנה !
היכן ניתן לרכוש את הספר ? באתר אזל.
לא מצליחה ליצור חוברת מתכונים..
אודה להתייחסותך.
היי תמר,
הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כזה יהיה רלוונטי.
לגבי שמירת מתכונים באתר, את לא מצליחה להתחבר?
היי אפרת האים העוגיות האלו מתאימות לפעוטות בגיל שנתיים וחצי?
אפשר אבל כדאי להשתמש בקוואקר ולא בשיבולת שועל עבה ובכל מקרה כדאי להיות לידם כשהם אוכלים (בכל מאכל שהם אוכלים 🙂 )
היי, העוגיות יצאו נורא טעימות, תודה רבה! אך גם יבשות מאוד, יש לך מושג למה? (יבשות בטעם וגם במרקם)
היי מור,
באיזה כוס השתמשת?
אולי אפית יותר מידי או שהתנור שלך יחסית חזק?
אפית בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)?
היי,
במקום אבקת קקאו אפשר להשתמש בשוקולית של שוקו?
כן.
היי אפרת,
העוגיות יצאו ממש טעימות, תודה! (שמתי שמן קוקוס וסילאן לפי הכמוית שכתבת בתגובות), אבל הבצק היה מאוד דביק, ולמרות שהרטבתי ידיים, היה ממש קשה לעשות עוגיות. יש לך רעיון לפעם הבאה? אולי לשים יותר קווקאר? תודה! מיכל
היי מיכל,
זה כנראה בגלל הסילאן. להבא אפשר להוסיף מעט קמח וקוואקר באותו יחס. ממליצה להתחיל מכף מזה וכף מזה.
היי.. אם אני רוצה לשים במקום סוכר סילאן כמה אני צריכה לשים?
מתכון מעולה!!
אפשר לשים 3 כפות גדושות וזה ייצא במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף כף נוספת.
שלום אפרת
אין לי קמח רגיל יש לי קמח תופח…
זה טוב?
היי רבקי,
אם זה מה שיש לך תשתמשי בזה. יכול להיות שהעוגיות יתפחו מעט אבל לא נורא.
שלום, אני לא מצליחה ליצור חוהרת מתכונים מקבלת תשובה שלא קיים מייל כזה ולא מבינה מדוע.
האתר והמתכונים נפלאים קלים להכנה , המוצרים זמינים בכל בית וזה נותן מענה מהיר לכל חשק שצץ אם למתוק , ארוחת ערב או מרק לחורף. רשום מדוייק מעוזר מאוד גם לבשלניות שביננו וגם למתחילות נותן פוש לרצות להכין כי זה מעט זמן פשוט נוח וקל. כל הכבוד, תחזקנה ידייך.
כרמלה
תודה כרמלה היקרה.
לגבי מחברת המתכונים, אפתח לך משתמש ואשלח לך למייל את הפרטים.
שלום, אפשר להוריד או להחליף את החמאה בשמן?
תודה רבה, אתר מעולה ! 🙂
אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף אם לא אפשר לשים רבע כוס שמן קנולה.
היי האתר נפלא!
כמה כפות/ חלק מהכוס לשים משמן הקוקוס?
כ- 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
אם השמן נוזלי/מומס בגלל החום אז אפשר לשים רבע כוס.
היי, העוגיות ניראות ממש טעימות, רק שאלה (וסליחה על הבורות)
שיבולת שועל זה קוואקר או לא אותו דבר?
תודה מירב :).
היי מירב,
בשני המקרים מדובר בשיבולת שועל רק שיש שני סוגים עיקריים, האחד קוואקר שהוא שיבולת שועל דקה ועדינה והשני שיבולת שועל עבה.
ואני מכינה כמות כפולה של עוגיות ויש לי ביצים גודל קטן. האם כדאי לשים 3 ביצים?
היי דבורית,
אפשר לשים שקית סוכר וניל.
אני חושבת ש-2 ביצים קטנות אמורות להספיק.
יום נפלא 🙂
הכנתי אותם אתמול בלילה בלי וניל בכלל ועם 2 ביצים, ויצא טעים בטירוףףף! כולם החמיאו..
הכרתי את האתר בהמלצה של חברה והבאתי לה לטעום..
בזכות האתר התחלתי קצת להיכנס למטבח.. תודה רבה!
לא מפסיקה להכין עוגיות שונות, אני עכשיו ביד עם עוגית קינמון – מוצלח במיוחד!
אגב, איך הכי מומלץ לאחסן את העוגיות למשך נגיד יומיים? (מקרר? טמפרטורת החדר?)
תודה על הכל!
כיף לשמוע 🙂
מומלץ לשמור את העוגיות בקופסה אטומה או שקית סגורה היטב מחוץ למקרר.
היי ערב טוב!
רציתי לשאול איזה תחליף יש לתמצית וניל? (אולי סוכר וניל?..)
ותודה רבה על המתכון!!
אתר מעולה!תודה רבה!
שאלה לגבי העוגיות-אם אין לי קקאו אוכל למצוא תחליף אחר? שוקלד אמיתי או נוטלה כמו שראיתי שכתבו כאן?
היי אסתי,
אני מניחה שאפשר לשים כף גדושה נוטלה.
שמתי שוקולד נוטלה ויצא מדהים !!!!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון
שלום אפרת
האם לדעתך אפשר להוסיף אבקת אפיה?
תודה!!
היי ענת,
אם את מוסיפה אז לא יותר משליש כפית שטוחה כי העוגיות לא אמורות לתפוח אבל זה כן יכול להוסיף להן אווריריות קלה.
מעדכנת שהוספתי רבע כפית אבקת אפיה ויצא מעולה
מעולה! תודה על העדכון 😉
היי, הכוונה היא לסוכר חום דמררה או הכהה יותר?
היי,
עדיף סוכר דמררה אם יש לך. אם לא, אפשר לשים סוכר כהה או לבן רגיל.
שלום..הכנתי את העוגיות האלו ויצא מטריף!!!! זה התחסל לפני שזה הספיק בכלל להתקרר ולא הספקתי לאחסן אפילו……מתכון מושלם!! תודה רבה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה והמשך יום מקסים 🙂
היי, הכנתי את העוגיות אבל הן לא יצאו פריכות וקראנצ’י כמו שעוגיות שיבולת שועל בד״כ יוצאות..מה שעשיתי הוא:
א. שמתי חצי מכמות הסוכר (בעקבות התגובה של הבחורה מלמעלה 🙂 – ד״א, חסר לטעמי סוכר ולכן אני דובקת במתכון שלך!)
ב. השתמשתי שמן קוקוס במקום בחמאה ונאלצתי להוסיף גם קצת מים כי התערובת הייתה מאוד יבשה.
ג. סוכר חום דמררה ולא הסוג השני
האם זה קשור לזה?
היי חן,
כמה כפות מים שמת? המים מרככים את העוגיות.
זה גם יכול להיות קשור לעובי העוגיות. שיטחת אותן לעיגולים דקים?
שמתי 4-5 כפות מים והעיסה הייתה דביקה.
הבעיה הייתה שהן יצאו ממש קשיחות וקשות לנגיסה (לאחר צינון) , אך לא קריספיות.
עשיתי אותן יותר עבות מאלו שבתמונה, כמו העוגיות במתכון שיבולת שועל.
אנסה שוב בהזדמנות..
חשבתי שהן יצאו רכות. אם הן יצאו קשות מידי אני מניחה שזה קשור לזמן אפיה. פעם הבאה כדאי לאפות אותן כמה דקות פחות. הן אמורות להיות עדיין קצת רכות כשהן יוצאות מהתנור ולקבל פריכות לאחר הצינון.
היי אני בהכנת הבצק והוא קמחי ולא דביק. איך אפשר להרטיב את הבלילה?
פשוט להוסיף מעט מים. התחילי בכף אחת והוסיפי עוד במידת הצורך.
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
היי מאיה,
אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן.
הכנתי עכשיו את הבצק והעוגיות בתנור.
לגבי הבצק, היחס בין כמות הקמח לחמאה לא נראה הגיוני.
הבצק שמן מאד.
50 גרם חמאה נראה הגיוני לכמות כפולה של חמרים יבשים.
אשמח לתשובה.
היי עמליה,
זאת לא טעות אבל לדעתי אפשר יהיה להפחית את כמות החמאה גם ל40 גרם.
שבת שלום 🙂
אז עשיתי עם סירופ אגבה, שמתי 2 כפות אבל היה צריך יותר, לא יצא מתוק מספיק
חוץ מזה יצא טעים
שמתי גם שמן קוקוס במקום החמאה
מעולה. פעם הבאה תשימי באותה כמות של הסוכר.
האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר? וכמה כדאי לשים בגלל המתיקות של הסירופ?
שימי 2 כפות גדושות.
משום מה התפספסה כנראה התשובה לשאלה שלי
במתכונים עם השיבולת שועל, אם לא רשום באופן ספציפי שיבולת שועל עבה אפשר לשים שיבולת שועל דקה?
ועוד שאלה, מבחינת הקמח כוסמין, מה עדיף? מלא או לבן?
כן, אם לא מצוין סוג השיבולת שועל אפשר להשתמש גם בעבה וגם בדקה.
לגבי קמח כוסמין- שניהם יוצאים מוצלחים באפיה. הקמח כוסמין המלא הוא יותר מומלץ מבחינה בריאותית.
שאלונת,
במתכונים שאפשר להחליף לקמח כוסמין, הכוונה זה לקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין מלא?
תודה
גם וגם.
שאלונת,
במתכונים עם שיבולת שועל, במידה ולא רשום באופן ספציפי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה?
אם אני שמה שמן קוקוס, כמה צריך לשים?
בערך 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא מומס).
יצא טעים מאוד!
שתי הערות לעצמי לפעם הבאה:
1. להפחית מכמות הסוכר. שתי כפות יספיקו לדעתי.
2. להכפיל או לשלש כמויות… 11 עוגיות (מה שיצא לי) ממש לא מספיק 🙂
תודה על מתכון טעים!
שמחה לשמוע לילך!
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שלום
אין לנו בכלל בבית קמח לב רגןלן
יש קמח שקדים
יש קמח ללא גלוטן
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים או בקמח ללא גלוטן?
תןדה
היי אבי,
מדובר בקמחים במרקם אחר לגמרי מקמח רגיל ומאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליט לנסות אשמח לקבל עדכון 🙂
שבת שלום!
היי,
ראיתי כמה מהמתכונים שפירסמתוממשעושה חשק לנסות…:-)
העניין הוא שיש לי בבית שיבולת שועל בוואקום והיא לא להכנה מהירה.. ז”א, שכשאני רוצה להכיןמזה דייסת קוואקר למשל, אני חייבת לבשל קודם במים לפני החלב אחרת זה קשה ולא טעים…
השאלה שלי, האם בעוגיות גם יש צורך לבשל/לרכך באיזשהו אופן לפני???
אשמח לתגובה, תודה! 🙂
היי דניאל,
את יכולה להשתמש בשיבולת שועל שיש לך 🙂
אין צורך לבשל או לרכך לפני השימוש.
תור המתוק עכשיו!
השאלה היא אם במתכון זה אפשר להשתמש בקוואקר להכנה מהירה?
כן אינאס, אפשר.
זה בתנור, מקווה שהצלחתי!
בהצלחה 😉
אם אני שמה במקום קמח רגיל ומלא קמח כוסמין ? ובמקום שמן ,שמן קוקוס ?
כן, את יכולה לשים קמח כוסמין ושמן קוקוס אבל חשוב ששמן הקוקוס יהיה במצבו המוצק (לא נוזלי).
יום נפלא 🙂
עכשיו בתנור!! ריח מדהים מתפשט במטבח….. לא היה לי קקאו אז הפחתי כף אחת מהסוכר והוספתי כף נוטלה וגם חמאה היה לי ממש מעט אז הוספתי מעט שמן. מקווה שבכל זאת יצא טוב
אלתור מעולה, מחכה לעדכון איך יצא 😉
עוגיות מדהימות!! חייבים למצוא פטנט כדי שלא נצטרך לחכות 20 דקות.. (:
תודה יעל, שמחה שאהבת! 🙂
שלום 🙂
קודם כל אשמח להגיד לך שאני מאוד שמחה שמצאתי את האתר הזה ! הוא מעולה!
יש לי רק שאלה .. ראיתי ששאולו כבר שאלה דומה אבל בכל זאת לא בדיוק הבנתי,
האם כדאי להכין את המתכון הזה עם שיבולת שועל או עם סובין שיבולת שועל? לפי התמונה זה נראה כמו סובין…
היי אנה,
ניתן להכין את העוגיות עם שני הסוגים אך מבחינת הטעם והמרקם מומלץ יותר עם שיבולת שועל רגילה 🙂
שבוע נפלא!
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
כן, אפשר.
שלום! אני רק עכשיו גיליתי את האתר הזה, והולכת לנסות הרבה מפה.. אני רוצה שהמתכון יהיה פרווה, איך אני יכולה להמיר את החמאה, ראיתי שמישהי כתבה שהחליפה בשמן, מה הכמות של השמן שצריך לשים במקום?
ברוכה הבאה רות 😉
אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן, למרות שעם חמאה או מחמאה/מרגרינה (אם רוצים פרווה)זה מעט יותר פריך וטעים.
שבת שלום!
אני יכולה להשתמש בסוכר לבן במקום חום ?
כן.
היי, האם אפשר לעשות הכל מקמח מלא? אין לי קמח לבן בבית..
תודה !
הי קורל,
כשמשתמשים בקמח מלא בלבד העוגיות יכולות לצאת מעט דחוסות ופחות אווריריות אבל אם זה מה שיש לך אז תכיני עם זה.
היי, ראשית תודה על כל המתכונים כבר הכנתי כמה מהם וכולם יצאו מוצלחים מאוד.
לגבי העוגיות הללו, האם הכוונה לקוואקר להכנה מהירה או לשיבולת שועל רגילה?
בשמחה רבה!
בעוגיות האלה הכוונה לשיבולת שועל רגילה.
יצאו מעולות! הוספתי 2 כפות קוקוס ושוקולד מריר גרוס, המרתי את החמאה בשמן. יצא מצוין!!! הכפלתי כמות והייתי צריכה להתאמץ לשמור לבעלי שיטעם! תודה!!
בשמחה רבה!! תודה אביגיל ששיתפת אותנו 🙂